Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενδοκοινοτικές συναλλαγές VIES / Φ.Π.Α


Recommended Posts

Το ερώτημά μου έχει να κάνει με την "διαχείριση" του Φ.Π.Α στις περιοδικές και κατ' επέκτασιν στην εκκαθαριστική Φ.Π.Α στο τέλος κάθε έτους όταν υπάρχουν κατά τα αντίστοιχα τρίμηνα ενδοκοινοτικές αποκτήσεις παγίων. Να σημειωθεί πως κάθε μήνα όταν υπάρχουν συνδιαλλαγές VIES συμπληρώνονται οι αντίστοιχες φόρμες στο taxisnet με τα καθαρά ποσά όπως ζητούνται.

 

Case-sτudy...

 

3ο τρίμηνο 2010 με χρεωστικό ΦΠΑ €100 από έσοδα-έξοδα. Στο τρίμηνο αυτό έχει γίνει αγορά παγίου από χώρα της Ε.Ε. ύψους €100 χωρίς Φ.Π.Α (23% θα αντιστοιχούσε σε €23). Στην περιοδική του Φ.Π.Α αποδίδουμε ΚΑΙ τα €23 από την ενδοκοινοτική αγορά στο ελληνικό κράτος, ή τα περνάμε κάπου αλλού και δεν τα αποδίδουμε;

 

4ο τρίμηνο και με πιστωτικό Φ.Π.Α, ας πούμε €300 αυτή τη φορά (λόγω αγοράς παγίων / εξοπλισμού από την Ελλάδα), γίνεται εκ νέου αγορά παγίων αυτή τη φορά αξίας €200 χωρίς Φ.Π.Α. και πάλι (23% θα αντιστοιχούσε σε €46).

 

Τι γίνεται αφενός με την περιοδική και κατ' επέκτασιν με την εκκαθαριστική αυτή τη φορά; Πως εμφανίζουμε τον Φ.Π.Α και τι αποδίδουμε από τις ενδοκοινοτικές (αν αποδίδουμε κάτι) στην εφορία;

Link to comment
Share on other sites

Δεν αποδίδεις τίποτε . Η αξία των παγίων και ο αντίστοιχος ΦΠΑ θα περάσει από την περιοδική δήλωση ΦΠΑ , τόσο στις εισροές όσο και στις εκροές. Επιπλέον η αξία κτήσεως του παγίου θα καταχωρηθεί και στον κωδ. 341 της περιοδικής δηλώσεως.

Η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ προκύπτει (κυρίως) ως αντιγραφή-άθροισμα των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπερα και απο μενα.

Θέλω ως Ε.Ε να κάνω μια αγορά από Γερμανία από site που σου αφαιρει το ΦΠΑ. π.χ. 350 ευρώ καθαρά. Το γερμανικό site μου στελνει το invoice χωρις το ΦΠΑ. Αυτην την αγορά μετα την δηλώνω υποχρεωτικά στην εφορία φαντάζομαι με την ειδικη κατασταση που υπάρχει ετσι? Εδω θα πληρώσω κάτι έξτρα μετά? Μου ειπαν πως μονο αν το πουλησεις αποδίδεις το ΦΠΑ. Αρα αν το κρατήσω για μενα, δεν δίνω κατι στην εφορία?

Και δεύτερον ως μηχανικός, αν αγοράσω laptop, πρέπει να το εχω πάντα στο γραφείο σε περιπτωση ελέγχου? Γιατί προφανώς ειναι φορητό γιατι το παίρνω και σπίτι κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.