Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροποποίηση Οικοδομικής Άδειας


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Θα ήθελα να μου απαντήσετε σας παρακαλώ στην παρακάτω ερώτηση.

Το 2007 ο πατέρας μου έβγαλε μια άδεια οικοδομής (pilotis+δύο όροφοι), για 2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο. Σύνολο αν θυμάμαι καλά 300 τμ.

Τελικά η οικοδομή δε χτίστηκε. Τώρα, θέλουμε στην ίδια τοποθεσία να χτίσουμε μια μεζονέτα 2-όροφη 130 τμ (ισόγειο+1ος). Η σκέψη μας είναι αν γίνεται να "κόψουμε" (συγγνώμη για τη λέξη που χρησιμοποιώ) την άδεια στα δύο και να εκμεταλλευτούμε τη μισή τώρα και την άλλη μελλοντικά. Οι δύο μεζονέτες δε θα έχουν σχέση μεταξύ τους (εννοώ δε θα είναι ενωμένες). Υπάρχει αυτή η δυνατότητα? Ή θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια και να θεωρήσουμε χαμένη την προηγούμενη?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!:oops:

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις αναθεώρηση της άδειας αλλά το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι τα φορολογικά του ιδιοκτήτη (αν κάνεις ίδιου προϋπολογισμού έργο) και το τοπογραφικό αφού οι αμοιβές των μηχανικών θα ξαναπληρωθούν και μάλλον στο ακέραιο.

Μετά κατασκευάζεις τα σκυροδέματα και για τις δύο και αποπερατώνεις την μία μόνο.

Βέβαια πρέπει να λάβεις υπόψη σου την ζημιά που θα πάθει η μη περατωμένη για όσο διάστημα θα παραμείνει στα μπετά.

Link to comment
Share on other sites

Η δεύτερη μεζονέτα δεν είναι σίγουρο ότι θα φτιαχτεί. Μπορεί δηλαδή να μην την κάνουμε καν! Οπότε το να την αφήσουμε στα μπετά μάλλον δεν είναι συμφέρουσα (απο οικονομικής άποψης) λύση.. Έτσι, όπως καταλαβαίνεις ο προϋπολογισμός του έργου θα είναι μικρότερος.

Οπότε ουσιαστικά μπορώ ήδη να θεωρήσω την άδεια χαμένη και να πρέπει να βγάλουμε καινούρια ε?:(

Link to comment
Share on other sites

ε, ναι αλλά πάλι μπορείς να βρείς ένα αρχιτέκτονα να σου τροποποιήσει την υπάρχουσα άδεια και να φτιάξεις το σπίτι όπως το θες.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί δηλαδή ο αρχιτέκτονας να τροποποιήσει την άδεια που έχω και να την κάνει για δύο ανεξάρτητες μεζονέτες? Την ίδια άδεια?

Σόρρυ αν σας κουράζω αλλά δε γνωρίζω καθόλου από αυτά!

Link to comment
Share on other sites

και βέβαια μπορεί βρε φίλε, εδώ παίρνουμε βιομηχανικά κτίρια του περασμένου αιώνα επι της Πειραιώς και τα μεταποιούμε σε πανέμορφα και πανχρηστικότατα lofts τι συζητάς τώρα????:):):):):)

Link to comment
Share on other sites

Αφού η αρχική άδεια εκδόθηκε το 2007 τότε πλησιάζει στην λήξη της.Εάν στην περιοχή σου δεν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης ΄και δεν έχεις πληρώσει την επίβλεψη καλύτερα να περιμένεις να λήξει η υπάρχουσα άδεια και να προχωρήσεις σε έκδοση νέας με το κτίριο όπως το θες. Με αυτό τον τρόπο θα σου κοστίσει λιγότερο η έκδοση της νέας άδειας από όσο θα σου κόστιζε η αναθεώρηση της παλιάς και θα έχεις περισσότερο χρόνο μπροστά σου να αποπερατώσεις την κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.