Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Να χτίσω και ανακαινίσω οικία του 1980;


Recommended Posts

γεια σας, μένω σε ισογ.150 τ.μ στον 1ο έχει μόνο κολώνες και πλάκα [ανοιχτό ημιτελές] όλο κατασκευή του 1980.το σπίτι δεν έχει καθόλου μόνωση [ούτε ήχου ούτε θέρμανσης]βάζω πετρέλαιο 3400 λτ. το χρόνο [μένω απέναντι απο δάσος και ειναι ανοικτό πολλές ώρες λόγω παιδιών]μόνο για το ισογ.αφού στο υπογ. είναι καυστήρας, αποθήκη.αλουμίνια έβαλα παντού στο ισογ. το 2002.1] τι να κάνω για ενα πιο σωστό σπίτι? 2] σκέφτομαι να σηκώσω με σιδιροκατασκευή [για λιγότερο βάρος] στο 2ο 50 τ.μ και να κλείσω τα 120 τ.μ του 1ου.αξίζει τον κόπο και τα έξοδα με τη σκέψη σε 20-25 χρόνια να τα αφήσω στα παιδιά μου ή θα είναι για κατεδάφιση τότε? 3] να βάλω φωτοβολτα'ι'κά στη σκεπή και πέργκολα που θα γίνει στον 2ο? ευχαριστώ θα ήθελα τη γνώμη σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς ήρθατε.

 

Το ότι το σπίτι δεν έχει μόνωση αιτία της ενεργειακής σπατάλης που έχετε παρατηρήσει και των εξόδων που κάνετε για να ζεσταθείτε τον χειμώνα και να αισθανθείτε άνετα το καλοκαίρι.

 

Δεν έχω σκοπό να υπεισέλθω σε ερωτήσεις γιατί ΔΕΝ μπήκε μόνωση. Διαπιστώνετε εκ των υστέρων πόσο λάθος έκανε αυτός που σας συμβούλεψε.

 

Αν δεν έχετε επαφή με τον μηχανικό που έβγαλε την άδεια τότε , απευθυνθείτε σε κάποιον μηχανικό ο οποίος θα δει λεπτομερώς το σπίτι έτσι ώστε να σας συμβουλέψει για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και τα κόστη που θα απαιτηθούν . Ανάλογα με τις δικές σας χρηματικές δυνατότητες , θα αποφασίσετε τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση της κατοικίας σας.

 

Συμβουλές μέσω Internet δεν μπορούν να είναι σαφείς και προσανατολισμένες στις ανάγκες της κατοικίας σας.

Link to comment
Share on other sites

Με την σειρά μου θα πρότεινα να γίνει πρώτα ένας έλεγχος και να διαπιστωθούν πιθανές παθογένειες του υφισταμένου πριν οποιαδήποτε άλλη κίνηση. ΦΟ που έχει μείνει 31 χρόνια είναι πιθανό να έχει εδραιώσει αρκετά προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένες τις προϋποθέσεις που θίγουν οι συνάδελφοι, να πώ μια πρόχειρη γνώμη...

1. Σαφώς και αξίζει να το ανακαινίσεις... αν και τελικώς είναι μάλλον κατασκευή και όχι ανακαίνιση.

2. Σαφώς και αξίζει να βάλεις τα Φ/Β, τουλάχιστον όπως αυτά "πλασσάρονται" προς το παρόν στην αγορά... Σε 10 χρόνια τί θα ισχύει, δεν μπορώ να σου πώ... πάντως είναι πράγματι μια καλή αξιοποίηση "νεκρών" χώρων...

3. Οτι κάνεις, να είναι νόμιμο, να είναι σωστό τεχνικά... Μην ακούς τη καραμέλα του "μικρότερου βάρους". Το ψάχνεις με ένα μηχανικό που θα σου εμπνέει εμπιστοσύνη και αποφασίζεις μετά από 1-2 εναλλακτικές. Εχω επιφυλάξεις για τα "ελαφριά" γενικώς αντικείμενα στη κατασκευή, λόγω αμφισβητήσιμης διάρκειας στο χρόνο.

4. Δες και το αρχιτεκτονικό κομμάτι, είναι το σπίτι σου, να γίνει όμορφο, όχι σαν να πέφτει ο ένας όροφος πάνω από τον άλλο... Να επιλέξεις όμορφες και λειτουργικές λύσεις. Να δώσεις αξία στη μόνωση κάθε είδους - αν και αυτό το έχεις καταλάβει ήδη- και την ασφάλεια. Να δείς και νέες λύσεις όπως εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (π.χ. ενδοδαπέδια με ηλεκτρισμό) αλλά και να προσεγγίσεις όποιες πρακτικές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής μπορείς ώστε να έχεις κέρδος ενέργειας και ποιότητας ζωής... αξίζει...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, το μόνο που δε ξεκαθαρίσατε είναι αν ο φ/ο ειναι εντάξη και χτίσω θα έχει αξία μετα απο 20 χρόνια για τα παιδιά μου όλο το κτήριο?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ κύριε, ως μεσίτης πρέπει να είστε από τους πρώτους που δεν θα απαξιώνουν το επάγγελμα του μηχανικού μιας και θα αντιμετωπίζετε (λογικά), πάρα πολλά προβλήματα σε ιδιοκτησίες που αμέλησαν ή τσιγγουνεύτηκαν να χρησιμοποιήσουν ΚΑΙ μηχανικό.

Προφανώς λοιπόν και η λύση που θα σας δώσει κάποιος συνάδελφος που θα κάνει τις απαραίτητες μελέτες θα έχει κι μια εύλογη χρονική διάρκεια.

Το να σας δηλώσει κάποιος από το φόρουμ, οτι η κατασκευή θα αντέξει για 30-40 χρόνια χωρίς σημαντικές φθορές, θα ήταν τουλάχιστον επιπόλαιο αφού δεν έχουμε καν γνώση της κατάστασης του υπάρχοντος Φ/Ο. Το πιο πιθανό πάντως είναι, εάν δοθεί σοβαρή κατασκευαστική λύση, αυτή να έχει τον χαρακτήρα και την πρόβλεψη μιας νέας οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Να απαντήσω. Η επιθεώρηση αποσκοπεί στο να βρεί τις παθογένειες και τα προβλήματα που υποβιβάζουν την δομική ακεραιότητα και να προτείνει λύσεις. Τα προβλήματα αναφέρονται στον ΠΜ που έχει αναλάβει την επάρκεια. Με βάση τις μελέτες γίνεται μια οικονομοτεχνική και βλέπεται το κόστος. Μετά αποφασίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Τα απαραίτητα βήματα για την ανακαίνιση της κατασκευής σας, εφόσον δείχνετε και το ενδιαφέρον να μείνει και στα παιδιά σας μετά από 20 χρόνια με αξία, θα σας υποδειχθούν από μηχανικό-μηχανικούς εμπιστοσύνης σας.

Οι μελέτες-προτάσεις πρέπει να αφορούν αρχιτεκτονικά-στατικά και μηχανολογικά, σίγουρα θα ξοδέψετε αλλά θα είναι πιο φθηνά από το να χτίσετε από την αρχή την οικία σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.