Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγκυρώσεις διαμήκους οπλισμού


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 608
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απάντηση από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ σε περαιτέρω διευκρινιστικές ερωτήσεις:

"

 

  • Στις αρχές της δεκαετίας ’90, η Χαλυβουργική παράγει χάλυβα S400 (συγκολλήσιμο υπό προϋποθέσεις σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 959) όπου η σήμανση ήταν επαναλαμβανόμενα Χ και από τις δύο πλευρές των ράβδων (ΧΧΧΧ / ΧΧΧΧ).
  • Στα μέσα της δεκαετίας, αρχίζει η παραγωγή του χάλυβα S500 (συγκολλήσιμο υπό προϋποθέσεις σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 959), όπου η σήμανση είναι επαναλαμβανόμενα Χ από την μία πλευρά και παράλληλες εγκάρσιες νευρώσεις από την άλλη (ΧΧΧΧ / ///////).
  • Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αρχίζει και παράγεται πλέον και ο χάλυβας S500s (συγκολλήσιμος σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο ELOT 971) ο οποίος σημαίνεται με παράλληλες εγκάρσιες νευρώσεις και από τις δύο πλευρές σύμφωνα με το πρότυπο ENV 10080/94 (///// / /////).
  • Στις αρχές της δεκαετίας 2000 και μετά υιοθετείται για την ίδια κατηγορία, η σήμανση με παράλληλες εγκάρσιες νευρώσεις από την μία πλευρά και με εναλλασσόμενης γωνίας κλίσης εγκάρσιες νευρώσεις από την άλλη πλευρά των ράβδων (///// / /Ι/Ι/Ι/).
  • Η παραγωγή χαλύβων τεχνικής κατηγορίας B500C, αρχίζει «επίσημα» το 2005 και μετά με την γνωστή σήμανση, εναλλασσόμενης γωνίας κλίσης εγκάρσιες νευρώσεις και από τις δύο πλευρές των ράβδων (/Ι/Ι/Ι / /Ι/Ι/Ι).

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την σήμανση, την χημική σύσταση και τα μηχανικά χαρακτηριστικά των χαλύβων που διατίθενται στην ελληνική αγορά εκείνη την δεκαετία, μπορείτε να βρείτε στο Παράρτημα 7 του ΚΤΧ 2008, μέρος Β.

 

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των χαλύβων των διαφόρων κατηγοριών, μπορούμε να σας δώσουμε ορισμένα επιπλέον στοιχεία που αφορούν και πάλι μόνο την παραγωγή της Χαλυβουργικής.

Οι χάλυβες S400 και S500 είχαν ως χαρακτηριστικό την υψηλή τιμή κράτυνσης (λόγο Rm/Reή ft/fy) και τις χαμηλές τιμές ομοιόμορφης παραμόρφωσης eu% σε σχέση με τις αντίστοιχες κατηγορίες συγκολλήσιμων χαλύβων (S400s, S500s). Ενδεικτικά οι τιμές κυμαίνονται για τον λόγο Rm/Re ~ 1,35-1,40, ενώ για την eu% ~ 5%.

Αντίστοιχα, ο χάλυβας S500s, χαρακτηρίζονταν από μικρότερο λόγο κράτυνσης (Rm/Re ~ 1,10) και μεγαλύτερες τιμές ομοιόμορφης παραμόρφωσης eu% ~ 7%, για να φτάσουμε στην σημερινή τεχνική κατηγορία B500C με χαρακτηριστικές τιμές λόγου Rm/Re ~ 1,20 και σημαντικά μεγαλύτερη ολκιμότητα (ομοιόμορφη παραμόρφωση) eu%~9-10%.

 

Όπως θα παρατηρήσετε, η βελτίωση της ολκιμότητας των χαλύβων ουσιαστικά οφείλεται στην σημαντική αύξηση της ομοιόμορφης παραμόρφωσης (περίπου διπλασιασμό) και με διατήρηση και αύξηση του λόγου κράτυνσης Rm/Re."

 

Οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα είναι δικές μου.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα στο φόρουμ, πραγματικά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το θέμα (αν και δεν διάβασα και τις 40 σελίδες του θέματος).

 

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: γιατί για τα αυτονόητα χρειάστηκαν διευκρινίστηκες ερωτήσεις?

 

αυτά δεν θα'πρεπε να απαντηθούν απ'ευθείας? έκθεση ιδεών είναι ο χάλυβας?

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις (κουράγιο) όλες τις σελίδες μετά από τον σχολιασμό θεμάτων περί eu και ε5 θα καταλάβεις. Σε γενικές γραμμές πάντως κάποιες εταιρείες εφάρμοζαν νωρίτερα βελτιωμένα χαρακτηριστικά για τους χάλυβες.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ άρη δεν θα τις διαβάσω τις σελίδες γιατί φοβάμαι προβλήματα σ****** δυσλειτουργίας.

τώρα στην ελλάδα, εταιρείες που εφάρμοζαν νωρίτερα "βελτιωμένα χαρακτηριστικα" για το χάλυβα, είναι σαν να λέμε ότι οι εταιρείες μπετού βγαζουν c30/37 χωρίς να το ζητήσει κανένας

 

 

Διάβαστε τους κανόνες συμμετοχής. Ειδικά τον Νο7.

Ευχαριστώ ΆΡΗΣ ΧΑΝΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν είναι το ίδιο. Αφορμή άλλωστε για τις σχετικές ερωτήσεις στις χαλυβουργίες είναι η διαπίστωση ότι όντως οι εταιρείες παρήγαγαν χάλυβα κοντύτερα στο B500C, αυξημένης δηλαδή ολκιμότητας σε σχέση με το S500s. Βλ. σχετική μελέτη Νέζη-Δρίτσου.

Το γιατί γινόταν αυτό προκύπτει και απ' το "παράθυρο" που είχε αφήσει ο ΚΤΧ-2000 και απ' τις απαντήσεις των εταιρειών (βλ. ειδικά της ΣΙΔΕΝΟΡ).

Link to comment
Share on other sites

α, ok για να αποφύγω και τις δυσλειτουργίες, έχουμε χρήση παραθύρου για βελτίωση (πάντως 1η φορά το ακούω, παράθυρο να χρησιμοποιείται για να βελτιώσει κάτι)

Link to comment
Share on other sites

Το πώς και γιατί υπήρχε το "παράθυρο" στον ΚΤΧ-2008 έχει αναφερθεί σε προηγούμενες δημοσιεύσεις. Βλ. σχόλια §3.2 ΚΤΧ-2000.

Link to comment
Share on other sites

χάρη δεν θα το κοιτάξω.

κοίτα ο ένας εκείνο το σχόλιο, κοιτά ο άλλος εκείνη τη δημοσίευση, ζαλίστηκα.

ευχαριστώ πάντως

Link to comment
Share on other sites

οι κόμβοι-δοκίμια που σπάνε στα εργαστήρια είναι προσομοιώσεις κόμβων που όμως σκυροδετούνται κουστούμι.

στην κατασκευή όμως αυτό δεν συμβαίνει.

υπάρχει κάποια διαφορά στα πειραματικά μοντέλα και στην κατασκευή, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι αγκυρώσεις έγιναν όπως προβλέπονται από τον ΕΚΩΣ, όσον αφορά τη διακοπή στην σκυροδέτηση?

λαμβάνεται υπόψην? και αν όχι, γιατί? είναι ασήμαντη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.