Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άμορφα σημάδια στα πάνελ


energy man

Recommended Posts

Γεια σας.

Έχω εγκαταστήσει οικιακή φωτοβολταική εγκατάσταση ισχύος 10 κιλοβατ. Έχει κάποια άμορφα σημάδια μου είπαν ότι είναι χοτ σποτ. Τι ακριβώς είναι αυτό το φαινόμενο;

Link to comment
Share on other sites

Το ΦΒ πλαίσιο αποτελείται από μία συστοιχία κυψελών, οι οποίες συνδεδεμένες σε σειρά μας δινουν την συνολική Τάση του. Όταν σκιάζεται έστω και μία κυψέλη του πλαισίου και επειδή αυτές ειναι εν σειρά συνδεδεμένες, το σκιασμένο στοιχείο δέχεται όλη την ταση ανάστροφα με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί και να καταστραφεί αχρηστεύοντας το πλάισιο ή και σε άλλες περιπτώσεις δημιουργώντας σοβαρότερα προβλήματα. Για την πρόβλεψη της συγκεκριμέμνης περιπτωσης χρησιμοποιούνται οι δίοδοι παράκαμψης που προστατεύουν την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Μάνο σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Σκιάσεις δεν έχω. Τα πάνελ είναι 43 χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν διάσπαρτα πάνελ που έχουν αυτά τα σημάδια. Υπάρχει περίπτωση εκτός των σκιάσεων να είναι κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΣΚΙΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ 43 ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΑΣΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

 

 

 

Αν είσαι τόσο σίγουρος για τη μη ύπαρξη σκιάσεων, ακόμα και για την ώρα που δεν έχεις εικόνα της εγκατάστασης, πες μου τουλάχιστον τι εταιρείας είναι τα πάνελ σου.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλοί λόγοι αποχρωματισμού των φ/β πλαισίων και δεν ισοδυναμεί πάντα με πρόβλημα.

Τα άμορφα, λόγω του χρώματός τους, δείχνουν τον αποχρωματισμό πιο έντονο.

 

Η σκίαση από μόνη της είναι λόγος καταστροφής του πλαισίου ή κυψελών του, αλλά και πάλι εξαρτάται από τη συνδεσμολογία τους στο πλαίσιο (παράλληλα ή σε σειρά).

 

Αν δεν έχεις καθόλου σκιάσεις, θα σου πρότεινα να φωτογραφίσεις τα πλαίσια και να τις στείλεις στην εταιρέια με τα σειριακά νούμερα, ώστε να τα αξιολογήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη δική μου, πάντως, είναι πως επειδή δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ιστορικό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων (σχετικά πάντα), καλό θα είναι και η παραμικρή τετοια πληροφορία να τσεκάρεται για να αποφύγουμε ¨κακοτοπιές¨. Όμως επειδή μια μαρτυρία, χωρίς εικόνα της εγκατάστασης, δεν μπορει να διαμορφώσει ασφαλή εικόνα -μπορεί να είναι τίθεται θέμα εγκατάστασης και όχι υλικών- καλό θα είναι υπάρχει φωτογραφικό υλικό, αν θεωρείται πως ίσως ειναι δυσφήμιση της εταιρείας η αναφορά σε αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, λίγο βοήθεια σχετικά με τα πάνελ. Είμαι έτοιμος για πάρκο 100 KW και δεν ξέρω τι να βάλω. Γίνετε χαμός, ακούω συνέχεια διαφορετικές απόψεις.

Οι γνωστές κινέζικες εταιρείες και πολύ μεγάλες ΄θα είναι καλές? κ ποιες γερμανικές κατασκευάζονται όντως στην Γερμανία?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί σε ενδιαφέρει γερμανικό made in Germany; Φαντάζεσαι κάποιο εργοστάσιο στην πύλη του Βραδεμβούργου από κάτω; Οι συνθήκες ενός εργοστασίου στη Γερμανία (τέρμα ανατολική συνήθως με τούρκους εργάτες για να μη φαντάζεσαι ψηλούς ξανθούς εργάτες σαν τον Schweinsteiger) άνετα προσομοιώνονται στην Κίνα την Ινδία και το φεγγάρι αρκεί να είναι σοβαρή εταιρία με καλό έλεγχο παραγωγής.

Link to comment
Share on other sites

Ναι έτσι την φαντάζομαι. Την φαντάζομαι με πλήρως καθετοποιημένες γραμμές παραγωγής και σωστό ποιοτικό έλεγχο όπως οι περισσότερες μεγάλες και γνωστές ευρωπαΐκές εταιρείες. Τα άλλα που λες τα φαντάζομαι στην Κίνα όπου εκεί οι εργάτες δουλεύουν για 200 ευρο και μένουν όλοι μαζί σε βαγόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.