Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμικές απώλειες κατοικίας 320μ2


nino_gt

Recommended Posts

αυτο που ρωταω ειναι: τις συνολικες θερμιδες που υπολογιζω για μια κατοικια

τις μετατρεπω σε κw και διαλέγω ανλτία? αν δεν επαρκει καποια φτιάχνω συστοιχια? εγω αυτο κανω αλλα απο οτι ψαχνω στο ιντερνετ σε εργα που εχουν γινει βλεπω οτι με τα τετραγωνικα που ειχαν ,και με τις θερμιδες οπως φανταζομαι εγω για αυτα τα τετραγωνικα, πηραν μικρες αντλιες.Εγω με αυτες τις θερμιδες και αυτα τα τετραγωνικα θα εβαζα μια αντλία σχεδον με τα διπλα kw. Γιατι να εχω τοση διαφορα δε μπορω να καταλαβω. Μελετες ξερω να κανω δε τιθεται τετοιο θεμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1)τις συνολικες θερμιδες που υπολογιζω για μια κατοικια

τις μετατρεπω σε κw και διαλέγω ανλτία?

2)αν δεν επαρκει καποια φτιάχνω συστοιχια?

3) εγω αυτο κανω αλλα απο οτι ψαχνω στο ιντερνετ σε εργα που εχουν γινει βλεπω οτι με τα τετραγωνικα που ειχαν ,και με τις θερμιδες οπως φανταζομαι εγω για αυτα τα τετραγωνικα, πηραν μικρες αντλιες.

4)Εγω με αυτες τις θερμιδες και αυτα τα τετραγωνικα θα εβαζα μια αντλία σχεδον με τα διπλα kw.

5)Γιατι να εχω τοση διαφορα δε μπορω να καταλαβω.

6)Μελετες ξερω να κανω δε τιθεται τετοιο θεμα.

 

1) Ναι (εκτός αν λάβεις ετεροχρονισμό στην λειτουργία)

2) Ναι (ή πας σε άλλη τεχνολογία)

3) Φαντάζεσαι; Άμα δεν έχεις μελέτη απωλειών ή έστω μία θερμομόνωση δεν μπορείς να ξέρεις τι φορτία έχεις και γιατί διάλεξε ο μελετητής την μονάδα που διάλεξε. Τα τετραγωνικά δεν δίνουν θερμίδες. Μαζί με την θερμομόνωση μπορούν να δώσουν μία εκτίμηση (αλλά μαζί με την θερμομόνωση)

4) Τις ξέρεις τις θερμίδες ή τις φαντάζεσαι;

5) α)Όλες οι κατασκευές δεν είναι ίδιες β) μπορεί να λαμβάνουν ετεροχρονισμό στην λειτουργία γ) πρόσεχε τις παραδοχές σου.

6) Δεν είπε κανείς πως δεν ξέρεις.

Link to comment
Share on other sites

1)τις συνολικες θερμιδες που υπολογιζω για μια κατοικια

τις μετατρεπω σε κw και διαλέγω ανλτία?

 

Ναι (εκτός αν λάβεις ετεροχρονισμό στην λειτουργία)

 

Αν λαβω ετεροχρονισμο=αυτονομια αυτο που ειχα πει.και αν θελει ο ανθρωπος να θερμανει ολο του το σπιτι μαζι γυρισε απο ταξιδι τι θα γινει?δε θα ζεσταθει ποτε ?η αντλια θα ζεστανει το buffer tank και οταν πιασει θερμοκρασια το νερο θα τη στειλει στο δαπεδο και ειμαστε κοπλε?

Link to comment
Share on other sites

όχι ετεροχρονισμό σε θέρμανση κατοικίας δεν θα δουλέψει αφού όταν θα κάνει κρύο όλοι θα θέλουν θέρμανση. Το σενάριο του ετεροχρονισμού θα το χρησιμοποιούσα και με πολύ προσοχή μόνο στην περίπτωση διαφορετικής χρήσης δλδ κτήριο καταστημάτων κατοικιών, γραφείων-κατοικιών κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Ενα αλλο σπιτι τωρα 150 τετραγωνικα με πανελ θελει να βαλει αντλια θερμοτητας.Αφου ηδη ζεσταινοντε καλα με τα πανελ αλλο το μονο προβλημα τους ειναι η τιμη του πετρελαιου μετρησα τα σωματα σε αριθμο κ διαστασεις και βαση καταλογων ειδα ειδα οτι τα σωματα αυτα αποδιδουν συνολικη ισχυς 35000kcal/h αρα 40 kw αντλια. ενω με τη δευτερη τη μεθοδο του( 0,1 οχι καλη μονωση στο τετραγωνικ) βγαινει 150 * 0,1= 15 kw αντλια.Τωρα εγω τι να πιστεψω τι θερμιδες που σε αυτη τη περιπτωση τις εβγαλα απο τα σωματα,(αφου εχει γινει μελετη και το σπιτι θερμαινεται κ καλα μαλιστα απο οτι μου ειπαν) ,αλλιως θα τις εβγαζα απο μια μελετη ή το συντελέστη αυτον με οχι καλη μονωση το τετραγωνικο που μου δινει τη μιση αντλια?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σωστό να μετράς τις θερμίδες των σωμάτων για να βρεις απώλειες. Το μέγεθος των σωμάτων εξαρτάται από την θέση τους στο κύκλωμα αλλά και την θερμοκρασία προσαγωγής του νερού (ΔΤ), εκτός και αν τα έλαβες και αυτά υπόψιν σου και έκανες τις απαραίτητες διορθώσεις.

 

Οι εμπειρικοί τύποι για αυτό λέγονται εμπειρικοί αν ήταν θα καταργούσαμε τις μελέτες.

 

Κοίτα τον λέβητα τι μέγεθος έχει.

 

Αντλία με πάνελ; Είσαι σίγουρος;

 

Μελετες ξερω να κανω δε τιθεται τετοιο θεμα.

Τελικά βαρυσήμαντες δηλώσεις καλό είναι να αποφεύγονται.

Link to comment
Share on other sites

επειδη υπαρχει και αλλο σπιτι απο κατω 16000kcal/h συνολο ,αμα υπολογισουμε και τα 2 σπιτια 35.000 + 13.000= 48000kcal/h = 55kw και εχει λεβητα πετρελαιου 58kw.Διαφορα θερμοκρασιας 75-55 ελαβα.Αντλια με panel ειμαι απολυτος σιγουρος απλα η αντλια κοστιζει τα διπλα λεφτα.Ξερω 3 διαφορετικουσ τροπους για μελετες και εχω και πιστοποιημενο προγραμμα μελετων.

Link to comment
Share on other sites

Τα σώματα τα έβγαλες πολλές θερμίδες (το ΔΤ που πήρες είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα αλλά έχεις χάσει το πρώτο δεύτερο στο κύκλωμα).

 

Το ότι έβγαλες πολλές θερμίδες τα σώματα το λέω διότι όταν υπολογίζουμε απώλειες βάζουμε ένα +25% μεγαλύτερο λέβητα για φορτία εκκίνησης. Εσένα ο λέβητα σου σε σχέση με τις απώλειες σου (όπως τις βρήκες από τα σώματα) είναι μόνο 5% μεγαλύτερος.

 

Επίσης ενδέχεται το σύστημα να είναι κάργα υπεδιαστασιολογημένο, αλλά αφού οι άνθρωποι ζεσταίνονται με αυτή την εγκατάσταση δεν μπορείς να αλλάξεις μόνο την πηγή της θερμότητας και να δουλέψει.

 

Για τις αντλίες και πάνελ για αυτό ακριβώς το λόγω ρώτησα, πραγματικά αξίζει τον κόπο κόστος;

Link to comment
Share on other sites

αυτο το διαπιστωσα και εγω οτι ειναι μολις 5% μεγαλυτερος αλλα για εκκινησεις της ανλτιας δε θα το λαβω υποψη μ?γι αυτο δε το αφαιρεσα.

Τα σωματα βγαζουν αυτες τις θερμιδες βαση καταλογου.τι εννοεις εχασα το πρωτο δευτερο κυκλωμα?

Αμα σκεφτεις οτι δινουν 800 ευρο το μηνα σε πετρελαιο και το πετρελαιο θα παει απο οκτωμβριο 1.4ευρο το λιτρο και ο,τι το λεβητα δε το κανεις ποτε αποσβεση.

Την αντλια την κανεις αποσβεση και με ενα προγραματακι που κυκλοφορει στο internet με τιμη 0,8 το λιτρο το πετρελαιο κερδιζεις σχεδον 2000 ευρο το χρονο σε σχεση με την αντλια τοτε φαντασου με το 1,4 το λιτρο.Γι αυτο το ψαξαν οι ανθρωποι και θελουν κατι να κανουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.