Μετάβαση στο περιεχόμενο

ελάχιστο εγράψιμο εμβαδό κτιρίου σε εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω ένα άρτιο κατά παρέκκλιση οικόπεδο εφαπτόμενο επί πρωτεύοντος ΕΘΝΙΚΟΥ οδικού δικτύου και σε ρέμα. Λόγω σχήματος και απόστασης από τον άξονα μου απομένει ένα τριγωνικό κομμάτι εμβαδού περίπου 30 μ2. Η απορία μου είναι οικοδομήσιμο ? Υπάρχουν ελάχιστες διαστάσεις κτηρίου όπως στα εντός οικισμού??

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχεις εφαρμόσει ορθά τις αποστάσεις από τον άξονα του Ε.Ο. δικτύου, το όριο απαλλοτρίωσης και τα πλάγια όρια, το τμήμα του γηπέδου που περιέχεται μεταξύ των γραμμών δόμησης μπορεί να οικοδομηθεί και το γήπεδο θεωρείται οικοδομήσιμο γιατί στην εκτός σχεδίου Πολεοδομική Νομοθεσία δεν υφίσταται η προϋπόθεση εγγραφής κτηρίου ελάχιστου εμβαδού 50 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5μ.

Link to comment
Share on other sites

Το Π.Δ. 24-5-85 ΦΕΚ 270Δ'/85 που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση δεν αναφέρει πουθενά την υποχρέωση εγγραφής στο οικοδομήσιμο τμήμα ελάχιστου εμβαδού κτηρίου, ενώ το άρθρο 6 του ΓΟΚ'85 αναφέρεται σε οικόπεδα (εντός σχεδίου) και όχι σε γήπεδα (εκτός σχεδίου).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.