Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελλάς Το Μεγαλείο Σου


Recommended Posts

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Μήπως υπερβάλλετε συνάδελφοι?

Παιδιά τα πράματα είναι απλά. Κάποιοι καλοί συνάδελφοι θέλοντας να έχουν μονοπώλιο στα τοπογραφικά εγκαθιδρύουν δικές τους στάσεις και τα τριγωνομετρικά τα πετάνε.

Δεν θέλω να αναφέρω περιοχή καθώς το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Λίγο παραπάνω υποψιασμένοι να είμαστε και να τσεκάρουμε τα αποτελέσματα έστω και με gps χειρός.

 

Να υποθέσω τέλος οτι η ΓΥΣ θεωρεί το δίκτυο απαρχαιομένο και δεν πρόκειται να τα ξαναστήσει?

Link to comment
Share on other sites

Έγω νομίζω ότι καλό είναι να μη βασίζεσαι σε τοπογραφικά άλλου συναδέλφου για εξάρτηση γιατί δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις ποιος και τι έκανε. Τώρα αν αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης άλλο θέμα.

Μία άλλη λύση είναι να αποτυπώσεις τα σημάδια που φαίνονται και στο τοπογραφικό και κάνοντας ψηφιοποίηση του να έρθεις πάνω στην αποτύπωση του συναδέλφου. Εξηγώντας στον πελάτη τι έκανες και την ακρίβεια αυτής της μεθόδου η οποία κατά τη γνώμη για εκτός σχεδίου χωράφια σε αγροτικές περιοχές είναι καλή.

Και να φέρεις εξαρτηση από κάπου πολύ μακριά θα έχεις διαφορές και λόγω των σφαλμάτων των δικών σου μετρήσεων αλλά και λόγω των διαφορών στα τριγωνομετρικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

έχω 3 μέρες στο πεδίο που προσπαθώ να βγάλω άκρη. εγώ του τοποθετώ τα σημεία βασει του σχεδίου του και από εκεί και πέρα αν δεν συμφωνεί ας πάει στα δικαστήρια τον πρώην ιδιοκτητη.

και εδώ να αναφέρω και την ανευθυνότητα του άλλου τοπογράφου που απλά αντέγραψε το σχέδιο του κτηματολογίου το οποιο ούτε και ξέρω πως βγήκε χωρίσ να τσεκαρει τιποτα στην πραγματικοτητα.

1 ο δρόμος είναι όριο του οικοπεδου και κάνει στροφη 100g και αυτός το έχει σχεδιασμένο ευθεία

2 είναι δυνατον σε δυσβατη περιοχη που σε καποια σημεία είναι τόσο απότομο και δασωμένο το έδαφος που δεν περνανε ουτε κατσικια να έχει σχεδιασμένα "σπασίματα" στα ορια ανα 2 μετρα?πως στο ...... το αποτύπωσε αυτός ο ανθρωπος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.