Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έξω οι πέργολες, τα σκίαστρα, τα γκαράζ και οι προσόψεις


petsis

Recommended Posts

Όπως με ενημέρωσαν από το κατάστημα του Κορωπίου τους ήρθε εγγύκλιος που επιτρέπει τις εγκαταστάσεις μόνο σε δώμα, στέγη και αποθήκη. Όλα τα άλλα μένουν εκτός.....

Επίσης μου είπαν ότι όλα τα αυθαίρετα είναι εκτός ακόμα και αυτά που έχουν νομοιμοποιηθεί με τον νόμο Τρίτση.

Link to comment
Share on other sites

Εχει περασει σε φεκ?Τοτε δεν ισχυει τιποτα...

 

Συμφωνώ απολύτως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπερδεύεται η ΔΕΗ και νομίζει ότι μπορεί να νομοθετεί.

 

Η τροποποίση των ειδικών όρων του ΥΠΕΚΑ (είναι για δημοσίευση) όχι μόνο δεν απαγορεύει ή ακυρώνει το ΦΕΚ 376/2011 για τα εντός αλλά το επαναδιατυπώνει:

 

«1. Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων ανεξαρτήτως ισχύος και ηλιακών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης χώρου πάνω σε κτίρια, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 17 του ν.1577/1985, επιτρέπεται εφόσον γίνεται επάνω στο δώμα ή τη στέγη νομίμως υφιστάμενου κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και

σκιάστρων, όπως αυτά ορίζονται στη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 11 του ν.1577/85, όπως ισχύει, σύμφωνα με την παρ. 1α΄ του άρθρου 16 του ίδιου νόμου, όπου αυτό εφαρμόζεται και ισχύει».

 

Το άρθρο 2.17 του ΓΟΚ θεωρεί κατοικίες, αποθήκες, γκαράζ, ... σαν κτίρια.

 

Άρα μαθηματικά η ΔΕΗ μπορεί να ανακυκλώνει οτιδήποτε θέλει εσωτερικά, το αν μπορεί να το εφαρμόσει είναι άλλο θέμα.

 

Όσο για το νόμο Τρίτση, αν ένα κτίριο έχει νομιμοποιηθεί κάπως, με κάποιο συγκεκριμένο καθιεστώς και εμφανίζεται στην νόμιμη περιουσία του δικαιούχου τότε τι έχει να πει η ΔΕΗ;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο,έχω μια δουλειά στην οποία για να τοποθετήσω περίπου 8KW σύστημα πρέπει να κατασκευαστεί σκίαστρο περίπου 90τετρ. μέτρων,σε νόμιμο δώμα,δεν θα κλειστεί από πουθενά,γίνεται?(εγώ λέω ναι βάσει ΦΕΚ 376/2010)Αν γίνεται τι άδεια πρέπει να εκδώσει ο πελάτης μου?

Link to comment
Share on other sites

fabio, κάνε μία αναζήτηση στο φόρουμ, θα βρεις πολλά σχετικά, ειδικά στα θέματα των αδειοδοτήσεων. Αν συνεχίσεις να έχεις απορία, ξαναρώτα στο κατάλληλο θέμα.

 

Βλέπω ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να συζητήσουμε... Όταν κάποιος βρει αυτή την εγκύκλιο και θελήσει να την ανεβάσει για να την συζητήσουμε, ας μου στείλει π.μ.

 

Το θέμα κλειδώνει προσωρινά...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.