Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Θέση στάθμευσης


xmrk

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Εχω μεγάλο πρόβλημα με τη θέση στάθμευσής μου στην πιλωτή της πολυκατοικίας.

Υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης για τις οποίες δεν υπάρχουν συστάσεις ούτε συμβόλαια.Ο κατασκευαστής διαπίστωσε οτι σε αυτά τα σημεία μπορούν να μπούν αυτοκίνητα,κατά τη διάρκεια κατασκευής της οικοδομής, αν έκανε τα παρτέρια μικρότερα,κάτι που δεν είχε αντιληφθεί από τα σχέδια.Έτσι και έκανε.Αυτές οι θέσεις δόθηκαν σε δύο απο τα τέσσερα διαμερίσματα που δεν είχαν εξ αρχης θέση,με τη σύμφωνη γνώμη των μέχρι τοτε ιδιοκτητών, και έναντι αντιτίμου που προστέθηκε στην τιμή των διαμερισμάτων μας,το οποίο όμως δεν παρουσιάζεται σε κανένα έγγραφο!!!

Τώρα ,μετά από δέκα χρόνια, ένας από τους ιδιοκτήτες που δεν έχει θέση,και ενώ τότε του είχε γίνει πρόταση να αγοράσει εκείνος τη μια θέση και είχε αρνηθεί,απειλεί οτι θα καταγγείλει στην πολεοδομία οτι τα παρτέρια είναι μικρότερα,αν δεν του δόσουμε να παρκάρει το μισό χρόνο!!! Δηλαδή να μοιραζόμαστε αυτό που πλήρωσα εγώ!!!

Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τώρα, με απειλούν οτι αν δεν του δόσω να παρκάρει,επειδή φοβούνται το πρόστιμο της πολεοδομίας,θα φτιάξουν με το έτσι θέλω τα παρτέρια σύμφωνα με τα σχέδια, και εγώ θα βγω έξω γιατί δεν θα χωράω!!! Ο κατασκευαστής ήρθε στη συνέλευση που έγινε για το θέμα, παραδέχτηκε οτι έχουμε πληρώσει για τις θέσεις, και δόθηκαν από εκείνον για αποκλιστικη χρήση σε εμάς τους δύο,εκείνος όμως επιμένει οτι αφού δεν έχουμε συμβόλαια, έχουμε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα!!!:confused:

Ο κατασκευαστής είναι διατεθημένος να κανει ότι μπορεί για να μας εξασφαλήσει(τουλάχιστον έτσι μας λέει) αλλά χρειάζεται τις υπογραφές των άλλων ιδιοκτητων σε ποσοστο 100%, πράγμα που είναι αδύνατον.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Κάτι που να μη χρειάζομαι τη συγκατάθεση των υπολοίπων;

Και αν τα φτιάξουνε τα παρτέρια, και εγώ μπαίνω μέσα με το έτσι θέλω και τους κλείνω όλους, τι μπορούν να μου κάνουν;:confused::-x

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επικαλλέσου την καλή πίστη των συνενοίκων και ζήτα να σου δωθεί το 40% του αρχικού τιμήματος που είχες προσκομίσει για να έχεις την χρήση της θέσης. Αν δεν συμφωνήσουν θα πρέπει να πάει μέσω πολεοδομίας (αν και μου φαίνεται ότι αυτού του είδους η αλλαγή σε διαμόρφωση δεν είναι λόγος για πρόστιμο, αλλά αυτό χωρίς σχέδια δεν μπορεί να το πει κανένας).

 

Παρ'όλα τα παραπάνω,... πήγαινε μια βόλτα από έναν μηχανικό για να σε συμβουλεύσει για το τι και τι δικαιώματα ή/και υποχρεώσεις υπάρχουν και τα πιθανά σενάρια έτσι ώστε να επιλέξεις την ασφαλέστερη, νομικά αλλά και κοινωνικά (μην τα χαλάσετε με τους γείτονες για 10 τετραγωνικά... δεν αξίζει) στάση σου πάνω στο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχώς οι θέσεις της pilotis είναι κοινόχρηστες, εγώ για να μην δημιουργούνται θέματα με τους ιδιοκτήτες φροντίζω να φτιάχνω μια θέση ανα διαμέρισμα.

Ο κατασκευαστής κακώς σας τις πούλησε και δεν βλέπω να παίρνετε τα λεφτά σας πίσω εφόσον δεν σας πούλησε τις θέσεις, παρά σας πούλησε τα σπίτια σας ακριβότερα.

Η θα πρέπει να συμβιβαστείς να παρκάρεις το μισό χρόνο ή η επαναφορά στα αρχικά σχέδια όπου δεν θα παρκάρει κανείς είναι μονόδρομος...

θέλω επίσης να σου πω ότι και δικαστικά να πάτε εξαιτίας ότι με νόμο του κράτους οι θέσεις της pilotis θεωρούνται κοινόχρηστες δεν θα βρείτε ποτέ δίκιο... - ακόμα και στην περίπτωση όπου με νόμιμο τρόπο πχ τροποποίηση του διαγράμματος φύτευσης ο μηχανικός θα μπορούσε να δείξει ότι καταργούνται τα παρτέρια και δημιουργούνται οι θέσεις- θα είναι πάλι κοινόχρηστες.

Δυστηχώς δεν έχετε άλλη λύση ή συμβιβασμός ή κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή και οι άλλες θέσεις στην πιλωτή που αναγράφονται στα συμβόλαια των διαμερισμάτων είναι κοινόχρηστες;;;;Επειδή το λες γενικά, ολες οι θέσεις στην πιλωτη είναι κοινόχρηστες;;;:confused:

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς :)

Αν είναι έτσι θα τρελαθώ απ' τη χαρά μου!!!!:mrgreen:

Εδώ και δυο μήνες με εχουν στήσει στον τοίχο, οτι είμαι παράνομη, οτι αυτοί που έχουν συμβόλαια έχουν κάθε δικαίωμα να με πετάξουν έξω για να ησυχάσουν,και οτι εγώ δεν έχω δικαίωμα ούτε να μιλάω γενικά!!!!!!

Ξέρεις να μου πεις τον αριθμό του νόμου;;;;

Και ισχύει σε ολες τις περιπτώσεις;;;Είτε έχουν σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, είτε εχει αγοραστεί από τον οικοπεδούχο απευθίας, είτε εχει είτε δεν έχει ποσοστο επι του οικοπέδου;;;;:D

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω τόσες ώρες να βρώ τι ισχύει....αλλά σ' αυτή τη χώρα....μάλλον μάταια!!!! Το λογικότερο βέβαια ,αν και δεν με συμφέρει, είναι το "αν είναι παρακολούθημα οριζοντιας ιδιοκτησίας τα συμβόλαια είναι έγκυρα", και άρα οι άλλοι εχουν αποκλειστική χρήση των θέσεών τους.Στο τελος τέλος αυτό δε με νοιάζει, δεν θέλω να πειραξω εγώ κανεναν...απλά θα γέλαγα λιγο γιατι μου εχουν φερθεί πολύ αυταρχικα...αποφασίζουμε και διατάζουμε....

Το μόνο που βρήκα κάπου, που μπορεί να μου δόσει λύση είναι οτι για την παραχώρηση αποκλειστικης χρήσης χρειαζονται οι υπογραφές ή του συνόλου των συνιδιοκτητών ή των αρχικών συμβαλόμενων.Αυτό δεν σημαίνει οτι ο κατασκευαστής μπορει να μου δόσει έστω και τώρα συμβολαιογραφική πράξη αποκλειστικής χρήσης της θέσης χωρίς να χρειάζεται τους άλλους;;;; Και ισχύει όντως κατι τέτοιο;;;:idea:

Link to comment
Share on other sites

απο δικηγόρο. Δεν τίθεται νομικό θέμα εαν οι θέσεις της πυλωτης είναι κοινοχρηστες και δεν αναφέρονται στα συμβόλαια διαφορετικά. Εφόσον υπάρχουν μάρτυρες οτι ο εργολάβος το πούλησε πιο ακριβα και αναφέρεται στην θέση τότε κάνεις εξώδικο στον εργολάβο.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι έτσι θα τρελαθώ απ' τη χαρά μου!!!!:mrgreen:

Εδώ και δυο μήνες με εχουν στήσει στον τοίχο, οτι είμαι παράνομη, οτι αυτοί που έχουν συμβόλαια έχουν κάθε δικαίωμα να με πετάξουν έξω για να ησυχάσουν,και οτι εγώ δεν έχω δικαίωμα ούτε να μιλάω γενικά!!!!!!

Ξέρεις να μου πεις τον αριθμό του νόμου;;;;

 

 

Ε δεν τον ξέρω εγώ είναι θέμα κάποιου δικαίου, νομίζω αστικού, οι δικηγόροι τον ξέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.