Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα διαιρετού κατά χρήση τμήματος χωρίς πρόσοψη σε δρόμο


Recommended Posts

Συζήτησα το θέμα με ένα μηχανικό για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες οικοδόμησης και μου είπε ότι οι δουλείες διόδου έχουν πλέον απαγορευθεί. Πήγα και σε δεύτερο μηχανικό αλλά και εκείνος μου είπε το ίδιο. Τι επιχείρημα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ώστε να τους πείσω να ασχοληθούν με την οικοδόμηση του οικοπέδου μου??

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι, οι συγκεκριμένοι μηχανικοί, στους οποίους απευθύνθηκες, δεν γνωρίζουν την πολεοδομική νομοθεσία ή τουλάχιστον τις διατάξεις (Αστικού Κώδικα και Πολεοδομικής Νομοθεσίας) για τη δουλεία διόδου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απολύτως με τον ΜΑΚΑΡ και να τους πείς να διαβάσουν το άρθρο 25 του ΓΟΚ'85 : "Απαγορεύεται η σύσταση δουλειών, οι οποίες συνεπάγονται περιορισμό, της δυνατότητας ανέγερσης ή επέκτασης των κτιρίων ή εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Από την απαγόρευση αυτή εξαιρείται η δουλεία διόδου, εφόσον αποτελεί τη μοναδική δίοδο προς κοινόχρηστο χώρο οικοπέδου ή κτιρίου ή αυτοτελούς από πλευράς δόμησης ορόφου. Δικαιοπραξίες που αντιβαίνουν στις διατάξεις της παραγράφου αυτής είναι απολύτως άκυρες."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.