Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμικές απώλειες κατοικίας 320μ2


nino_gt

Recommended Posts

Έχω κάνει μελέτη θερμικών απωλειών για κατοικία 3 οροφων με υπόγειο κατοικήσιμο 320 m2 και βρήκα θερμικές απώλειες γύρω στις 65000kcal/h για όλο το κτίριο και από τι βλέπω στα prospeck θέλω ένα λέβητα 70.000 θερμίδες. Λογικό αποτέλεσμα μου φαίνεται. Για να τοποθετήσω αντλία θερμότητας κάνω τη διαίρεση με τη kwh 860 και δε μου βγαίνουν παρα πολλά τα kw για αντλία. Από ότι βλέπω στους καταλόγους δεν με καλύπτει καμια. Ξέρει κανεις πως να κάνω τη "μετατροπή" για να διαλέξω αντλία; Έχει άλλη μεθοδολογία μελέτης θερμικών απωλειών για αντλία θερμότητας?

 

[Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε αυτό.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ε δεν βγαίνουν και τόσα πολλά. Μία συστοιχία από τρεις μεγάλες μονάδες vrv και είσαι οκ. Αν και δεν το προτείνω.

 

Οι αντλίες δεν βγαίνουν μέχρι εκεί που θες γιατί πολύ απλά είναι σχεδιασμένες να δουλεύουν σε συστοιχίες και να παίρνουν καλύτερα και τα μερικά φορτία.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι έχω ψάξει, τα τετραγωνικά του σπιτιού τα πολλαπλασιάζουν με ένα συντελεστή απωλειών στο τετραγωνικό και το αποτέλεσμα που βρίσκουν είναι η αντλία που θέλουν. π.χ. 320μ2 επί 0,8 απώλειες το τετραγωνικό μας κάνει 25.Dld 25 kw αντλία θερμότητας καλύπτει το σπίτι.

Όταν εγώ θέλω λέβητα 67000kcal/860= 77kw και η μεγαλύτερη είναι 35kw κάτι δε μου πάει καλά. Είναι τα διπλα kw. Πως φιλε "deathlok" να βάλω συστοιχία άμα δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά είναι τα κω που θέλω? ξεφεύγουμε πολύ σε τιμή μετά. Εδώ μια και είναι πανάκριβη. Σίγουρα αυτό είναι μια εμπειρική εκτίμηση αν και δε ξέρω αν είναι πάντα ακριβής αλλα θέλω μια πιο επιστημονική τεκμηρίωση.

 

[Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε αυτό.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ]

Link to comment
Share on other sites

Γράφε ελληνικά γιατί κουράζεις.

 

Για συντελεστές κτλ πραγματικά σε έχασα. Απλά μετατρέπεις τις μονάδες από θερμίδες σε kw δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

 

Ναι θέλεις συστoιχία σου αρέσει δε σου αρέσει, το ότι είναι ακριβό είναι άλλο θέμα. (άλλωστε είναι ψύξη θέρμανση οπότε είναι άδικο να το συγκρίνεις με απλό σύστημα λέβητα σώματα)

Link to comment
Share on other sites

@nino_gt

 

1. Τα greeklish απαγορεύονται.

2. Οι θερμικές απώλειες που βρήκες μου φαίνονται πολύ υψηλές για κτίριο με ΚΕΝΑΚ.

3. Η "πατέντα" με απώλειες ανά τετραγωνικό παλιά έδινε μια ιδέα του τι πρέπει να γίνει. Συνήθως ήταν πολύ υπρεδιαστασιολογημένη η εγκατάσταση σε σχέση με την πραγματικότητα.

Τώρα με τον ΚΕΝΑΚ η υπερδιαστασιολόγηση "τιμωρείται", το σύστημα θέρμανσης παίρνει χειρότερη "βαθμολογία" αν είναι υπερδιαστασιολογημένος ο λέβητας σε σχέση με τον υπολογισμένο στην μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

ειναι υπογειο,ισογειο,πρωτος,δευτερος απο παντου ανοιχτο κ χαλια μονωση.και εγω ετσι νομιζα οτι θα ναι μια απλη μετατροπη αλλα δεν.. Μου λες δηλαδη να βαλω 2 αντλιες να δουλευουν παραλληλα?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό σου λέει. Οι VrV μπαίνουν παράδειγμα 3 μαζί η μία σε λειτουργία master και οι άλλες 2 που την ακολουθούν σε λειτουργία slave.

Με πολλαπλασιασμούς δεν έχεις σωστή εικόνα.Θέλει μελέτη φορτίων.

Link to comment
Share on other sites

μάλλον ήμουν διακριτικός στο πρώτο ποστ για αυτό δε με κατάλαβες.

 

Οι συντελεστές που λες είναι για μία γενική αρχική εκτίμηση. Από την στιγμή που λες πως έχεις υπολογίσει απώλειες (θερμικές) κάνει απλά την μετατροπή. ΔΕΝ υπάρχουν συντελεστές. Θες 70.000 θερμίδες τώρα πως αυτές θα τις δώσεις στο σύστημα δεν ενδιαφέρει κανέναν.

 

Το πως δουλεύουν οι αντλίες στο είπε ο woody αλλά γενικά όποια φυλλάδιο και να κατεβάσεις για vrv θα δεις πως προτείνουν και πως δουλεύουνε.

Link to comment
Share on other sites

παιδια δε θα κάτσω να κανω μια ολοκληρη σωστη μελετη για μια προσφορα.και αμα δε κλεισω τη δουλεια?ο χρονος ειναι χρημα και εχω και δουλειες που τρεχουν.μια εκτιμηση κανω να δω που κυμαινομαι και αμα κλεισει η δουλεια τοτε συμφωνω να παω με το σωστο τροπο.ξερει κανεις κανα site με λειτουργιες vrv να πιασω λιγο το νοημα.Πρεπει να ναι ιδιες οι αντλιες η με μια μεγαλη και μια μικρη κανω δουλεια?Αμα διαιρεσω τις θερμιδες με τους οροφους και το δουλεψω με αυτονομια δεν ειναι λυση?

Link to comment
Share on other sites

κανείς δεν σου είπε να κάνεις κανονική μελέτη για προσφορά, απλά δώσε και σε εμάς τελικά να καταλάβουμε τι θέλεις (αν θέλεις να σε βοηθήσουμε).

 

Εμπειρικοί τύποι για υπολογισμό απωλειών υπάρχουν πολλοί και δεν έχει σημασία αν θα είναι λέβητας η vrv ή τζάκι γιατί μιλάμε για τις απώλειες (ο έγραψα και παραπάνω). Τώρα ανάλογα την κατασκευή (με ή χωρίς μόνωση αλλάζει ο εμπειρικός τύπος). Δεν θα αναφέρω κάποιον αφού έχει συζητηθεί παλιότερα το θέμα και έχουν αναφερθεί πάρα πολλοί τύποι και φόρμουλες.

 

Τώρα για τις μονάδες ΚΑΤΕΒΑΣΕ ένα φυλλάδιο. Για παράδειγμα η toshiba σε αφήνει να κάνεις συστοιχία με μονάδες διαφορετικής ισχύς.

 

Αν πας με αυτονομία ουσιαστικά θα χρειαστείς μία μονάδα vrv (εξωτερική) για κάθε όροφο. Κερδίζεις αυτονομία όσον αφορά την κατανομή δαπανών αλλά το κόστος θα αυξηθεί λίγο αφού θα μεγαλώσει το δίκτυο εγκατάστασης.

 

Υ.Γ. Ο χρόνος είναι χρήμα????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.