Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελλάς Το Μεγαλείο Σου


Recommended Posts

ακούστε τι μου έτειχε πρόσφατα. ήρθε φίλος με τοπογραφικό στο γραφείο για να πάω να του το τοποθετήσω. θέλει να το περιφράξει. οι συντεταγμένες κορυφών είναι σε εγσα. μετά από αυτοψία στην περιοχη είδα ότι δεν υπαρχει σταθερό σημείο με γνωστές συντεταγμένες να εξαρτηθώ (κάποια από τις κορυφές του ας πούμε) έψαξα να βρω τριγωνομετρικά. στην περιοχή που βρίσκεται (εκτός νομού μου) οι αγαπητοί συνάδελφοι εκεί έχουν ξηλώσει τα τριγωνομετρικά και έφτιαξαν άλλα κρυμμένα για την πάρτη τους.αυτό που σας λέω είναι 100% αλήθεια. δεδομένου ότι έχω μόνο gps χειρός (μη αποδεκτή ακρίβεια) τι μου προτείνετε?

 

παρόλα αυτά ανοιξα το θέμα για να μου σχολιάσετε και την συναδελφική αλληλεγγύη ορισμένων.

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένων των αντίξοων συνθηκών, γιατί δεν βρίσκεις έναν συνάδελφο με GPS να σε βοηθήσει έναντι κάποιας αμοιβής που θα συμφωνήσετε ή δεν νοικιάζεις ένα GPS ώστε να εξαρτηθείς?

Εχω ακούσει κατα καιρούς κι εγώ αντίστοιχες ιστορίες τόσο για τριγωνομετρικά όσο και για στάσεις μελετητών σε πράξεις εφαρμογής αλλά αρνούμαι να το πιστέψω ίσως γιατί προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κάποιον μηχανικό που να είναι ικανός για τέτοια γυφτια!! :(

Link to comment
Share on other sites

dimitris80 ω ναι είναι αλήθεια!! και γω στη περιοχή που δουλεύω βρίσκω πεταμένα τριγωνομετρικά απο καλούς συναδέλφους...

 

Για να μην μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και να απευθυνθείς σε αυτούς.

Ακόμα βαλκάνια είμαστε... :(

Link to comment
Share on other sites

στην περιοχή που βρίσκεται (εκτός νομού μου) οι αγαπητοί συνάδελφοι εκεί έχουν ξηλώσει τα τριγωνομετρικά και έφτιαξαν άλλα κρυμμένα για την πάρτη τους

 

και γω στη περιοχή που δουλεύω βρίσκω πεταμένα τριγωνομετρικά απο καλούς συναδέλφους...

 

chrisven και panos,

Σε ποιες περιοχές έχετε εντοπίσει το πρόβλημα?

Τουλάχιστον να γνωρίζαουμε ποιες περιοχές να αποφεύγουμε...

 

Ας ελπίσουμε το HEPOS να μας σώσει!

Ίδωμεν

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ να πω την περιοχή καθώς θα πάρει η μπάλα και τους άλλους εκεί που μπορεί να μην έχουν σχέση με αυτήν την κατάσταση. για όποιους δεν πιστεύουν σας πληροφορώ ότι αφού έψαξα και δεν βρήκα κανένα τριγ ρώτησα ένα παλιό και έμπειρο τοπογραφο και αυτός μου είπε για την "ευφυία" των ανθρώπων εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Στο τοπογραφικό που σου έφερε ο φίλος σου στο γραφείο (και θέλεις να υλοποιήσεις τα σημεία του στο έδαφος) γίνεται αναφορά στο τριγωνομετρικό που χρησιμοποιήθηκε για την εξάρτηση?

Ρωτάω γιατί μπορεί ο συνάδερφος που το συνέταξε να έκανε εξάρτηση από GPS χειρός οπότε δε μπορείς να υλοποιήσεις τα σημεία στο έδαφος.

 

Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι αν δεν έχει γίνει σωστή εξάρτηση υπάρχει περίπτωση να κάνεις τριγωνισμό και να ιδρύσεις δικό σου τριγωνομετρικό, να πας να κάνεις χάραξη και να έχεις απόκλιση στα σημεία που θέλεις να χαράξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.