Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόλπα για μη αποζημίωση "οιωνεί" μισθωτών μηχανικών


GRTOPO

Recommended Posts

Ρε συ spgirl , αυτοί οι εργολάβοι και "εργοδότες" των Δ.Ε τα τελευταία χρόνια απασχόλησαν μια στρατιά από Μηχανικούς (πολλούς περισσότερους από όσους αναλογούν στην μικρη μας χώρα), χειριστές, αποθηκάριους, εργάτες, προμηθευτές, μετανάστες κλπ κλπ κλπ. Έφαγε ψωμί χιλιάδες κόσμος.

 

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι όλοι Μπόμπολας, Κούτρας, Καλλιτσάτσης, Σαραντόπουλος κλπ. Σου ξαναλέω ότι αυτοί είναι όλοι και όλοι 50 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

 

Έφτασε η γ@μ^μ*νη η στιγμή που το κωλοκράτος με τους προδότες πολιτικούς ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕ! Στους εργολάβους οφείλονται δις €€€€. Τι ακριβώς ζητάς λοιπόν?? Να πληρώνουν με ζημία δική τους τους εργαζομένους? Να είσαι σίγουρη ότι το έχουν ήδη κάνει σε μεγάλο βαθμό.

Όταν έχεις έναν μηχανικό-παλιά καραβάνα-μηχανικάρα που σου έχει βγάλει φράγματα, οδοποιίες, γέφυρες εύκολα τον αφήνεις να φύγει νομίζεις? Όταν έχεις χειριστές τσακάλια το ίδιο. Όταν έχεις αποθηκάριους τίμιους και γατόνια το ίδιο. Τον πληρώνεις απο την τσέπη μέχρι που δεν αντέχεις άλλο.

 

Μην τα βάζετε με την εργοδοσία, να τα βάζετε με τους προδότες που είναι τώρα επάνω.

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς ζητάς λοιπόν?? Να πληρώνουν με ζημία δική τους τους εργαζομένους? Να είσαι σίγουρη ότι το έχουν ήδη κάνει σε μεγάλο βαθμό.

Όταν έχεις έναν μηχανικό-παλιά καραβάνα-μηχανικάρα που σου έχει βγάλει φράγματα, οδοποιίες, γέφυρες εύκολα τον αφήνεις να φύγει νομίζεις? Όταν έχεις χειριστές τσακάλια το ίδιο. Όταν έχεις αποθηκάριους τίμιους και γατόνια το ίδιο. Τον πληρώνεις απο την τσέπη μέχρι που δεν αντέχεις άλλο.

 

Ξέρεις τι ζητάω? Να μην κάνουν τέτοιες γελοίες προτάσεις όπως αυτή που συζητάμε εδώ και 2 μέρες σε αυτό το thread. Να μην προτείνουν στους εργαζόμενους να συστήνουν ΟΕ ή ΕΕ ώστε όταν θα απολυθούν (που είναι το μόνο σίγουρο) να μην τους αποζημιώσουν.

Πιο τίμιο θα ήταν να πάει η εταιρεία σε αυτούς τους μηχανικούς και να πει:"Παιδιά, δε έχω έργα, τα λεφτά τελειώνουν, δε μπορώ να σας κρατήσω". Θα πονούσε αλλά τουλάχιστον θα έδειχνε ένα σεβασμό. Αυτη η πρόταση ουσιαστικά εμπαίζει τους ίδους τους εργαζόμενους.

 

Ναι, το ξέρω, δεν είναι όλοι οι εργοδότες μεγαλοεργολάβοι τύπου Μπόμπολα. αλλά πολλοί, μα πάρα πολλοί, παίξαν το παιχνίδι με στημένα χαρτιά. Δε ζητα κανείς μηχανικός ελεημοσύνη, αλλά μια σωστή και τίμια αντιμετώπιση. Εκτός και αν εσύ βρίσκεις λογική αυτήν την πρόταση της εν λόγω εταιρείας, τότε τι να πω, βρίσκουν και τα κάνουν. Ζωή σε λόγου μας.

Link to comment
Share on other sites

βρε κοπελα μου, λιγο παραπανω μου ειπε καποιος οτι ετσι και αλλιως δεν θα παρεις αποζημειωση αφου σε εχει με ΑΠΥ. δεν εισαι υπαλληλος του εισαι ελευθερος επαγγελματιας. οτι χαρτι θα κοβεις σαν ελ.επ. το ιδιο θα κοψεις και σαν Ο.Ε. και αν εχεις και πανω απο 25.000 ευρω τον χρονο κερδη φορολογικα σε συμφερει αντι να εχεις ατομικη επειχηρηση. και 2 ατομα μαζι μπορουν να πιασουν 25 χιλιαρικα.

μηπως αν πεσεις και σπασεις κανενα ποδι, και δεν πας στην δουλεια 1 μηνα θα παρεις αναρωτικη αδεια? θα σε πληρωνει και θα καθεσε, οπως γινεται με το ικα??

Link to comment
Share on other sites

aginor, ναι αλλά όπως θα διάβασες προηγούμενως, το να συστήσεις μια εταιρεία δεν είναι και πολύ εύκολο πράγμα. Δε ξυπνας ενα πρωί και λες: "Δε κάνω με τον Μητσάρα μια Ε.Ε. να γουστάρουμε?". Κοστίζει... Και νομικά, και λογιστικά...

Και στην τελική, αφού ακόμα και στα απλός εξωτερικός συνεργάτης με ΑΠΥ δε παίρνεις αποζημίωση, γιατί η εταιρεία πρότεινε αυτήν την λύση? Είναι πιο ξύπνια?

 

Υ.Γ. Μη με λες κοπέλα μου, προτιμώ το συνάδελφος, αν δε σε πειράζει,

Link to comment
Share on other sites

οπως θες, συναδελφε.

ναι σωστα ολα αυτα, αλλα ολα αυτα ειναι ζημια για εμας οχι κερδος για την εταιρια. τι κερδιζει η εταιρια απο αυτο τελικα?? ξερουμε? εμεις τι χανουμε το ξερουμε. αλλα το πρωτιναν για να κερδισουν αυτοι. αυτο τους νοιαζει, δεν τους ενδιαφερει αν εμεις κερδισουμε η χασουμε.

εχω χασει λεφτα απο συνεργασιες με εταιριες και μπιστολια στην αγορα, επιταγες κτλ. αλλα σε καμια περιπρωση δεν σηκωνω μια σημαια και λεω αν δεν ξερω ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι συμφωνω ή διαφωνω.

Εκτος και αν στην τελικη δεν ξερουμε αλλα για να μας το προτεινε ενα αφεντικο σιγουρα κατι κακο θα εχει στο μυαλο του!!!

AlexisPap, εγραψες παλι!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

aginor, δε δαιμονοποιω καμμια εργοδοσια, αλλα και συ παραδεχτηκες οτι αυτή η πρόταση μόνο ζημία είναι για ένα εργαζόμενο.

Γιατί λοιπόν μια εταιρεία, που είναι και μεγάλη, ζητάει κάτι τέτοιο? Προφανώς κάτι κερδίζει. Ωραία, φυσικά και θα σκεφτεί μόνο το κέρδος της αλλά δε θα έπρεπε λίγο να σκεφτεί και τον εργαζόμενο και να μην κάνει τέτοιες προτάσεις?

Λέω, μήπως να καταλάβουν ότι τέτοιες πρακτικές προσβάλλουν ένα εργαζόμενό?

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν τις κάνουν αυτές τις προτάσεις πως θα έρθει το κέρδος για την εταιρία ?

Πάντοτε μια εταιρία κέρδιζε από αυτά που έχανε ο εργαζόμενος .

Για να κάνουν τέτοια πρόταση άρα από κάπου κάτι κερδίζουν .Και για να κερδίσουν αυτό που θέλουν πρέπει να κάνουν την πρόταση και προς τα εκεί θα κινηθούν .

Link to comment
Share on other sites

εδω ειναι το πανηγυρι ολο.στην τεμπελια. αντε τωρα να στρωθουμε στην δουλεια......

off topic

αφηστε τουλαχιστον αυτο που εγραψα για την τεμπελια

Link to comment
Share on other sites

πρωφανος κατι κερδιζει?? αλλα τι δεν ξερουμε??? οποτε μας φταει?? και δεν ειπα οτι ειναι μονο ζημια. δες απαντηση #94.

πχ στην εταιρια μπορεις να βαλεις και το ΙΧ σου. εκπιπτει στα εξοδα και μερος της βενζινης που καις. ο λογιστης δεν ξερω ποσα θα σε παρει αλλα για μια εταιρια με 2*12 ΑΠΥ τον χρονο ποσα παραπανω θα σε παρει απο την φορολογικη που κανει ετσι και αλλιως?? μπορεις στην εταιρια να βαλεις και καπια αλλα εξοδα πχ κανενα οικογενιακο τραπεζομα σε καμια ταβερνα. που γλιτωνεις και απο εκει ΦΠΑ. μηχανικος εισαι θελει χαρτι και μολυβι. τοσα μεσα τοσα εξω. με συμφερει ή οχι. εμεις το αποριψαμε γιατι θα κερδισει ο εργοδοτης. αλλα κανενας δεν μου ειπε μεχρι τωρα τι θα κερδισει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.