Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίτηση ενεργοποίησης Φ/Β συστήματος


Recommended Posts

Για να κάνουμε την αίτηση ενεργοποίησης για ένα φ/β σύστημα η ΔΕΗ μας ζητάει μια υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού κατάλληλης ειδικότητας για την συνολική εγκατάσταση με κάποια συννημένα ... Αυτή είναι η Υπεύθυνη Δήλωση του νόμου

1599/86 ή Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ ) ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ μια απλη διευκρίνηση αφου είναι απλη Υπευθυνή δήλωση ... είναι του νομου 1599/86 ?? και οσο αφορά το κομμάτι που λέει "Υπευθυνη δήλωση για τη συνολική εγκατάσταση" δήλαδη τι εννοεί?? οκ τα συννημένα τα έχω έτοιμα έκει τι γράφουμε υπάρχει μήπως κάποιο υπόδειγμα ???

 

Ευχαριστώ και πάλι..

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ σε κάποιες περιπτώσεις προ σύνδεσης ζητούν την Υ/Δ για νησιδοποίηση, όρια κλπ αλλά και ΥΔΕ με συνημμένο το μονογραμμικό, επίσης θέλουν την ΥΔΕ σφραγισμένη απο εφορία (μου δείξαν απο την ΔΕΗ μια εσωτερική εγκύκλιο με αυτά), τώρα αν όλες την ακολουθούν είνια άλλο θέμα!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή σαρακοστή.... Οκ κατάλαβα τώρα ... θα πάρω και στην ΔΕΗ να δω τι θα μου πούν και απο εκεί μην τα ετοιμάσω πάω και δεν τους κάνουν τα χαρτία....

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται πως περνάς από εφορία!

 

Αν και δεν το καταλαβαινω γιατι "εννοειται"μιας και η φ/β εγκατασταση δεν θεωρήται νέα εγκατάσταση αλλα μεταρύθμιση στην υπάρχουσα... Δηλαδή υπάρχει και ελάχιστο κόστος για αυτή ???

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ξεχωρίσουμε τις Αιτήσεις Ενεργοποίησης των οικιακών και των Επενδυτικών φ/β.

Στα οικιακά ακολουθείς ακριβώς τα βήματα 12, 13, 14 της αρχικής αίτησης χωρίς να χρειάζεται βεβαίωση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. της Υ.Δ. του μηχανικού (εγκαταστάτη), από την εφορία.

Μην ξεχάσεις συνημμένα στην Υ.Δ. σου, αναλυτικά την τεχνική περιγραφή της αποφυγής του φαινομένου της νησιδοποίησης, τις πιστοποιήσεις του μετατροπέα και το μονογραμμικό σχέδιο.

 

Στα επενδυτικά χρειάζεσαι βεβαίωση μόνο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. του μηχανικού (εγκαταστάτη), όχι και του παραγωγού όπως ζητούσαν παλιά.

Link to comment
Share on other sites

Οταν λεμε υπευθυνη δηλωση εννουμε αυτο το χαρτι ???

 

http://www.dei.gr/Images/yde.fin1.pdf

 

Επίσης αναλυτική περιγραφή του φαινομενου τις νησιδοποιησης... που μπορω να βρω ??πχ στην SMA δεν είχε καπου αναλυτική περιγραφή στα εγγραφα που μου στείλανε...Εκτος αν εννούν αυτες τις 5 γραμμές που υπάρχουν στα πιστοποιητικά...

 

Υ.Σ1 το ξέρω σας ζάλισα αλλα βλέπεται είναι η πρώτη φόρα που έφτασα σε αυτο το στάδιο

 

Υ.Σ2 Σας ευχαριστώ πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται να ευχαριστείς. Γι αυτό γράφουμε στο φόρουμ.

 

Χρειάζεσαι:

1. τη Υ.Δ.Ε. από το λινκ

2. την τεχνική περιγραφή της αποφυγής του φαινομένου για τους SMA:

 

Η εταιρεία κατασκευής των μετατροπέων (inverter) χρησιμοποιεί την διάταξη προστασίας αποφυγής νησιδοποίησης SMA Grid Guard® 2.

Η διάταξη αυτή εφαρμόζει ταυτόχρονο έλεγχο τάσης (V), συχνότητας (f) και σύνθετης αντίστασης (Z) του δικτύου. Ο έλεγχος της τάσης γίνεται με ηλεκτρονόμους. Ο έλεγχος της σύνθετης αντίστασης γίνεται με ενεργητική μέθοδο παρακολούθησης αιχμών της ημιτονοειδούς κυματομορφής της φασικής τάσης. Ο έλεγχος συχνότητας παρακολουθεί τις προκαθορισμένες διακυμάνσεις συχνότητας του δικτύου με αποκοπή στην περίπτωση συντονισμένου κυκλώματος όπου η εγχυόμενη ισχύς ισούται με την κατανάλωση των φορτίων της γραμμής (φαινόμενο νησιδοποίησης).

Η προστασία SMA Grid Guard®2 αποτελεί συνδυασμό των μεθόδων παρακολούθησης των παραμέτρων του δικτύου για την αποφυγή του φαινομένου της νησιδοποίησης, όπως αυτές αναφέρονται στο πρότυπο VDE 0126-1-1. Η προστασία SMA Grid Guard®2 είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με αυτό το πρότυπο.

O μετατροπέας έχει ενσωματωμένα δύο κυκλώματα μέτρησης της τάσης και της συχνότητας. Συνδέεται στο σημείο εισαγωγής ισχύος και αποσυνδέεται από αυτό με τη βοήθεια εσωτερικών ηλεκτρονόμων που ελέγχονται μέσω λογισμικού το οποίο πραγματοποιεί:

- αυτόματη (επανα-)σύνδεση στο δημόσιο δίκτυο, εφόσον οι τιμές τάσης και συχνότητας εμπίπτουν εντός του εύρους 0.8 x Vnom – 1.15 x Vnom και 49.5Hz – 50.5Hz.

- ο χρόνος επανασύνδεσης μετά την επαναφορά του δικτύου είναι τουλάχιστον 180 δευτερόλεπτα.

- άμεση (<0.5s) αποσύνδεση, εφόσον η τάση, η συχνότητα ή και τα δύο μεγέθη δεν εμπίπτουν εντός του προαναφερομένου εύρους τιμών

- ο τελικός χρήστης δεν έχει πρόσβαση στο λογισμικό ούτε στις ρυθμίσεις του.

Τα παραπάνω βεβαιώνονται και από το έγγραφο πιστοποίησης της κατασκευάστριας εταιρείας SMA για μετατροπείς σε φωτοβολταικά συστήματα συνδεδεμένα στο δημόσιο δίκτυο, που επισυνάπτεται. (Συνημένα: Μονογραμμικό ηλεκτρολογικό σχέδιο της εγκατάστασης )

Ημερομηνία: / /2011

Ο Δηλών

 

 

 

 

 

(Υπογραφή)

 

3. και 4. Σου έχω συνημμένα τα άλλα δύο απαραίτητα αρχεία της αίτησης.

 

Προσωπικά βάζω και το αρχείο των Παραμέτρων των μετατροπέων της SMA με τη γραφική απεικόνιση της λύσης της αποφυγής του φαινομένου. Αν δεν το βρεις στην ιστοσελίδα της SMA στο στελνω pm.

post-37194-131887261944_thumb.jpg

post-37194-131887261959_thumb.jpg

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.