Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπληρωματική μελέτη υγραερίου


Αpnea

Recommended Posts

  • 9 months later...
  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

στην υποπαράγραφο 6.2.6. της ΚΥΑ 31856 αναφέρονται τα εξής:

 

"Απαγορεύονται η εγκατάσταση και η αποθήκευση φιαλών σε υπόγειους εσωτερικούς χώρους. Απαγορεύεται η εγκατάσταση φιαλών υγραερίου σε υπέργειους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι επικοινωνούν απ' ευθείας με υπόγειους χώρους, εκτός εάν οι δύο χώροι διαχωρίζονται κατάλληλα με στεγανά κουφώματα. Ακόμη απαγορεύεται η εγκατάσταση φιαλών σε κλιμακοστάσια, σε διαδρόμους, σε οδεύσεις διαφυγής, σε διόδους ατόμων και οχημάτων στο κτίριο."

 

Έχει ερμηνευθεί η έντονη απαγόρευση με νόημα διαφορετικό από αυτό που αποδίδουν οι λέξεις σε κάποιο συνάδελφο και εάν ναι, πώς έχει ερμηνευθεί ;

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε κατέθεσα μελέτη όπου σε μικρό χώρο εντός παρασκευαστηρίου είχαν εγκατασταθεί κολεκτέρ, εξαρτήματα κ.λπ. και εκεί θα συνδέονταν οι δύο φιάλες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται βάσει του όγκου του παρασκευαστηρίου. Ο χώρος αυτός έχει μικρό ύψος (μικρότερο από το ύψος του παρασκευαστηρίου), είναι σαν αποθηκάκι, και άνωθεν αυτού και εκτός του παρασκευαστηρίου βρίσκεται κλίμακα όπου οδηγεί από τον εξωτερικό χώρο του παρασκευαστηρίου στα WC που βρίσκονται στον όροφο. Ένα τμήμα της εγκαταστάσεως (κολεκτέρ, φιάλες κ.λπ.) αν το δεις σε κάτοψη βρίσκεται κάτω από μικρό τμήμα της κλίμακας (σκάλα). Μου ζήτησαν λοιπόν να αποξηλωθεί η εγκατάσταση από εκεί και να τοποθετηθεί αλλού καθώς σε περίπτωση φωτιάς θα γίνει έκρηξη των φιαλών, θα καταστρέψει τη σκάλα και κάποιος που βρίσκεται στην τουαλέτα δε θα μπορέσει να διαφύγει κ.λπ. κ.λπ. Στην πράξη νομίζω ότι εάν γίνει έκρηξη ίσως το μόνο πράγμα που θα μείνει όρθιο είναι αυτή η σκάλα που είναι σιδηροκατασκευή. Ενδέχεται να μη μείνει και τίποτα όρθιο. Και όλα αυτά βάσει της υποπαραγράφου 6.2.6.

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σε όλους,

 

σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  κάνω την πυροπροστασία, μελέτη υγραερίου (1 φιάλη 13 kg που συνδέεται με 2 μάτια), τοπικής εφαρμογής (φούσκα 3 μ) κλπ. 

  

α) Στην 31856/2003, παρ. 6.3 για τον αερισμός αναφέρει πρέπει να υπάρχει ανά ένα άνοιγμα αμέσως πάνω από το πάτωμα και κάτω από την οροφή με διατομή 0,5% του εμβαδού του χώρου. 9,8 m2 ο χώρος μου, επομένως 2 ανοίγματα των 490 cm2 περίπου.

β) Στην παρ. 15.5.2.1 αναφέρει ότι χρειάζονται 2 ανοίγματα των 150 cm2 το καθένα για τροφοδοσία με αέρα καύσης των συσκευών υγραερίου.

 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Τα ανοίγματα μου απ' το α) φτάνουν και για τις δύο κατηγορίες;

2) Μήπως είναι υπερβολικά μεγάλα τα ανοίγματα;

3) Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αποκοπής χρησιμοποιείται μόνο για φιάλη προπανίου και όχι σε μείγμα;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.