Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεβητοστάσιο - δόμηση


Recommended Posts

Τωρα με τον ΚΕΝΑΚ εχει προκυψει ενα θεματακι με τα λεβητοστασια.Μεχρι τωρα βρίσκαμε χωρους και τα βαζαμε-στριμωχναμε καπου. Σε περιπτωσεις για παραδειγμα μονοκατοικιων (ισογειες ή διωροφες εντος οικισμου) με πισινα, η τοποθετηση του λεβητα σε ενα εξτρα δωματιακι στο χωρο του μηχανοστασίου της πισίνας πως αλλαζει τα πράγματα (αν τα αλλαζει?) Το μηχανοστασιο δεν μετραει στη δόμηση, οκ.Το εξτρα λεβητοστασιο μετραει? (υποθετουμε οτι ειναι υπογεια, οχι κατω απο την πισινα αλλα κατω απο τη γη και οτι εκει μεσα με διαχωριστικο τοιχο βαζουμε και το ντεποζιτο του πετρελαιου).Αν μετραει το λεβητοστασιο τοτε θελει και αποσταση Δ απο τα όρια? (η πισινα μπορει να παει μεχρι και 1 μ. απο τα όρια).Αν μετραει στη δόμηση , προφανως θα μετραει και στην κάλυψη.Αυτο μηπως συμπαρασυρει και το μηχανοστασιο της πισίνας?. Η προσβαση μας σε αυτα μπορει να γινει και με καταπακτη?

-----

σας εβαλα σε σκεψεις?

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το μηχανοστάσιο της πισίνας και άλλο το λεβητοστάσιο. Το πρώτο δεν μετράει στον συντελεστή δόμησης, το δεύτερο ανάλογα με το που θα τοποθετηθεί μπορεί και να μετράει.

 

Το λεβητοστάσιο, ανάλογα με την ισχύ του λέβητα, θέλει τον δικό του χώρο και δεν μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε (π.χ. κάτω από σκάλες, σε κοινόχρηστους χώρους, κτλ).

 

Υπάρχουν αντίστοιχα θέματα, κάνε μια αναζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Μα δε ρωταω που θα μπει το λεβητοστασιο.Εχω επιλεξει τη θεση , διπλα απο το μηχανοστασιο της πισινας.Η ερωτηση ειναι αν μετραει σε δομηση και καλυψη και αν συμπαρασυρει και το μηχανοστασιο της πισινας σε κατι, και τι γινεται με τις αποστασεις απο το οριο!

Link to comment
Share on other sites

Μετράει και στην δόμηση και στην κάλυψη.

 

Δεν υπάρχει ειδικός περιορισμός για την τοποθέτησή του λόγω της χρήσης ως λεβητοστάσιο, αν θα είναι αυτόνομος χώρος που δεν επικοινωνεί λειτουργικά με άλλον χώρο (κλιμακοστάσιο, κατοικία, κτλ). Υπάρχουν μόνο οι περιορισμοί στην ελάχιστη διάστασή του λόγω των ελάχιστων αποστάσεων του λέβητα και της δεξαμενής καυσίμου μεταξύ τους και από τους τοίχους.

 

Από το όριο ισχύει ότι και για το υπόλοιπα κτίρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Link to comment
Share on other sites

Πάνο εδώ είναι για λεβητοστάσια, γιατί δεν κάνεις την ερώτηση στο θέμα που παραπέμπεις?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Καλημερα. Ξερει κάποιος, στην περίπτωση που τοποθετηθεί λεβητοστασιο διπλα σε μηχανοστασιο πισινας, αν μπορουν να ειναι στον ιδιο χωρο? με τοιχο αναμεσα τους φυσικά  αλλά με ανοιγμα που να βγαζει στον ιδιο χωρο (προθαλαμο)? δηλαδη , πιο συγκεκριμενα, μπορεί η προσβαση στο λεβητοστασιο να γινεται μεσω του μηχανοστασιου της πισινας? Ή θα πρεπει το λεβητοστάσιο να εχει εντελως ανεξαρτητη εισοδο από έξω?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.