Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικός με Πτυχίο Εξωτερικού


chrmakris

Recommended Posts

Τα μεταπτυχιακά των αποφοίτων του εξωτερικού στην χώρα μας χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικά στα χρόνια του Βασικού Ξένου Τίτλου που υπολείπεται έναντι των 5 ετών Ελληνικού Τίτλου.

Άρα λοιπόν δεν θεωρούνται ως επίδειξη δυνάμεως αυτά τα μεταπτυχιακά από την στιγμή που ο Βασικός Ξένος Τίτλος υπολείπεται 2 ετών του Αντίστοιχου Ελληνικού Τίτλου .

 

οποιος εκανε 3 χρονια + μαστερ το "εκαψε" στο δικατσα/δοαταπ, αρα κακως λεει οτι το εχει κατα τη γνωμη μου. εκει ταιριαζει αυτο που λες.

 

μονο που σε ολες τις αλλες περιπτωσεις, οπως πχ στη δικη μου, που εχω 5 χρονια αρχιτεκτονικης (οπως ειναι παντου στον κοσμο) + μεταπτυχιακα, ποτε δεν υπηρξε η παραμικρη ανταποκριση στο ελλαδισταν απο εργοδοτη/πελατη κλπ κλπ.

 

ετσι που το γραφεις, ειναι σαν να ειναι η ελλας το προπυργιο προστασιας επαγγελματικης ακεραιοτητας και γνωσεων και προσπαθουν καποιοι κακοι ανθρωποι με 3 χρονια μπατσελορ και 1 μαστερ να το ριξουνε το καστρο. δεν νομιζω να πιστευει κανενας σοβαρος ανθωπος αυτα τα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

howard_roark

 

Δεν υπάρχει κανένας είτε είναι κακός είτε είναι καλός άνθρωπος που να μπορεί να ρίξει εύκολα το κάστρο .

 

Διευκρίνισε μου μια απορία εάν θέλεις .

Στις σχολές τις Αρχιτεκτονικής σας δίνουν από το ΔΟΑΤΑΠ Αντιστοιχία με συγκεκριμένο Ελληνικό Τμήμα ή γενικά με όλα τα Τμήματα Αρχιτεκτονικής των Ελληνικών Πολυτεχνείων ?

Link to comment
Share on other sites

Τεράστια διαφορά, το Brunel ήταν 30 το 2004 πως εφτασε 53 περισι και 75 φέτος; :-o

 

γιατί είναι η λίστα του Γκαρντιαν! Ελεος! Μόνη αξιόπιστη λίστα είναι των Times...

 

Επίσης το ΔΟΑΤΑΠ δεν κοιτάει την κάθε λίστα της κάθε τυχάρπαστης εφημερίδας αλλά το RAE: (κυβερνητικός οργανισμός που κρίνη την έρευνα) http://www.guardian.co.uk/education/table/2008/dec/18/rae-electrical-engineering

 

Επίσης μια ακόμη παρανόηση με τα τρία χρόνια σπουδών της Αγγλίας. Οι Άγγλοι μέτα το σχολείο πάνε σε κολέγια και κάνουν τα A-levels τα οποία τελιώνουν όταν είναι 19 χρονών και τα οποία είναι ότι κάνουν οι Σκωτσέζοι και οι Αμερικάνοι στο 1ο έτος σπουδών στο πανεπιστήμιο.

Link to comment
Share on other sites

Aπό ό,τι ξέρω και οι αρχιτέκτονες και οι πολιτικοί μηχανικοί δουλεύουν σχεδόν με πλήρη δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα μετά την ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ και την εγγραφή τους στο ΤΕΕ (αρκεί βέβαια να έχουν λίγα μαθήματα να δώσουν και όχι καμιά δεκαριά και να μην είναι ουσιώδη). Και υπογράφουν μια χαρά μελέτες ...Δεν μπορούν όμως να μπουν στο Δημόσιο ως μηχανικοί χωρίς την αντιστοιχία. Για τους μηχανολόγους και τους ηλεκτρολόγους δεν γνωρίζω τι παίζει .

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά ισχύει, έχει δίκιο ο adadim και σας το λέω από πρώτο χέρι. Γίνεσαι μέλος ΤΕΕ με ειδικότητα που αποφασίζει το ΤΕΕ και μετά τους στέλνεις μια πολύ ωραία επιστολή και τους ρωτάς πχ τι δικαιώματα έχω πάνω στις οικοδομικές άδειες, και αυτοί σου απάντανε συνήθως τα πάντα εκτός στατικών (αν μιλάμε για πολιτικούς μηχανικούς και σου έχουν χρεώσει μπετόν). Όταν με το καλό περάσεις τα μαθήματα τότε ξαναπάς στην Αθήνα για τις εξετάσεις και έχεις τα πλήρη δικαιώματα.

 

Εννοείται πως αν δεν έχεις εξασφαλισμένη δουλειά ή δεν έχεις σκοπό να ανοίξεις γραφείο (πχ επιδότηση οαεδ) δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεις μέλος ΤΕΕ και να πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλημέρα σε όλους .

 

Επειδή διάβασα όλα τα παραπάνω έχω λοιπόν να πω ότι δεν ισχύει ούτε το 1% από αυτά .

 

Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι χωρίς την Αναγνώριση και της Αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ κανένας Μηχανικός δεν έχει πλήρη δικαιώματα .Ειδικά δε από αυτούς οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο επιμελητήριο του εξωτερικού και χωρίς βεβαίωση από ΣΑΕΠ δεν έχουν καθόλου δικαιώματα .

 

Ξεκαθαρίζω επίσης και το ξανά επαναλαμβάνω ότι μόνο το ΔΟΑΤΑΠ δίνει όλα τα δικαιώματα μέσα από την Αντιστοιχία του Ξένου Τίτλου με Ελληνικό .

 

Πολλοί ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταλάβει τι εστί ΔΟΑΤΑΠ .

Πολλοί δε από αυτούς νομίζουν πως το ΔΟΑΤΑΠ είναι μόνο για τα Ακαδημαϊκά Δικαιώματα .Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι το ΔΟΑΤΑΠ δίνει όλα τα δικαιώματα και όχι μόνο τα Ακαδημαϊκά .

 

Κανένας λοιπόν με παρεμφερή ειδικότητα του ΤΕΕ δεν μπορεί να ασκήσει δικαιώματα Μηχανικού για αυτό και η παρεμφερή ειδικότητα που δίνουν είναι κατώτερη των περιστάσεων .

 

Σε κανένα λοιπόν δημόσιο έργο ,σε καμία δημόσια υπηρεσία (Εφορία , Πολεοδομία, Πρόγραμμα ΜΕΚ ) δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του ο Μηχανικός με παρεμφερή ειδικότητα .Όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες απαιτούνε την Αναγνώριση και της Αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ .

 

Το ΤΕΕ επίσης δεν μπορεί σε κανέναν με παρεμφερή ειδικότητα να δώσει δικαιώματα εάν δεν έχει στα χέρια του Βεβαίωση από ΣΑΕΠ ή Βεβαίωση Αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ .

Σε αντίθετη λοιπόν περίπτωση προβαίνει σε παρανομία και τιμωρείτε από το Νόμο και από τα Δικαστήρια .

 

Χωρίς λοιπόν μια από τις δύο αυτές Βεβαιώσεις ο αιτών στο ΤΕΕ δεν μπορεί να παραλάβει δικαιώματα Μηχανικού και ούτε το ΤΕΕ δεν μπορεί να του δώσει διότι δεν υπάρχει Αναγνώριση του Τίτλου στην Ελληνική Επικράτεια.

 

Αυτό ισχύει όχι μόνο για το ΤΕΕ αλλά και για τις Πολεοδομίες αλλά και για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Κράτους μας.

 

dimitris18

 

Ακόμα και η λίστα των Sunday Times δίνει στο Brignton την 57 θέση .

Αναφέρω το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο διότι από εκεί προέρχεται ο Βασικός του Τίτλος .

Από αυτήν την θέση που έχει δεν μπορούμε σήμερα να μιλάμε για Υψηλόβαθμο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας .

Link to comment
Share on other sites

@lazarosk μ'αρέσει που επιμένεις παρότι σου λέω οτι αυτά που γράφω τα γνωρίζω απο 1ο χέρι. Θα το ξαναπώ μια φορά ακόμα, μόνο με την ισοτιμία το ΤΕΕ σου δίνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (πχ δομοστατικός μηχανικός) με περιορισμένα δικαιώματα. Εννοείται οτι με αυτή την άδεια ασκείς κανονικά το επάγγελμα του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Θα το ξαναπώ μια φορά ακόμα, μόνο με την ισοτιμία το ΤΕΕ σου δίνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (πχ δομοστατικός μηχανικός) με περιορισμένα δικαιώματα.

 

Ναι μόνο που στην Ελλάδα εάν δεν κάνω λάθος και το έχουν αναφέρει και άλλοι συνάδελφοι μέσα στο Φόρουμ δεν υπάρχει τέτοια Σχολή Μηχανικού "Δομοστατικός" .

Οπότε δεν μπορεί να ασκήσει κανένα δικαίωμα στην Ελληνική Επικράτεια με μια Σχολή που δεν υπάρχει καν στην Ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αναφέρομαι στα (ΑΕΙ) .

Οπότε από αυτό συνεπάγεται πως ούτε και σφραγίδα δεν μπορεί να εκδώσει κάποιος με έναν Τίτλο Μηχανικού που δεν υπάρχει στα ΑΕΙ εκτός και εάν έχει πάρει Βεβαίωση Αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ με Ελληνική Σχολή οπότε και χρησιμοποιεί είτε τον Ελληνικό Τίτλο είτε τον Ξένο Τίτλο που έχει .

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ξένο τίτλο και με Βεβαίωση Αναγνώρισης από ΣΑΕΠ αλλά πάλι δεν έχει πλήρη δικαιώματα και ειδικά αναφέρομαι στα δικαιώματα που αφορούν σε οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με το Δημόσιο .

 

Αυτά έχουν ξανά ειπωθεί σε άλλη ενότητα μέσα στο Φόρουμ .

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σχολή Δομοστατικών Μηχανικών φιλαράκι πουθενά στον κόσμο όπως δεν υπάρχει σχολή Γυναικολογίας για παράδειγμα. Και αυτό γιατί πολύ απλά η Δομοστατική Μηχανική είναι μια περαιτέρω ειδίκευση πάνω στην επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού όπως και η Γυναικολογία της Ιατρικής αντίστοιχα..

 

Ο Δ.Μ. είναι αρμόδιος και «ειδικός» σε θέματα σχεδιασμού κατασκευών όπως πχ κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικές, φέρουσας τοιχοποιίας, ξύλινες, σύμμεικτες, κτλ κτλ κτλ.. Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να υπάρχει κάποιο υπόβαθρο γνώσεων πάνω στη μηχανική για να σπουδάσεις κάτι τέτοιο, συνεπώς μια τέτοια σχολή δεν θα μπορούσε να «σταθεί» από μόνη της..

 

Τέλος η ΔΜ αποτελεί «τομέα» στα ελληνικά πολυτεχνεία..

Αυτά τα ολίγα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.