Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπορεί να γίνει τροποποίηση σχεδίου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων;


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει τροποποίηση σχεδίου σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων όταν υπάρχει ρυμοτομία.

 

Είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο ;

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση ή επέκταση οικισμού μπορεί να γίνει μόνο με σύνταξη Γ.Π.Σ και αφού υπάρχει εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ που να προβλέπει ή να επιτρέπει την επέκταση του οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Ότι και να εννοείς συνάδελφε η απάντηση είναι "όχι δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι εύκολο στα πολεοδομικά θέματα δυστυχώς".

Αν εννοείς όρια, συμφωνώ με τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ. Αν εννοείς ρυμοτομικό σχέδιο το πιθανότερο, ανάλογα και με το είδος του οικισμού, είναι να χρειάζεται να υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (δεν σου κάνω πλάκα).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τώρα έκανα τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων όπου υπήρχε διανομή του Υπ. Γεωργίας και ορόσημα στις κορυφές των οικοδομικών τετραγώνων και εγκρίνεται με απόφαση Νομάρχη, απλώς είναι χρονοβόρο.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον αγαπητέ KAT o οικισμός θα ήταν ένας από τους λίγους που απέχουν άνω των 500μ από τη θάλασσα και δεν ήταν ούτε παραδοσιακός, ούτε δυναμικός, ούτε ενδιαφέρων κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

Εννοούσα τη ρυμοτομία. Κακώς δε διευκρίνισα .

 

Πόσο χρονοβόρο ; Θα ζήσω να τη δω να αλλάζει ;) Αντιλαμβανόμουν τη δυσκολία του εγχειρήματος ωστόσο ήθελα να ακούσω και μια άλλη άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση όσον αφορά την μετατώπηση δρόμου, αλλαγή των Ο.Γ. και την αύξηση κοινόχρηστων χώρων ώστε να γίνει πιο εύκολη η έγκριση της. Περνάει από δημοτικό συμβούλιο, αναρτάται για δύο μήνες για τυχόν ενστάσεις, εγκρίνεται από ΣΧΟΠ και τέλος υπογράφεται από τον Νομάρχη. Έχει δύο μήνες που την κατέθεσα και ακόμα δεν πέρασε από δημοτικό συμβούλιο. Οπότε υπολόγιζε χρόνο. Τέλος αγαπητέ vapan όντως δεν έχει τίποτα το δεσμευτικό ο οικισμός.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

καλησπέρα

προσπαθώ να πάρω παρέκκλιση στο ύψος από τα 7.5 μέτρα στα 12 για τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου σε έναν οικισμό . έχω ανοιξει ένα θέμα ψιλοσχετικό με αυτό που συζητάτε με τίτλο: "δημιουργία τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου". οποιος ενδιαφέρεται καλοδεχούμενος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.