Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία - Συμβουλές για διαμόρφωση ξυλότυπου


 

Recommended Posts

Γειας σας ειμαι καινουργιος στο forum και το βρισκω πολυ ενδιαφερων πραγματικα εμαθα πολλα πραγματα βεβαια εχω ακομα για να τελειωσω την σχολη .7ο εξ.αλλα πιστευω του χρονου τελος..

 

Εδω εχω μια κατοψη απο μια εργασια που πρεπει να παραδωσω

ακουω γνωμες απο αποψη στατικων και αρχιτεκτονικων...αλλαγες δεκτες! :lol:

αυτα που θελει ο teacher ειναι οχι μεγαλες αποστασεις κολωνα με κολωνα βορρας δεξια οπως φαινετε και διαμορφωση αναλογα που βρισκετε η βορινη πλευρα κτλ κτλ

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και όχι γενικοί.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

post-4276-131887201849_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

αν κατάλαβα καλά δεν έχει pilotis. Οπότε τοιχεία δεν χρειάζεσαι. Καλό όμως είναι να βάλεις. Θα χρειαστεί να κάνεις ικανοτικό έλεγχο κόμβων μάλλον οι κεντρικές 40Χ40αν κατάλαβα καλά δεν έχει pilotis. Οπότε τοιχεία δεν χρειάζεσαι.

Καλό όμως είναι να βάλεις.

Αν τελικά δεν βάλεις επαρκή τοιχεία (nv>0.60) σε κατάλληλη διάταξη τότε θα χρειαστεί να κάνεις ικανοτικό έλεγχο κόμβων και μάλλον οι κεντρικές 40Χ40 θα απαιτήσουν πολλά σίδερα. Καλό είναι να τις μεγαλώσεις λιγάκι.

Σου επαναλαμβάνω ότι καλό είναι να βάλεις τοιχεία γιατί θα έχεις και άλλα οφέλη.

Επίσης το κτίριο σου έχει ένα θέμα αγκυρώσεων των σιδέρων των δοκών στα υποστυλώματα. Για να εξασφαλίσεις το lbmin πρέπει να φτιάξεις "δόντια" στα υποστυλώματα.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορουσες να κανεις τοιχεια με l=1,5 m τις κολωνες 90/25 που ειναι στο μεσον της ανω και κατω πλευρας του κτιριου.

 

Επισης τοιχεια θα μπορουσαν να γινουν η περιμετρικη κολωνα 80/25 αριστερα κατω μεταξυ κουζινας-σαλονιου και η 80/25 πανω δεξια αναμεσα στα υπνοδωματια 1-3. Για αυτη την τελευταια ομως εχω μια επιφυλαξη σχετικα με το μικρο μηκος των δοκων που ισως προκυψει εκει.

 

Επισης οπως ειπε ο Αρης υπαρχει το θεμα των αγκυρωσεων. Στα 25 εκ δεν αγκυρωνει ουτε το Φ12 που ειναι το μικροτερο σιδερο που μπορεις να βαλεις σε δοκο. Θα εισαι εκτος κανονισμου με λιγα λογια.

 

Εγω παντως ειμαι της αποψης οτι καλο ειναι να μπαινουν τοιχεια ακομα και οταν δεν απαιτουνται διοτι προσφερουν μεγαλυτερα περιθωρια ασφαλειας εν γενει.

 

Και ενα τελευταιο. Προσπαθησε να αποφευγεις στοιχεια 100/25 διοτι ειναι μια ερμαφροδιτη κατασταση μεταξυ τοιχειου και κολωνας.(Παλαιοτερα ηταν τοιχεια κατα ΕΑΚ τωρα δεν ειναι). Ετσι ενω δεν συνυπολογιζονται ως τοιχεια στον ελεγχο του nv εντουτοις δρουν ανταγωνιστικα προς τα κανονικα τοιχεια με αποτελεσμα να πεφτει το ποσοστο συμμετοχης των τελευταιων στην παραλαβη των σεισμικων δυναμεων ενω το ζητουμενο ειναι το αντιθετο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.