Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χάρτες για Διπλωματική


Recommended Posts

Συνάδελφοι τοπογράφοι καλησπέρα,

Είμαι φοιτητής Μηχανολόγος και χρειάζομαι στο πλαίσιο της διπλωματικής μου να ψηφιοποιήσω υδατορεύματα και ισουψεις καμπύλες για το νομό Ευρυτανίας. Στην αρχή σκέφτηκα να ρωτήσω στη ΓΥΣ για χάρτες σε μορφή vector αλλά οι τιμές από ότι είδα στην ιστοσελίδα είναι απαγορευτηκές. Ως εκ τούτου αναζητώ πλέον χάρτη με υψοϋψεις καμπύλες εκτυπωμένο για να τον σκανάρω και να κάνω την ψηφιοποιήση στο Autocad μόνος μου. Σκοπός μου είναι η χάραξη του υδροκρίτη στις μηκοτομές του ποταμού Αγραφιώτη. Θα παρακαλούσα όποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω τέτοιο χάρτη με καλή ευκρίνεια να μου απαντήσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκιο ο gez. Κόστος περίπου 20€ ο ένας. Υπολόγισε και περίπου 5€ το σκανάρισμα ανά χάρτη. Υπάρχουν λογισμικά όπως το Raster Design της Autodesk που κάνουν σχεδόν αυτόματα την ψηφιοποίηση των ισουψών. Αν κολλήσεις επικοινώνησε να σε βοηθήσουμε

Link to comment
Share on other sites

Επίσης πλεον υπάρχουν και λίγο πιο ψαγμένα "φωτοτυπάδικα για σχέδια" που μπορεί να σου σκανάρουν τον χάρτη και να τον έπεξεργαστουν ωστε να τον πάρεις "ας πούμε ψηφιοποιήμένο'' σε μορφή dxf με διαφορετικά layers και κυρίως με μικρό κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι για τις πληροφορίες. Ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες. Αν χρειαστώ κάτι παραπάνω θα κάνω post. Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

όπως έχουν ναφέρει και οι συνάδελφοι, μπες στο site της ΓΥΣ και δες ποιους χάρτες αναζητάς. πρέπει να γνωρίζεις συν/νες της περιοχής που αναφέρεις.

 

ρώτα κάποιο τοπογράφο της περιοχής σου να σου δώσει αν έχει το/τα 5αρια της ΓΥΣ που σου χρειάζονται.

 

από κει και πέρα η ψηφιοποίηση μπορεί να γίνει απλά κατεβάζοντας από το ιντερνετ το wintopo. εισάγεις την εικόνα και με ένα πάτημα πλήκτρου από raster στο κανει vector. εξάγεις το αρχείο ως dxf, το φορτώνεις στο autocad και προχωράς.

 

στη περίπτωση που δεν θέλεις να πας σε κάποιο γραφείο και να τα ζητήσεις, συμφωνώ με τους συναδέλφους να πας στη ΓΥΣ, να πάρεις τον/τους χάρτη/ες σε hardcopy, μετά σκανάρισμα και μετά η παραπάνω διαδικασία.

 

ωστόσο ακόμη και για να κάνεις τις μηκοτομές θα σου πάρει χρόνο. μπες μέσα στα downloads στο forum των τοπογραφικών και νομίζω υπάρχει εφαρμογή που μπορεί να σε βοηθήσει.

 

διαφορετικά αν είσαι καλός χρήστης του autodesk civil 3d μπορείς να κάνεις όλη την εργασία σου από εκεί.

 

επίσης μπες στο http://www.geodata.gov.gr όπου μπορείς να βρεις στοιχεία για λεκάνες, ποτάμια κλπ. που μπορεί να σε βοηθήσουν.

 

καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι άλλη μια ερώτηση. Για τη χάραξη της μηκοτομής δηλαδή της καμπύλης υψομέτρου-μήκους κατά τη ροή του ποταμού... Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά αυτοματα έχοντας δεδομένα υδατόρευματα και ισουψείς;; Το Arcmap μήπως;; Αν γνωρίζει κάποιος οδηγίες ευπρόσδεκτες.:D

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.