Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίλημμα ανάμεσα σε σχολές


Seeker_nobody

Recommended Posts

Hello guys αντιμετωπίζω ένα μεγάλο δίλλημα και ζητώ τη βοήθειά σας.Είμαι φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ ,στο 2ο έτος,τμήμα ΛΟΓΧΡΗ.Εγώ όμως πάντα ήθελα να γίνω μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος,αλλά λόγω πίεσης γονιών (και δικού μου λάθους βέβαια) κατέληξα σ'αυτή τη σχολή που κι αυτή βέβαια έχει καλές προοπτικές.Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι έχασα το κύρος που θα είχα αν πήγαινα πολυτεχνείο και εννοείται τα μαθήματα μαθηματικών και φυσικής,τα οποία τα λάτρεψα,παρά την απίστευτη κούραση των πανελλαδικών.Εδώ που είμαι, μου αρέσει ,αλλά καταλαβαίνω ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας,οπότε έλεγα να δώσω με το 10%,αν το πιάσω βέβαια.Θεωρώ ότι έχω χάσει τις ισορροπίες μου,μου λείπει η πίεση,το άγχος και ζηλευω πολυ οσους ειναι σε πολυτεχνικες σχολες.Τι θα με συμβουλεύατε?Άμα ρίξω τρελό διάβασμα θα βγεί σε 5,5-6 χρόνια η σχολή των ΗΜΤΥ στην Πατρα?

 

Λένε ότι επειδή ως το πρώτο τμήμα ηλεκτρολόγων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα είναι και το πιο δύσκολο,ακούω κάτι τρελά ότι αποφοιτείς σε 8 χρόνια αν πας.

 

Παρακαλώ να απαντήσουν μόνο διπλωματούχοι μηχανικοί στο συγκεκριμενο ερωτημα μου

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι υπάρχει απάντηση, εκτός από το ´´κάνε ότι καταλαβαίνεις´´. Είναι προσωπικό το θέμα και θέλει εσωτερική ενδοσκόπηση. Ο,τι σου πουν άλλοι, είναι από τη μεριά του καθενός. Ό,τι απωθημένα έχει ο καθένας, ό,τι του αρέσει θα σου πει.

 

Οι σχολές (μηχανικών) όλες γίνονται εύκολες, άμα μπεις στο κλίμα (θες 1-2 χρόνια). Εκτός και αν έχεις γονείς πανεπιστημιακούς μηχανικούς. Οπότε αμα θέλεις, τελειώνεις σε 5 χρόνια και με καταλήψεις (το πιο γνωστό πανεπιστημιακό σπορ). No problem. Ειδάλλως 6 - 6.5 πιο χαλαρά.

 

Μην ασχολείσαι με την φήμη. Γιατί, δυστυχώς, μπαίνουμε σε αυτή τη λογική, που δε βοηθάει. Τελειώνεις, θες να πας στο καλυτερο έξω για μαστερ και νομιζεις οτι εισαι κατι...

Παλιά είχε κύρος (περισσότερο), διότι βγαίναν λίγοι, τώρα γέμισε ο κόσμος μηχανικούς, γιατρούς. Από ολα εχει ο μπαξές.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Είμαι φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ ,στο 2ο έτος,τμήμα ΛΟΓΧΡΗ.

 

Καταρχάς, συγχαρητήρια. Είναι από τις πιο δύσκολες οικονομικές σχολές. Άρα είχες όλα τα μόρια να πετύχεις και Πολυτεχνείο. Αλήθεια, αν θες λες, πόσα μόρια είχες?

 

Εγώ όμως πάντα ήθελα να γίνω μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος,αλλά λόγω πίεσης γονιών (και δικού μου λάθους βέβαια) κατέληξα σ'αυτή τη σχολή που κι αυτή βέβαια έχει καλές προοπτικές.Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι έχασα το κύρος που θα είχα αν πήγαινα πολυτεχνείο και εννοείται τα μαθήματα μαθηματικών και φυσικής,τα οποία τα λάτρεψα,παρά την απίστευτη κούραση των πανελλαδικών.Εδώ που είμαι, μου αρέσει ,αλλά καταλαβαίνω ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας,οπότε έλεγα να δώσω με το 10%,αν το πιάσω βέβαια.Θεωρώ ότι έχω χάσει τις ισορροπίες μου,μου λείπει η πίεση,το άγχος και ζηλευω πολυ οσους ειναι σε πολυτεχνικες σχολες.

 

Εγώ σε καταλαβαίνω: Αλλά ήθελες να κάνεις αλλά οι γονείς σου, σκεφτόμενοι την πίεση του μηχανικού αλλά και το ευμετάβλητο περιβάλλον εργασίας, σε προόριζαν για οικονομολόγο, που όπως και να το κάνεις, πάντα κάτι θα κάνει σε μια αγορά εργασίας.

 

Καταρχάς, όσο κύρος έχει ένα πολυτεχνείο τόσο έχει η ΑΣΟΕΕ. Μη νομίζεις ότι άμα πέρναγες Πολυτεχνείο θα το έλεγες με μεγαλύτερο καμάρι. Για μένα τουλάχιστον είναι ισάξια ιδρύματα.

 

Τωρα, στο κύριο θέμα: εγώ θα σου πρότεινα, αφού το θές πολύ και σου λείπει η φάση των μαθηματικών και της φυσικής, να το προσπαθήσεις και να κάνεις το 10% φέτος. Μπορείς αν είσαι σε καλά μόρια, να πιάσει μετσόβιο ή πάτρα ή θεσσαλονίκη. Βέβαια εδώ είναι και θέμα οικονομικό (δλδ αν μπορούν οι γονείς σου να σε στηρίξουν) αλλά και το πως θα το πάρουν οι γονείς σου.

 

Θα σου πρότεινα λοιπόν να κάνεις μια καλή κουβέντα με τους γονείς σου, να τους πεις ότι θες πολύ να γίνεις μηχανικός και ας καθυστερήσεις 2-3 εξάμηνα. Αν θέλουν να είσαι καλά, θα το δεχτούν (φαντάζομαι).

 

Όσο για το χρόνο αποφοίτησης, και σε 5 χρόνια βγαίνει, αρκεί να είσαι συγκεντρωμένος (εγώ ΗΜΜΥ στο ΔΠΘ τελείωσα σε 10 εξάμηνα ακριβώς, δε έκατσα μέρα παραπάνω, αλλά εγώ ημουν και μια ιδιαίτερη περίπτωση). Αλλά πάντως, μην αγχώνεσαι, σε 6 χρόνια το Πολυτεχνείο βγαίνει, αρκεί να σου αρέσει να ασχολείσαι και να σε πορώνει αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα εσυ που ησουν Ξανθη πως την παλεψες?Εννοω, τοσο απομακρυσμενα απ'την Αθηνα,εμενα θα μου φαινοταν σαν να ζουσα σε χωριο:P.Γενικα επαιξαν πολλα ρολο που δεν εβαλα τη σχολη,ενας απ'αυτους τους λογους ηταν και η αποσταση(περναγα Πατρα).Γενικα,παντως,δεν νομιζω οτι ειμαι πολυ ''μεγαλος'' σε ηλικια για να απορροφησω τις γνωσεις μιας τετοιας σχολης με σχετικη ευκολια,παρολο που η πολυτεχνικη σχολη της Πατρας θεωρειται ισως η πιο δυσκολη στην Ελλαδα(ειδικα στους ΗΜΤΥ).

 

Αυτο που ειπες για το κυρος,δε διαφωνω,αλλα σου λεω οτι εγω ετσι βλεπω τους αλλους,βασικα εχω ενα μικρο κομπλεξ κατωτεροτητας σε φοιτητες πολυτεχνειου.

Link to comment
Share on other sites

Seeker_nobody, πως την πάλεψα στην Ξάνθη? Όπως και άλλοι τόσοι Αθηναίοι που είμασταν εκεί πάνω. όλα γίνονται οταν θες, και δε με πείραζε και τόσο η μικρή πολή σε σχέση με την Αθήνα.

Μεγάλος δεν είσαι, 20 χρονών παλιάρακι, μια χαρά ηλίκια να μάθεις πράγματα.

Όσο ποια είναι η πιο δύσκολη σχολή, Πάτρα ή ΕΜΠ, αυτό δε μπορώ να το συγκρίνω. Αλλά προσπάθησε και δε θα χάσεις.

Στείλε μου π.μ. αν θες τίποτα άλλο να με ρωτήσεις, μη το κάνουμε επι προσωπικού το θέμα, να έχουν χώρο και οι άλλοι συνάδελφοι να σου απαντήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που ειπες για το κυρος,δε διαφωνω,αλλα σου λεω οτι εγω ετσι βλεπω τους αλλους,βασικα εχω ενα μικρο κομπλεξ κατωτεροτητας σε φοιτητες πολυτεχνειου.

 

Τελείως καλοπροαίρετα, η προσπάθεια "απόκτησης κύρους" δεν είναι και ο καλύτερος οδηγός για την ζωή μας. Αν λειτουργούμε χωρίζοντας τους ανθρώπους σε "κατηγορίες κύρους" τότε μπαίνουμε σε περίεργα ψυχολογικά μονοπάτια συνεχούς σύγκρισης του εαυτού μας με τους άλλους και μάντεψε: Πάντα θα υπάρχει κάποιος "καλύτερος" από σένα, κάποια κοινωνική - επαγγελματική ομάδα "μεγαλύτερου κύρους" από σένα κλπ κλπ.

 

Πέραν φυσικά του υποκειμενικού της υπόθεσης για το ποιος έχει μεγαλύτερο "κύρος". Το ξέρεις ότι οι μηχανικοί κάποιες φορές πληρώνονται λιγότερο από τους εργάτες του ίδιου εργοταξίου?

 

Σταμάτα να σκέφτεσαι έτσι και επέλεξε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Link to comment
Share on other sites

Χωρις καμια διαθεση να μειωσω τους μηχανικους απ`οτι ειδαμε

στην οικονομικη κριση του 2008 οι οικονομολογοι ελυναν

και και εδεναν και χαρακτηριστηκαν "golden boys" αρα δεν

καταλαβαινω γιατι να στερουνται κυρους. Εδω πολλοι μηχανικοι

κανουν μεταπτυχιακα πανω στα οικονομικα αρα για μενα

πανω απ`ολα ειναι τι θελει να σπουδασει ο φιλος τι τον

ενδιαφερει και για να γινω κατανοητος και αισχρος τι

τον "φτιαχνει" γιατι αυτο μετραει στην τελικη και αυτο

θα μεινει...

Link to comment
Share on other sites

Μιας και το ρίξαμε στην φιλολογία, απλά και μόνο αν ήθελες κύρος ας χτυπούσες νομική ή ιατρική (εκεί να δεις κύρος..θα είσουν και περιζήτητος γαμπρός). Τώρα όλα τα άλλα στο ίδιο καζάνι βράζουν.

Συνφωνώ με MScEng, οι οικονομολόγοι λυνουν και δένουν. Κάποτε τους σνομπάραμε (4η δέσμη..κακοί μαθητές λέγαμε). Σήμερα είναι στα πάνω τους, τα μεγαλοστελέχη παίρνουν λεφτά που κανείς μηχανικός δεν τα βγάζει (και είναι στην κυρίλα). Γενικά φίλε μου, μήπως να το ξανασκεφτείς από άποψη αποκατάστασης?

Link to comment
Share on other sites

Εμενα περισσοτερο με γεμιζει περισσοτερο σαν τροπος ζωης,γιατι εδω σ'αυτη τη σχολη που ειμαι,ολα μου φαινονται σαν να γυρισα στο δημοτικο δ' ταξη.Τελος παντων,ξερω οτι οικονομολογοι και μηχανικοι ισως να ειναι περιπου τα ιδια καποιες φορες απο θεμα αμοιβων,επαψα ομως να σκεφτομαι τα λεφτα.Γιατι στην τελικη, και στις θεσεις λογιστων-οικονομολογων παιζουν τρελα βυσματα και γενικοτερα δεν ξερεις πως θα σου ερθουν τα πραγματα οσο και καλος και να σαι.

 

 

 

EDIT:

Link to comment
Share on other sites

Ρε φιλε νομιζω δεν καταλαβαινεις τι σου ειπαν οι κυριοι πιο πανω.

Τι θελεις εσυ, τι σε γεμιζει? Αν σε ξενερωνουν τα οικονομικα

παρατα την σχολη και κανε με το 10% να γινεις μηχανικος

εφοσον σ`αρεσει το μηχανηλικι.

 

Μην σκεφτεσαι μονο το κυρος σκεψου τι πραγματικα

σ`αρεσει να κανεις γιατι αυριο μεθαυριο οταν θα χτυπας

10ωρα και 12ωρα καθημερινα αυτο που θα μενει στο

τελος της ημερας περα απο τα $$$ ειναι ποσο σε γεμιζει

αυτο που κανεις.

 

Και επισης απ`οτι θα διαβαζεις εδω μεσα ο Ελλην μηχανικος

δεν σχεδιαζει οχηματα της ΝΑΣΑ αλλα ξεροσταλιαζει στην

πολαιοδομια και μαλωνει με τον μαστορα γιατι κανει

οτι τα ξερει ολα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.