Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιβλία για εκμάθηση σχεδίου


Recommended Posts

Καλημέρα σας, με λένε Γιώργο και έχω τελειώσει Πληροφορική. Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη σχεδίαση με τη χρήση προγραμμάτων CAD. Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω κάνει ποτέ μου μαθήματα σχεδίου πόσο μάλλον μηχανολογικο/αρχιτεκτονικό κλπ σχεδιασμό. Μπορώ να αποκτήσω τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται γι'αυτό; και αν ναι πως; Άν πάρω ένα βιβλίο, μπορεί να γίνει κάτι; Καταλαβαίνω οτι μπαίνω σε "ξένα χωράφια" και σίγουρα με ένα βιβλίο δεν μπορώ να πάρω τις γνώσεις που κάποιος πήρε απο το πανεπιστήμιο. Θα παίρνατε κάποιον για δουλειά επειδή γνωρίζει Autocad/3D;

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από την εκμάθηση CAD. Από εκεί και πέρα μπορείς να πάρεις σχέδια (αρχιτεκτονικά κλπ) και να τα αντιγράφεις. Το να παράγεις αρχιτεκτονικό σχέδιο δεν το κόβω εύκολο αν δεν σπουδάσεις αρχιτεκτονική...

 

(Αντίστοιχα: Τοπογραφικό σχέδιο--> τοπογράφος, στατικό σχέδιο--> πολιτικός μηχανικός κ.ο.κ.)

Link to comment
Share on other sites

kkostorp σε αυτό που λες μπερδεύομαι. Απ' όσο το έψαξα στο ιντερνετ βρήκα ότι πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις σχεδίου για να μπορέσεις να μάθεις το Autocad. Ισχύει αυτο; Γιάννη έχω σκοπό να ξεκινήσω μαθήματα στο Autocad, αυτό που θέλω γενικότερα να κάνω είναι να μου δίνουν σχέδια και να τα απεικονίζω στο Autocad. Όχι μόνο αρχιτεκτονικά/μηχανολογικά αλλά και βιομηχανικά όπως πχ η απεικόνιση ενός μοντέλου αυτοκινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω σε ενδιαφέρει να παράγεις σχέδια (2D & 3D) και φωτορεαλισμό και όχι να κάνεις μελέτες. Δηλαδή, να περνάς τη μελέτη κάποιου άλλου στο PC και όχι να κάνεις μελέτες, σωστά?

Αν σε ενδιαφέρει σοβαρά, θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Θα σου πρότεινα να κάνεις μαθήματα σχεδίου (το κλασσικό με το χέρι) για να καταλάβεις πως δουλεύει το πράγμα και τη φιλοσοφία του σε πρώτη φάση και μετά να ασχοληθείς με κάποιο πρόγραμμα CAD.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω σε τι βαθμό τελειοτητας μπορεις να φτάσεις, καθώς όταν έρχεται η ώρα του σχεδιασμού, κυρίως σε3D, καλούμαστε να "συμπληρώσουμε" τις πληροφορίες που μας δινονται κάθε φορά με προσωπική γνώση από το αντικείμενο που σπουδάσαμε. Σε αυτό το σημείο, όχι ότι είναι αδύνατον, αλλά σίγουρα δύσκολο...

Link to comment
Share on other sites

dada αυτο ακριβώς θέλω να κάνω που λες. Τι εννοείς να συπληρώσεις; Σιγουρα στην αρχή δεν θα καταλαβαίνω και πολλά, ελπίζω με το χρόνο και δοθέντος της ευκαιρίας πάντως να μάθω. Ευκαιρίες υπάρχουν, τι πιστεύετε; Εμπιστεύονται οι μηχανικοί κάποιον άλλο να τους κάνει τα σχέδια στον υπολογιστή;

Link to comment
Share on other sites

Εμπιστεύονται οποίον τους δίνει σωστό αποτέλεσμα. Αυτό που εννοώ με το "συμπληρώσεις" είναι ότι όταν ένας μηχανικός βλέπει μια κατόψη για παραδειγμα, αμεσως καταλαβάινει πολλα πραγματα για την όψη ή το τρισδιάστατο μοντέλο. Αν δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις δεν θα μπορείς να το κάνεις αυτό.

Link to comment
Share on other sites

dada απ'οτι φαίνεται θα κοιτάξω να βρώ τπτ άλλο γιατί μάλλον δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε αυτό. Απο τη στιγμή που δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις πάντα θα υστερώ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου έλυσαν αρκετές απορίες.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα στην αρχή να ξεκινήσεις να μάθεις κάποιες βασικές γνώσεις σχεδίου. Να δεις τα βασικά είδη των όψεων (πρόοψη,κάτοψη, αριστερή πλάγια όψη) και τους κανόνες προβολών και πορείας σχεδίασης αυτών. Να δεις την σχεδίαση σε προβολικά επίπεδα, τομές (διαφόρων ειδών), κανόνες γραφής διαστάσεων, και άλλων ενδείξεων στα σχέδια. Πήγαινε και πάρε βιβλίο για τεχνικό σχέδιο νομίζω ότι μπορείς να μάθεις αρκετά. Στο λέω αυτό για να μην αναλωθείς σε ένα ανούσιο copy-paste στο AutoCAD, χωρίς να γνωρίζεις στο παραμικρό το τι και πως σχεδιάζεις.

Οσο για την άλλη απορία σου, να ξέρεις πως πολλά μελετητικά γραφεία έχουν σχεδιαστές που στην πλειοψηφία τους δεν είναι μηχανικοί, αλλά ξέρουν τέλειο σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Βιβλία σχεδίου , κλασσικά και διαχρονικά από το Ευγενίδειο Ίδρυμα , θα βρείτε να κατεβάσετε από εδώ.

 

Μετά πρέπει να επενδύσετε χρόνο για "τριβή" με το αντικείμενο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.