Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή επίβλεψης μετά από αλλαγή μηχανικού


Recommended Posts

παιδιά μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Έχω αναλάβει σε μία άδεια του 93 να κάνω νομιμοποίηση τμήματος ισογείου και προσθήκη ορόφου. Ο μηχανικός που εξέδωσε την άδεια του 93 δέν έχει πληρωμένη επίβλεψη και σήμερα η κατασκευή είναι στην τοιχοποιία. η πολεοδομία μου είπε πως μπορώ να αναλάβω την έπίβλεψη του έργου απο το στάδιο της τοιχοποιίας και μετά. πώς θα υπολογίσω όμως την αμοιβή μου?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ο αρχικός μηχανικός θα πρέπει να σου προσκομίσει μία υπεύθυνη δήλωση ότι ήταν επιβλέπων του έργου μέχρι το στάδιο που βρίσκεται σήμερα η οικοδομή και ότι έχουν ακολουθηθεί πλήρως οι μελέτες που συνοδεύουν την άδεια μέχρι το στάδιο αυτό. Θα πρέπει επίσης να σου προσκομίσει καταθετήριο της αμοιβής του μέχρι αυτό το στάδιο. Η αμοιβή η δική σου προκύπτει επί της αμοιβής επίβλεψης των εργασιών που υπολείπονται, όπως η αμοιβή αυτή προκύπτει κατά την χρονική περίοδο που ζητείται η παράταση ισχύος με αλλαγή επιβλέποντα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλλα μάλλον θα δυσκολευτώ ακόμη περισσότερο. καταρχήν ο αρχικός μηχανικός δέν συνεργάζεται και ζητάει όλη την αμοιβή της επίβλεψης απο τον πελάτη για δεύτερη φορά μιας και το 93 που του δόθηκε δέν την κατέθεσε. επιπλέον, η αμοιβή έπίβλεψης υπολογίζεται με τιμές σημερινές αν κατάλαβα σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Αν η πληρωμή γίνει μέχρι τέλος του Ιουνιόυ, πάει με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

Δεν υπάρχει τρόπος να αναλάβεις την επίβλεψη, αν δεν παραιτηθεί ο επιβλέπων μηχανικός.

Μπορεί να απαιτήσει την αμοιβή μέχρι το στάδιο που είναι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα KLEIO

Ανελαβα προσφατα μια αναλογη περιπτωση με αυτη που περιγραφεις. Ενδεχομένως να πρεπει να κινηθεις λιγο διαφορετικα. Η διαδικασία που ακολουθώ ειναι η εξής:

1. Κοινοποιηση εξωδικού του ιδιοκτητη προς τον παλαιο μηχανικό

2. Ενημερωση ΤΕΕ με τις διαδικασίες

 

Εαν αρνηθεί να πληρωθει το ποσοστο που του αναλογεί τότε το ΤΕΕ πρεπει να τον καλεσει για εξηγησεις όσον αφορά τη διαδικασία οπότε και θα αναγκαστεί να εκδόσει εντολή πληρωμής πιστευω, οπότε και προχωράς με το υπόλοιπο κανονικά εσύ. Φρόντισε η πολεοδομία να προσδιορίσει τα ποσοστά επιβλέψεων που αναλογούν στον καθε μηχανικό. Απλά και λογικά δεν μπορει ενας μηχανικός να μπλοκαρει μια ολοκληρη οικοδομή, για τυχούσες δικες του παλαιες εκκρεμότητες. Θα σε συμβουλευα να ενημερωθείς και από το αντιστοιχο τμημα ΤΕΕ που ανηκεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όλα αυτά καλά με την προϋπόθεση όμως να μην έχει καμιά παρανομία η οικοδομή σου γιατί μετά μπορεί και αυτός να πάει και να παραιτηθεί στην Πολεοδομία οπότε θα γίνει αυτόματα διακοπή εργασιών και πιθανότατα θα έρθουν και για αυτοψία (εξαρτάται τι έχει δηλώσει ο παραιτηθείς μηχανικός στη δήλωσή του).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.