Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Πρόβλημα Τσιμεντοκονίας Ενδοδαπέδια


Nicole_33

Recommended Posts

Ναι.Για λόγους μόνωσης και για να "παίζει" το δάπεδο , λόγω ενδοδαπέδιας, για συστολές-διαστολές.

 

Ναι, η τσιμεντοκονία σηκώθηκε τοπικά, στις γωνίες κυρίως, μετά το χώρισμα του αρμού διαστολής.

Οι συνθήκες ήταν φυσιολογικές, ούτε υγρασία, ούτε ζέστη.

Και το μπετό από κάτω δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι, λόγω του ότι το σπίτι ήταν κατοικίσιμο, υπήρχαν πλακάκια και τα λοιπά, βγήκαν, ξήθηκε το δάπεδο, μπήκε νάιλον και ηχομονωτική μεμβράνη και από πάνω κανονικά η ενδοδαπέδια.

Και τέλος την εγκατάσταση έκανε συνεργείο, με το οποίο δεν έχω επικοινωνίσει ακόμα.

Τι συμπέρασμα βγάζεται τελικά;

Είναι πρόβλημα, ν απευθυνθώ στο συνεργείο ή να προχωρήσω στην τοποθέτηση πλακιδίων;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

engant

 

αρχικά θα πρέπει να πάρει ένα καρώτο με όλα τα στρώματα για να είμαστε σίγουροι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ποταμίσια άμμος, ριζάκι, ειδικό υγρό για τσιμεντοκονια της giacomini και ίνες.

Αρμοί διαστολής κάτω από κάθε εσωτερική πόρτα(2 υπνοδωμάτια, μπάνιο και χώρισμα σαλονοκουζίνα με χωλ)

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκεί που υπάρχουν αρμοί διαστολής.

Κλασσικό φαινόμενο εάν οι εσωτερικοί αρμοί είχαν γίνει με την περιμετρική ταινία...
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

+1 αλλα και η περιμετρικη ταινία δεν θα την παλέψει αν το κονιάμα ήταν νωπό. Ο κόσμος δυστυχώς χρόνια τώρα δεν ακούει. Η τσιμεντοκονία χρειάζεται πολλές ημέρες για να στεγνώσει και να πέσεις κάτω απο 1% υγρασία. Αν δεν το κάνεις και βάλεις υλικό που λειτουργεί σαν φράγμα υδρατμών θα το πάρεις στα χέρια. Ποιος φταίει 

 

α) ο μηχανικός που είτε δεν γνωρίζει να δώσει το ιδιοκτήτης μια μελέτη σύνθεσης που να στεγνώνει γρήγορα ή να αναγκάσει τα μαστόρια να μετράνε υγρασία πριν συνεχίζουν

 

β) ο ιδιοκτήτης που τον πιάνει κορόιδο το μαστόρι που και αυτό δεν γνωρίζει αλλα και να γνωρίζει θέλει να τελειώνει γρήγορα.

 

Υπάρχουν πρόσμικτα κύριοι ιδιώτες που μπαίνουν στο χαρμάνι και μειώνουν τον χρόνο από 40 ημέρες το καλοκαίρι σε 7 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση θα κάνετε μια ερώτηση στους εργολάβους που τοποθετούν ενδοδαπέδια. Έχετε κύριοι υγρασιόμετρο και πίνακα καταγραφής? αν πούνε ότι δεν έχουν τους ξεκινάτε με τις κλωτσιές. Μια άλλη ερώτηση "πότε θα περάσετε τα πλακάκια?" αν σας πουν σε 3-4 ημέρες πάλι κλωτσιές. 

 

Ας δώσω και μια συμβουλή σε συναδέλφους. Δεν βάζουμε ποτέ την θέρμανση σε λειτουργία για να στεγνώσει πιο γρήγορα. Το λέω διότι το έχω ακούσει και αυτό.

 

Όταν το μίγμα είναι νωπό (νωπό ονομάζεται οποιαδήποτε υγρασία >1%) η αύξηση της θερμοκρασίας θα αυξήσει την πίεση υδρατμών. Ο συντελεστής υγροθερμικής διαστολής είναι 3-4 φορές μεγαλύτερος απο τον συντελεστή θερμικής διαστολής. Με την εισαγωγή θερμότητας το νωπο μίγμα θα πιάσει μέγιστη ακτινική παραμόρφωση. με το στέγνωμα θα προσπαθήσει να επαναφέρει στα όρια παραμόρφωσης του θερμικού συντελεστή (αρνητική παραμόρφωση). Το κονίαμα θα κάνει μικρορωγμές. Τα φορτία κίνησης μαζί με τα θερμικά θα αυξήσουν τις ρωγμές. Το γέμισμα θα γίνει μπακλαβάς. Το μέτρο ελαστικότητα και η ακαμψία θα πέσει στο μηδέν και η έννοια "πλωτό" θα βρει πλήρη λογική.        

 

 

Ας δώσω και μια συμβουλή σε ιδιώτες. Μην κοιτάτε μόνο την τιμή και οτι σας αρέσει να ακούτε. Τα μαστόρια ξέρουν να σας πάνε όπου θέλουν. Είναι μετρ ψυχολογίας και έχουν επενδύσει περισσότερα στην ψυχολογία παρά στην ανάπτυξη της τεχνικής τους γνώσης.  

 

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Οχι θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Το βασικό σου μέλημα είναι το γέμισμα να έχει χαμηλή θερμοκρασία ενυδάτωσης (δεν βάζουμε οτι τσιμέντο θέλουμε αρκεί να είναι γκρί και να γράφει CEM), η αμμός δεν πρέπει να έχει μεγάλη απορροφητικότητα σε υγρασία διότι θα την βγάλει αργά και το νερό να είναι λίγο. Ανarrow-10x10.png θέλουμε αυτο-επιπεδωση μπορούμε να βάλουμε ειδικό πρόσμικτο. Τα ελαφροσκυροδέματα είναι πιο ευπαθή στις περιβαλλοντικές συνθήκες και απορροφούν πολύ εύκολα νερό λόγω του υψηλού πορώδους. Εδω να σταθούμε λίγο διότι πολλές φορές κρύβουν μια παγίδα. Το ελαφροσκυρόδεμα μπορεί σε σχετική υγρασία 50% να δείξει εσωτερική υγρασία 1% και σε σχετική υγρασία 70% να πάει στο 4,5%. Ταυτόχρονα αν δεν τηρηθούν σοβαρά οι προδιαγραφές του κατασκευαστή και πέσει ώστε και 5% παραπάνω νερό μπορεί να μην στεγνώσουν αρκετά ποτέ. Πολλές φορές ο επιβλέπων απαιτεί ειδικά σε χώρους προφυλαγμένους απο ηλιακή ακτινοβολία και κίνηση αέρα, να μπαίνουν ανεμιστήρες. Κοίταξε το ποσοστό υγρασίας και ιδιαίτερα τους χρόνους. Σου βάζω και το ναυλον (θα σε καθυστερήσει κατά 1 ολόκληρο μήνα). Το ελαφροσκυρόδεμα είναι γνωστής εταιρίας. Η εταιρία βέβαια κατα την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να δίνει Πίνακες  μεταβολής υγρασίας σε σχέση με την ατμοσφαιρική υγρασία και θερμοκρασία. Δεν το κάνει όμως κανένας για ευλογούς λόγους.   

 
 
 

post-25466-0-86834200-1435156400_thumb.jpg

post-25466-0-48370700-1435156409_thumb.jpg

post-25466-0-68816400-1435156417_thumb.jpg

post-25466-0-91920100-1435156423_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πόσο χαίρομαι να συναντώ -έστω και διαδικτυκά- τέτοιους ανθρώπους... Ανθρώπους που επιλέγουν ρητά όπως το "Quality is not an act, it is a habit - Aristotle", αλλά όποτε κληθούν, μπορούν να το υποστηρίξουν κιόλας.

Ένα μπράβο από εμένα για την ποιότητα στις αναλυτικές απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

 

Το ναυλον μπαινει, καθαρα ως "curing".

 

αν μου δώσεις την σύνθεση μπορώ να σου υπολογίσω τι θα γίνει.

 

Γενικά καλύτερα να βάλεις με ελάχιστον κόστος ένα Μειωτη Ποσοστού Εγκλωβισμένου Αέρα παρέα με ένα μειωτή Συρρίκνωσης. Μιλάμε για γελοίο κόστος στο γέμισμα.

 

 

 

Στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα εξειδικευμένα υλικά στα γεμίσματα διότι ζει και βασιλεύει ο μάστορας. Στο εξωτερικό που ο χρόνος είναι χρήμα και αστοχία δεν παίζει (ο μάστορας πληρώνει την αστοχία με ρήτρα) υπάρχουν τα α-CaSO4 anhydrite Screeds και τα Cement/anhydrite α-CaSO4 screeds.

 

Μπορείτε να τα βρείτε με τα παρακάτω εμπορικά ονόματα

 

Sureflow – Bardon, Sika (Anhydrate)

 

Agilia A – Lafarge (Anhydrate)

 

Gyvlon – Lafarge, Cemex (Anhydrate)

 

Η διαφορά είναι ξεκάθαρη στην εικόνα. To α-CaSO4 anhydrite ενυδατώνεται με διαφορά χρόνου απο το τσιμέντο με αποτέλεσμα να τραβάει την περίσσεια νερού. Δεν έχει διόγκωση και δίνει και μια πολύ καλή εφελκυστική αντοχή. Να το φτιάξεις στο εργοτάξιο δεν είναι rocket science. Τα ποσοστά παραμένουσας υγρασίας είναι της τάξεως του 0,14% νούμερο που είναι κυριολεκτικά γελοίο. Το υλικό δεν απορροφάει υγρασία ακόμα και για 95% RH. Προφανώς είναι αυτοεπιπεδούμενο.

 

Η τεχνολογία βέβαια ξεκίνησε απο τα πεζοδρόμια της γεφυροποιίας επειδή δεν φέρουν φορτία αλλα ταυτόχρονα πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

post-25466-0-19181400-1435161074_thumb.jpg

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.