Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Τζάκια.. Προβλήματα και λύσεις.


vstrom71

Recommended Posts

Αυτος φιλε μου ενεργειακο το θεωρει και το πιστευει ισως.. Χιλιαδες τετοια πουλιουνται. Ισως δεν ειχε προθεση κτλ εννοω. Εξαρταται απ το τι σου κοστισε η εστια (επενδυση κτλ ειναι αλλη ιστορια) εχει εστιες με 800 και με 5000 δεν ειναι το ιδιο βεβαια. 4 χιλ θα βαλεις ξανα. Το κεραμικο ξεχωριζει απ τ χρωμα, μονοκοματο δεν ξερω αν πετυχει (γωνιασμα της πορτας κτλ ισως δεν κατσει καλα κ σπασει. Αν πας σε τζαμα θα σου βγει παραπανω σιγουρα, εγω ανεφερα τιμες ωστε να ξερεις περιπου τι γινεται.

 

Συγνωμη παιδια σε ολους. Ανοιξα το θεμα αλλα δεν μου ειναι δυνατον να το συνεχισω, θελω να φυγω απο δω. Δεν ειναι δυνατον να μπαινουν διαφοροι κ μ ενα δυο μηνυματα να προβαλονται κ εγω να θεωρειται οτι κανω διαφημιση! Να με παρακαλουσαν να με χρυσοπληρωναν δεν θα δουλευα με κατασκευαστη! Οχι δεν μπηκα γ αυτο αλλα η φορα φορα ειναι κ ετσι αντιμετωπιζεσαι θες δεν θες. Εμενα ομως οχι! Κανενας..

 

Απαγορεύονται οι διαδοχικές δημοσιεύσεις.

ilias

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μια απορια. αρχιζω και φτιαχνω ρα 4 τζακια που σας ελεγα και εχω μπερδευτει απο μια συζητηση που ειχα με εναν γυψαδωρο. μου ειπε να φτιαξω τα τζακια μεχρι και το 2 πρεκι δηλαδη ακριβως πανω απο ττην εστια και απο κει και περα θα το φτιαξει με γυψοσανιδα και οτι σχεδιο θελω. μου ειπε οτι γλυτωνω (υλικα , τουβλα, λασπη) σοβατισμα 150 βαψιμο 100 και μεροκαματα σε χτισιματα. αξιζει να το φτιαξω ετσι με γυψοσανιδα?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημερα. Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα . Εβαλα ενα τζακι ενεργειακο το δεκεμβριο στο σπιτι μου το οποιο καπνιζε . Μου το αλλαξανε γιατι ειχε λεει κατασκευαστικο προβλημα και μου φερανε ενα δευτερο ιδιο ( ελληνικης κατασκευης ) . Το δευτερο καπνιζε και αυτο οταν ανοιγε η πορτα για να βαλεις ξυλα η να τα σκαλισεις . Ο καπνος δεν ηταν εμφανης αλλα επειδη δεν το ειχανε κλεισει με γυψοσανιδα ειδα οτι γεμιζε σταχτη το μαντεμι απο επανω .μου το ξανα αλλαξανε υστερα απο φασαρια και μου φερανε ενα ιταλικο . Δυστυχως και αυτο οταν ανοιγει η πορτα απο τους αεραγωγους ( δεν το εχουν ντυσει )βγαζει εντονη μυρωδια καπνου και εχει βγαλει μαυρες σταχτες . Ο τζακας που το τοποθετησε ισχυριζεται οτι δουλευει ενταξει και δεν εχει προβλημα . Οτι τραβαει καλα το τζακι τραβαει αλλα στο ανοιγμα μονο της πορτας ειναι σαν να χανει απο τους αεραγωγους η την καμιναδα . Μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος; ευχαριστω

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται στο φόρουμ.

Αναρτάτε τα ερωγτήματά σας στην σωστή θεματική κατηγορία

Διαβάζετε τους κανόνες συμετοχής.

Ευχαριστώ, AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας έχει τύχει κάτι τέτοιο αλλά μάλλον δεν έχει στεγανώσει καλά το τζάκι ή η καμινάδα όπως το περιγράφετε.

 

Όταν το τζάκι έχει κλειστή την πόρτα δημιουργείτε υποπίεση εσωτερικά στον θάλαμο καύσης και την καμινάδα και έτσι "ρουφάει" αέρα. Όταν όμως ανοίγει την πόρτα η πίεση εξισώνεται με αποτέλεσμα να καπνίζει από όπου μπορεί.

 

Πάντως περίεργο αυτό που περιγράφετε... 3 τζάκια και τα 3 ελαττωματικά??? Θα κοίταζα την ένωση της καμινάδας με το τζάκι...

Link to comment
Share on other sites

οταν ανοιγεις την πορτα του τζακιου ανοιξε και την πορτα του σπιτιου ή καποιο παραθυρο. κατα 90% το τζακι δεν βρησκει αρκετο αερα να τραβιξει. και ανεμιστηρα να εχει απο πισω δεν συμαινει οτι σου φτανει ο αερας που βαζει μεσα.

Link to comment
Share on other sites

οταν ανοιγεις την πορτα του τζακιου ανοιξε και την πορτα του σπιτιου ή καποιο παραθυρο. κατα 90% το τζακι δεν βρησκει αρκετο αερα να τραβιξει. και ανεμιστηρα να εχει απο πισω δεν συμαινει οτι σου φτανει ο αερας που βαζει μεσα.

 

Το εχω δοκιμασει και αυτο αλλα δυστυχως δεν εγινε τιποτα .Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι καπνιζει μονο κατα το ανοιγμα της πορτας .

Link to comment
Share on other sites

ερωτηση.. εχει οδηγησει με σπυραλ εξωτερικο αερα κατω απο την εστια για να τραβαει αερα το τζακι οταν ανοιγεις την πορτα ?

 

Ναι ειναι ακριβως κατω απο την εστια.εχει επισης αλλα δυο σπιραλ εξωτερικα ( δηλαδη εχει τρεις εξωτερικες τρυπες ) ενα δεξια και ενα αριστερα απο το σπυραλ αυτο που προφανως ενωνονται με το βεντιλατερ το οποιο ειναι και αυτο κατω απο την εστια

Link to comment
Share on other sites

απο οτι καταλαβα πρεπει να εχει κανει καλη κατασκευη... αν δεν εχει προβλημα η ενωση με την καμιναδα τοτε μαλλον δεν συμβαινει κατι... υποψιαζομαι ομως οτι οταν ανοιγεις την πορτα μπορει να βγαινει λιγος καπνος εξω και να παιρναει απο το κενο μεταξυ φουσκας διακοσμησης και τζακιου και να βγαινει και απο τις περσιδες ( αν εχει βαλει ) της φουσκας του τζακιου.? Μην περιμένεις όμως να μην βγάζει και καθόλου καπνό όταν ανοίγεις την πόρτα…, εξάλλου και λίγο να βγάζει αν είναι τελείως κλειστό το σπίτι θα μυρίζει αμέσως δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο ποιο ανησυχητικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.