Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΓΙΩΝ


Recommended Posts

Θέτω το εξής ερώτημα :

οι αποσβέσεις επιχορηγούμενων παγίων υπολογίζονται :

α τρόπος : (αξία κτήσης μείον αξία επιχορήγησης ) χ συντελεστή απόσβεσης χ μήνες, ή

β τρόπος : αξία κτήσης χ συντελεστή απόσβεσης χ μήνες

και στο τέλος νέα αφαιρετική εγγραφή :

αξία επιχορήγησης χ συντελεστή απόσβεσης (χ μήνες):

εάν στη δεύτερη περίπτωση πολλαπλασιάσουμε και επί τους μήνες που χρησιμοποιήθηκε το πάγιο, τότε βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη. Εάν όμως δεν το πολλαπλασιάσουμε με τους μήνες, το αποτέλεσμα αλλάζει. Ξέρει κανείς ποιο είναι το σωστό γιατί βρίσκομαι μεταξύ διαφωνίας των ειδικών και δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Aπαραίτητη προυπόθεση για να υπάρξει απόσβεση είναι η παραγωγική λειτουργία του παγίου στοιχείου. Επομένως ο χρόνος λειτουργίας του παγίου (μήνες) θα υπεισέλθει στους σχετικούς υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ sothris. Και όμως συνάδελφός σου επιμένει ότι είναι διαφορετικοί οι δύο τρόποι υπολογισμού, και δεν είναι μόνο θέμα ορθής παρουσίασης.

Αν κρίνω από το ύφος σου, προφανώς σε ενοχλεί που τέτοιες ερωτήσεις τις απαντάς σε αυτό το φόρουμ και απορείς γιατί δεν απευθυνόμαστε στους συναδέλφους σου, ωστόσο να ξέρεις ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βρεθεί -σε λογική απόσταση από το γραφείο- λογιστής με γνώσεις αντίστοιχες με τις δικές σου στο αντικείμενό μας (δε συζητάμε για κατασκευή ή αντιπαροχή με φπα - εκεί αποδείχθηκε στην πράξη ότι αν είχα τυφλή εμπιστοσύνη θα υπήρχαν μεγάλες απώλειες). Πάντως σε ευχαριστώ πολύ ειλικρινά η συνεισφορά σου γενικότερα στο φόρουμ στα φορολογικά θέματα είναι ΜΕΓΑΛΗ, και σε αυτό πιστεύω ότι συμφωνούν πολλοί στο forum.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.