Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειες δεξαμενές υγρών καυσίμων


Recommended Posts

Καλημέρα.Μια ερώτηση σχετικά με πρατήριο υγρών καυσίμων εκτός σχεδίου.Οι αποστάσεις των υπογείων δεξαμενών υγρών καυσίμων από τα κτήρια του οικοπέδου πόσο είναι?'εχω την εντύπωση ότι δεν είναι Δ αλλά 1μ...

Link to comment
Share on other sites

Για δεξαμενές εντός οικισμών προϋποθέτει ότι :

- η δεξαμενή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, στον (υποχρεωτικώς ή μη ) ακάλυπτο χώρο,

ακόμη και έμπροσθεν της γραμμής δόμησης (βλ. άρθρο 17 παρ 5 τελευταίο εδάφιο του Γ.Ο.Κ. όπως ισχύει ).

- οι δεξαμενές θα τοποθετούνται, με το εξωτερικό τους περίβλημα (τοιχίο ή αδιαπέραστη μεμβράνη) σε απόσταση ενός τουλάχιστον μέτρου από όρια άλλων ιδιοκτησιών ή από το όριο απαλλοτρίωσης, για να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου τυχόν διαρροών προς τους εκτός του οικοπέδου του πρατηρίου χώρους. Η ίδια απόσταση θα τηρείται και από τον εξωτερικό τοίχο τυχόν υπάρχοντος υπογείου που υπάρχει στο οικόπεδο του πρατηρίου.

Για δεξαμενές σε περιοχές εντός εγκεκριμένου σχεδίου:

- επιβάλλεται (σύμφωνα με τις σήμερα ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις) η τοποθέτησή τους στο δομήσιμο τμήμα του οικοπέδου, δηλ. μέσα από την οικοδομική γραμμή και σε απόσταση (τουλάχιστον) Δ [ 3,10 μ. + 0,10 Χ Η ] από τα όρια των όμορων ιδιοκτησιών.

Εάν δεν υφίσταται Δ τότε οι δεξαμενές και στην περίπτωση αυτή θα τοποθετούνται, με την τοποθέτηση του εξωτερικού περιβλήματος (τοιχίου ή αδιαπέραστης μεμβράνης) σε απόσταση ενός τουλάχιστον μέτρου από όρια άλλων ιδιοκτησιών ή

από την Ρυμοτομική (εάν δεν υπάρχει προκήπιο), για να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου τυχόν διαρροών προς εκτός του οικοπέδου του πρατηρίου χώρους. Η ίδια απόσταση θα τηρείται και από τον εξωτερικό τοίχο τυχόν υπάρχοντος υπογείου κτίσματος που υπάρχει στο οικόπεδο του πρατηρίου.

Υπενθυμίζεται η ευνοϊκή διάταξη του ΓΟΚ (άρθρο 17 παρ. 6 όπως ισχύει )σύμφωνα με την οποία αν στο οικόπεδο πρόκειται να ανεγερθούν και πλυντήρια ή λιπαντήρια ή μάρκετ ή εστιατόρια κ.ά., επειδή μειώνεται δραστικά το δομήσιμο τμήμα του οικοπέδου, ενώ παράλληλα η Πολιτεία επιδιώκει τον αυξημένο δεξαμενισμό (μείωση μετακινήσεων β/φ μέσα στον αστικό ιστό, λιγότερες εξαερώσεις, μείωση κόστους μεταφοράς καυσίμων κ.ά.), επιτρέπεται η τοποθέτηση δεξαμενών και στο υποχρεωτικώς ακάλυπτο εύρους ίσου με Δ και στο προκήπιο (βλέπε σχετικό 10.13.1) .

Τέλος, όπως προκύπτει και από την αναλογική με τις δεξαμενές υγραερίου τοποθέτηση των δεξαμενών υγρών καυσίμου εντός του εδάφους, όταν δεν έχουμε φατνία εκ σκυροδέματος, οι ελευθέρως τοποθετούμενες δεξαμενές δεν προσμετρούνται στην κάλυψη και στην δόμηση του κτιρίου (βλ. και έγγραφο οικ. 5492/2.2.2005 της ΔΟΚΚ/ΥΠΕΧΩΔΕ) βλ. σχετικό 1013.2

 

[http://www.yme.gr]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι

γνωρίζετε πού μπορώ να βρω τις προδιαγραφές για τον εγκιβωτισμό δεξαμενών πετρελείου; Αποστάσεις περιμετρικά από τις δεξαμενές κτλ

 

Ευχαριστώ!

 

 

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί:

http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?t=2715&highlight=

 

Επίσης δες εδώ:

http://www.michanikos.gr/ftopic195.html

 

Σε παρακαλώ να χρησιμοποιείς την αναζήτηση πριν ανοίξεις ένα νέο θέμα και επίσης να αναρτάς τις δημοσιεύσεις στη σωστή κατηγορία. anka

Link to comment
Share on other sites

OK λάθος...

 

Νομίζω οτι μπορεί να γίνεται η παρατήρηση ωστόσο λίγο πιο διακριτικά..

 

Όσον αφορά την αναζήτηση, την χρησιμοποιώ αλλά συχνά βγάζει άσχετα αποτελέσματα

 

Σε καθε περίπτωση ευχαριστώ για τα λινκ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε πόσο πιο διακριτικά δλδ ?

 

Δεν μας λες κανένα τρόπο να μην ξημεροβραδυαζόμαστε πάνω στο φόρουμ να κάνουμε τους μπάτσους ?

 

Και τι εννοείς άσχετα ?

 

Εγώ πάντως βάζοντας "δεξαμενές" μου τα έβγαλε όλα ωραία.

 

Και αφού σου βγάζει άσχετα γιατί δεν το αναφέρεις στο κατάλληλο τόπικ των προβλημάτων ?

 

Εμ δλδ μας τη λες για αγένεια και από πάνω λες και ότι δε λειτουργεί σωστά η αναζήτηση ?

 

Ήθελα όμως να ήξερα πως θα αντιδρούσες εσύ στη θέση της anka και της κάθε anka που είναι moderator.

 

Μάλλον μετά το 20ο λάθος πόστ και τον 50 user που δεν χρησιμοποιήσε την αναζήτηση .....θα έβριζες. Μάλλιασε η γλώσσα μας.......και αυτό γιατί ?

Για να είναι όλα οκ και η βάση να λειτουργεί άψογα.

 

Αυτά θα μπορούσα να στα πω και με πμ αλλά ποστάρω δημόσια για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

 

Και θα το πω για τελευταία φορά. Όσοι εδώ είναι moderators το κάνουν αφιλοκερδώς. Δαπανούν χρόνο τους ελεύθερο για το καλό όλων. Άρα δεν έχουν με κανέναν εμπάθεια και δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα.

Επίσης να αναφέρω ότι για να υπάρχει το φόρουμ αυτό ο Admin από την τσέπη του κάθε μήνα δίνει ένα αξιοσέβαστο ποσό που μάλλον 8 στους 10 δεν θα το δίναμε. Συνυπολόγιστε όλοι αυτά πριν γράψετε κάτι και σκεφτείτε το από 2 σκοπιές.

 

Και μην το πάρεις προσωπικά.....μιλάω σε σένα για αμεσότητα αλλά απευθύνομαι σε όλους μας.

 

Συναδελφικά

 

Theo

Link to comment
Share on other sites

thymios,

 

Ειλικρινά δεν είχα καμία διάθεση να σε προσβάλω. Εξάλλου νομίζω οτι η παρατήρηση που σου έκανα ήταν τελείως τυπική στην έκφρασή της και χωρίς τίποτα επί προσωπικού.

Επίσης πρέπει να σου πω οτι ήμουν και επιεικής μαζί σου γιατί κανονικά έπρεπε να σου δώσω κίτρινη κάρτα αφού ήταν η δεύτερη φορά που σου γίνεται παρατήρηση για το ίδιο πράγμα (αλλά βλέπεις δεν το παρατήρησα έγκαιρα):

http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?p=21942

 

 

Τέλος πάντων, έλα να συμφιλιωθούμε τώρα και περασμένα ξεχασμένα :P

Link to comment
Share on other sites

επειδή μάλλον δημιουργήθηκε θέμα απ το πουθενά:

 

Καταρχήν anka σε ευχαρίστησα για τα λινκ σου. Και δεν ήταν τυπικό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, άλλωστε συμμετέχω και σε άλλα φόρουμ και γνωρίζω το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μπάχαλο...

 

Γι αυτό άλλωστε και δεν άνοιξα νέο θέμα, όπως έκανα την πρώτη φορά με τα αυθαίρετα που σωστά αναφέρεις. Έκανα μια δημοσίευση στο τόπικ σχετικά με τα πρατήρια καυσίμων και ξαφνικά είδα τη δημοσίευσή μου σε νέο θέμα. Πράγμα που γενικότερα αποφεύγω. Τώρα αν αυτό έγινε από γκάφα μου ή από κάποιον μοντ, δε γνωρίζω.

 

Για να μην παρεξηγούμαστε, το λάθος ήταν 100% δικό μου!

 

Έπρεπε να χρησιμοποιήσω την αναζήτηση. Τελεία και πάυλα.

 

Όσον αφορά όσα γράφει ο ΤheoTDM900,

συνάδελφε δε τη λέω σε κανέναν! Ούτε σπόντα ήταν αυτό για την αναζήτηση, ούτε τίποτα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να τη λέω σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Τη δουλειά που κάνουν όλοι όσοι είναι πίσω από το φόρουμ την εκτιμώ, πόσο μάλλον τη στιγμή που εγώ δεν κάνω τίποτα παραπάνω απ το να γράφω και να να κλικάρω.

 

Αν νομίζεις οτι το ποστ μου ήταν "απαιτητικό" και ειρωνικό ως προς το φόρουμ, τότε μάλλον παρεξήγησες τα γραφόμενά μου, όπως προφανώς έκανα κι εγώ με την anka

 

Προσωπικά δε νομίζω οτι αξίζει να δοθεί επιπλέον σημασία στο περιστατικό. Αν κρίνετε οτι πρέπει να πάρω κίτρινες κάρτες κτλ, πάσο

 

Φιλικά και συναδελφικά πάντα,

δεν έχω με κανέναν οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα

 

Θύμιος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.