Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Κατασκευή Αναβαθμών σε αγροτεμάχιο


ktmkayak

Recommended Posts

Γεια σας,

 

'Εχω ένα χωράφι τετράγωνο με πλευρά 100 μ. και κλίση 20 - 30% και θέλω να το διαμορφώσω με αναβαθμίδες (σκάλες) για να φυτέψω αμπέλι. Έχω δικό μου τσαπάκι (3 τον) και ευελπιστώ να τα καταφέρω μόνος μου. Χρειάζομαι όμως συμβουλές από κάποιον που κατέχει το θέμα. Να αρχίσω από πάνω ή από χαμηλά; Τι πρέπει να προσέξω; Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

 

Ευχαριστώ

 

Γιώργος - Χίος

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου δάσκαλε, αν δεν έχεις ευχέρεια με το μηχάνημα άσε το για κάποιον επαγγελματία χειριστή. Έχουν δεί τα μάτια μας πολλά με μηχανήματα, ανατροπές κλπ. Ειδικά αυτά τα μικρά μηχανήματα είναι πολύ επικίνδυνα για τον ερασιτέχνη χειριστή. Επιπλέον μιλάς για αμπέλι, οπότε υποθέτω χαλαρό αμμώδες έδαφος. Θέλει προσοχή.

 

Τώρα για την περίπτωση σου, πώς έχεις σκεφτεί να το διαμορφώσεις? Τι πλάτος θα έχουν τα πατάρια σου? Αν είναι πλάτους 4-5 μέτρων, τότε με κλίση 30% θα έχεις ένα μικρό όρυγμα 1.20-1.50μ που σημαίνει ότι μπορείς να ξεκινήσεις από ψηλά (ανάντη), σκάβοντας, διαμορφώνοντας ράμπα για το μηχάνημα, και να προστατεύεις το πατάρι με ξερολιθιές.

 

Αν τα πατάρια σου τα θέλεις μεγαλύτερα, τότε θα προκύψουν μεγάλες εκσκαφές που ξεπερνούν τις δυνατότητες και του μηχανήματος αλλά μάλλον και τις δικές σου ως χειριστή. Επίσης θα χρειαστούν τοίχοι αντιστήριξης. π.χ για πατάρι πλάτους 10μ θα έχεις εκσκαφή 3μ, με αποτέλεσμα να χρειαστείς αντιστήριξη.

Link to comment
Share on other sites

φίλε ktmkayak,

γράφεις:

 

"ευελπιστώ να τα καταφέρω μόνος μου."

 

το θέμα για την ακρίβια δεν είναι αυτό, αν θα τα καταφέρεις ή όχι, το θέμα ειναι στην προσπάθεια σου να τα καταφέρεις ή όχι να πάθεις καμιά ζημιά ανεπανόρθωτη.

αναθέτουμε τις επικίνδυνες και μή εργασίες στους επαγγελματίες του είδους.

 

 

Χαρης

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ παιδιά το κατάλαβα.

 

Οι σκάλες θέλω να είναι στενές, το πολύ δυο μέτρα . 'Ισα που να περνά το τρακτερ για να σκάβει. Γενικά θέλω να προκαλέσω όσο το δυνατόν μικρότερες διαταράξεις στο έδαφος. Πάντως, ναι, έχετε δίκιο, ότι χρειάζεται επαγγελματίας...

 

Ευχαριστώ πολύ πάντως

Link to comment
Share on other sites

Παραταύτα...μήπως χρειάζεται κάποιου είδους άδεια?

Μπορεί ο καθένας να επηρεάζει έτσι το φυσικό έδαφος και να μην τον απασχολεί η κατάλληλη νομοθεσία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.