Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες στο εξωτερικό


MechEng_88

Recommended Posts

Ευχαριστώ Ari.. όντως τα πράγματα είναι απογοητευτικά αν και αναμενόμενα.. αλλά καλύτερα να γνωρίζει κανείς εξαρχής παρά να προσγειωθεί απότομα αργότερα! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

-Το Imperial απο μόνο του δεν λέει τπτ αν εχεις τελειώσει με 2:2 (50-59%) ή χειρότερα (pass).

 

Έχεις ιδέα πόση δουλειά θέλει ακόμη και για να βγάλεις 2.2?

Ένα 2.2 του ιμπεριαλ είναι συγκρίσιμο με 1st από πανεπιστήμια όπως καλή ώρα το east london.

 

-Από άλλους έλληνες που τελείωσαν στο ιμπεριαλ, δεν έχω την καλύτερη γνώμη, συγκρίνοντας την διδασκαλία και βαθμό δυσκολίας. Βέβαια, όποιον και να ρωτήσεις θα ακούσεις διαφορετική γνώμη.

 

Το ιμπεριαλ δεν φημίζεται όντως για την καλή δυδασκαλία του και καλή υποστήριξη προς τους φοιτητές. Ίσως αυτός είναι ένας λόγος που θεωρείται πολύ δύσκολο.

 

-Για το east london δεν ξέρω τπτ. Παρ'όλο που η κατάταξη των 10 καλύτερων άλλαζει κάθε χρόνο, προσπάθησε να φοιτήσεις σε ένα απο τα 10 καλύτερα (στην κατηγορία των πολ. μηχανικών)

 

Οι λίστες αλλάζουν πολύ λίγο από χρόνο σε χρόνο εκτός από αυτή του guardian που είναι η πιο αναξιόπιστη και κανείς δεν την πέρνει στα σοβαρά για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το east london είναι από τα τελευταία πανεπιστήμια πάντως.

 

-Το θέμα του άν θα πληρώσεις ή όχι έχει πολλά παρακλάδια, ακόμα και απο το πόσον ετών είσαι και τι εισόδημα έχουν οι γονείς σου. Θέλει ψάξιμο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω απο μνήμης.

 

Όλοι τα πληρώνουν τα δίδακτρα ανεξαιρέτως εισοδήματος γονιών. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να πάρεις δάνειο το οποίο θα αρχίσεις να ξεπληρώνεις όταν δουλέψεις και βγάζεις πάνω από 21000 λίρες τον χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

θελω να κανω μια ερωτηση μιας και ανφερθηκε παραπανω, οτι τους μηχ.Περιβαλλοντος μας δεχονται στο 2ο ετος των Πολιτικων στην Μ.βρ. αν και κατα ποσο ισχυει αυτο και αν ανεβαζει το υψος των ετησιων διδακτρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Αγγλία, φαντάζομαι όμως πως το κάθε ίδρυμα θα έχει μια αυτοτέλεια ως προς την απόφαση για το έτος εγγραφής, την αναγνώριση μαθημάτων κλπ.

Ένα παράδειγμα που μπορώ να αναφέρω είναι προσωπικός μου φίλος τον οποίο δεχτήκανε στο 3ο έτος εισαγωγής στους Πολιτικούς μηχανικούς (πτυχιούχος 5ετούς Πολυτεχνικής σχολής στην Ελλάδα) ενω από τον επόμενο χρόνο το ίδιο Πανεπιστήμιο αποφάσισε την εγγραφή σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο 1ο έτος εισαγωγής (μιλάμε για Πολυτεχνική σχολή μεν αλλά όπου η συνάφεια του κύκλου σπουδών με τους Πολιτικούς Μηχανικούς δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική).

Μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα για την Ιταλία όπου και κάνω το 2ο πτυχίο μου. Εδω βάσει προεδρικού διατάγματος κατά την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο (είτε αυτό απαιτεί εξετάσεις εισαγωγής - πχ. αρχιτεκτονική, ιατρική κλπ.- είτε όχι) καταθέτεις τα απαραίτητα πιστοποιητικά (πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία κλπ.) και συσκέπτεται το αρμόδιο Συμβούλιο της σχολής το οποίο αποφαίνεται της διαδικασίας.

Τα πράγματα όμως είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρα από νωρίς εφόσον ουσιαστικά αυτό που κάνει η σχολή είναι η αντιστοίχηση των κοινών μαθημάτων βάσει του κύκλου σπουδών, η αναγνωρισιμότητά τους και στη συνέχεια από το σύνολο των CFU των αντίστοιχων αναγνωρισμένων μαθημάτων προκύπτει και το έτος εισαγωγής...

Για παράδειγμα αν σου αναγνωρίσουνε Μαθηματικά, Φυσική, Αρχιτεκτονικό σχέδιο και κάποια ακόμα ώστε να συγκεντρώσεις πάνω από 40 CFU τοποθετείσαι στο 2ο έτος εισαγωγής... αν προκύψουν άνω των 80 στο 3ο κ.ο.κ.

Άλλο ένα παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου είναι παιδί το οποίο τελείωσε ΤΕΙ Δομικών Έργων στην Ελλάδα και φέτος τον δεχτήκανε στο 4ο έτος στους Πολιτικούς Μηχανικούς. Εδω βέβαια λειτουργεί και κάτι ακόμα: στην Ιταλία είναι 3+2, άρα όταν έχεις τελειώσει ένα ΤΕΙ στην Ελλάδα στο "αντίστοιχο ΑΕΙ" αν μου επιτρέπετε την έκφραση για απλοϊκότητα (ΤΕΙ Τοπογραφίας - ΑΕΙ Τοπογραφίας, ΤΕΙ Δομικών Έργων - Πολιτικών Μηχανικών κοκ.) τότε αν στον κύκλο σπουδών έχεις περάσει κάποια μαθήματα που αυτοί θεωρούν κορμού γίνεσαι δεκτός στο 4ο έτος, δηλαδή στο πρώτο έτος του +2... αυτό έγινε και στην παραπάνω περίπτωση που ανέφερα!

 

Είναι πολλά τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, άλλοστε και εγω όταν πήρα την απόφαση να συνεχίσω για 2ο πτυχίο στο εξωτερικό βάδισα αρχικώς στα τυφλά και πολλά πράγματα δεν κατάφερα να τα μάθω πριν καταλήξω εδω, ενω καμμιά φορά είναι πολύ απλά αλλά διαφεύγουνε στον Έλληνα φοιτητή... για παράδειγμα, ακόμα και αν κάποιος σπουδάζει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και βρίσκεται στο 1ο, 2ο, 3ο ή οποιοδήποτε έτος των σπουδών του και έχει περάσει 1,2, 10 μαθήματα και αποφασίζει οποιαδήποτε στιγμή να εγκαταλείψει και να συνεχίσει κάτι άλλο στην Ιταλία, δικαιούται με μια απλή βεβαίωση της σχολής ότι έχει παρακολουθήσει και περάσει τα αντίστοιχα μαθήματα και έτσι να του αναγνωριστούνε και εδω σαν περασμένα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.