Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολυστρωματικός τοίχος στο Revit Architecture


Recommended Posts

Ενα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία στο Revit Architecture, είναι η δημιουργία δομικών στοιχείων με όση λεπτομέρεια επιθυμούμε. Κατά κανόνα τα στοιχεία αυτά (Families) είναι παραμετροποιημένα, έχουν δηλαδή τη δυνατότητα, να προσαρμόζονται σχεδιαστικά, αλλά και να εξάγουμε απ' αυτά διάφορα δεδομένα (προμετρητικά, ποιότητας, αγοράς κ.λ.π.)

Το πρόγραμμα διαθέτει πολλά στοιχεία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Μπορούμε δε να δημιουργήσουμε και τα δικά μας.

 

Με κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τα βήματα δημιουργίας ενός πολυστρωματικού τοίχου πάχους 25 εκ. με το Revit Architecture, προσαρμοσμένο στα Ελληνικά δεδομένα.

 

MilAlex

http://www.Revitschool.blogspot.com

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η δυνατότητα ήταν εκεί από πριν να το αγοράσει η Autodesk,.... περίπου δηλαδή από το 2002.

@MilAlex, μπράβο για τον αναλυτικό οδηγό.. δοκίμασε να κάνεις κανένα screencast ;)

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η δυνατότητα ήταν εκεί από πριν να το αγοράσει η Autodesk,.... περίπου δηλαδή από το 2002.

@MilAlex, μπράβο για τον αναλυτικό οδηγό.. δοκίμασε να κάνεις κανένα screencast ;)

 

Τα Video Tutorials θέλουν μεγαλύτερη προετοιμασία και συνέχεια χρόνου που δεν διαθέτω. Πάντως γίνεται μια προσπάθεια για το σταδιακό ανέβασμα μιας σειράς μαθημάτων, (περίπου 20) που θα είναι σε Video με ομιλία και θα πραγματεύονται τη σχεδίαση και διαχείριση μιας διωρόφης κατοικίας με το Revit Architecture.

 

Πράγματι, η Autodesk αγόρασε την Revit Technology Corporation, αλλά τι περιμένεις, μονοπώλιο είναι.

 

AlexMil

 

με δύναμη απο το revit!!!!

η απάντηση του REVIT στa bim......

 

Σίγουρα με δύναμη και αυτός είναι ο στόχος. Ομως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Το καινούργιο, πάντοτε δυσκολεύεται να επιβιώσει. Και στη περίπτωση του Revit έχοντας ένα δύσκολο αντίπαλο στη 2d σχεδίαση και μοντελοποίηση, το Autocad, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Γιατι κακά τα ψέματα, χρόνια στη πλατφόρμα του Autocad ή άλλων παρόμοιων προγραμμάτων, άντε να μετακινηθείς σε άλλη πλατφόρμα.

Και μη ξεχνάμε, που σίγουρα δεν το ξεχνάμε, το Autocad ( + τα plugins) είναι έξοχο στη 2d κοι πολύ πιο έξοχο στη μοντελοποίηση, πολύ καλύτερο από το Revit, αλλά του λείπει από το BIM το Ι, είναι μόνο BM, και αυτό πιστεύω είναι μεγάλη αδυναμία, όχι τόσο στο παρόν, αλλά σίγουρα στο άμεσο μέλλον.

 

θα δούμε....

AlexMil

Link to comment
Share on other sites

Το καινούργιο θα πρέπει να το βρείς και σπασμένο και να αφιερώσεις και χρόνο για να το μάθεις... Για χαζούς ψάχνεις; σιγά μη πληρώσω! Αυτή είναι η άποψη των περισσοτέρων

 

Σχεδιαστριούλες που δουλεύουν σπίτι τους μαύρα και που εξυπηρετούν συναδέλφους που κλαίγονται για τα λεφτά των σχεδίων αλλά δεν μπορούν και να τα κάνουν μόνοι τους.

 

Μηχανικοί που δουλεύουν ακόμη με εκδόσεις του 2000 σπασμένες, γιατί απλώς δεν ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο.

Που λένε στους πελάτες τους ότι θα γίνει ένα μοντέρνο σπίτι ενώ οι ίδιοι δουλεύουν με μεθόδους δεκαετίας τουλάχιστον.

 

Πελάτες που δεν θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω για να δουν το σπίτι τους τελειωμένο πριν καν το σκάψιμο ενώ θα δώσουν πολλά για τη φιγούρα τους με τα πλακάκια, τα ντουλάπια, τα έπιπλα. Οχι για άνεση, για φιγούρα.

 

@MilAlex : Θεωρητικά έχεις δίκιο αλλά αναφέρεσαι σε ένα πρόγραμμα που στην Ελλάδα το 90 % των χρηστών του το γνωρίζουν μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό. Χρησιμοποιείται από χιλιάδες συναδέλφους και σχεδιαστές αλλά είδικά οι πρώτοι μόνο τα εντελώς αναγκαία κάνουν και πάντα με τον ίδιο τρόπο... Ελάχιστοι νομίζω ενημερώνονται για το τί περιλαμβάνει μια νέα έκδοση, αν αξίζει η αναβάθμιση, ποιά νέα εργαλεία περιλαμβάνει κλπ...

Γραμμούλα, μπλοκ, διαστάσεις, διαγράμμιση, κειμενάκι... φτάνει!.. Αντε να ρωτήσουμε και κανένα γνωστό - που συνήθως του μιλάμε για τέτοιες ώρες ανάγκης - αν κάτι δεν καταλαβαίνουμε ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουμε κάτι γρήγορα....

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, πολύ καλά τα είπες! Συμφωνώ σε όλα! Ειδικά στο τελευταίο σκέλος... Για το οικονομικό δε θα μιλήσω... ανοίγεις μεγάλο θέμα...

 

MilAlex, αν θες BIM από το autocad, υπάρχει. Είναι το Autocad Architecture. Γνωστό και από παλαιότερες εκδόσεις ως Architectural Desktop. Είναι πιο δύσκολο και δύστροπο από το Revit, αλλά για κάποιον που θα αφιερώσει χρόνο και θα ασχοληθεί είναι κατα τη γνώμη μου πολύ δυνατό εργαλείο. Θέλει δουλειά όμως. Δεν το μαθαίνεις σε 1 εβδομάδα, και δεν είναι μόνο αυτά που "φαίνονται" με μια πρώτη ματιά.. (Τοίχος, πόρτα, στέγη, τομή, τελειώσαμε...)

Link to comment
Share on other sites

JTB,

 

Ο δάσκαλός μου, πολύ παλιά μου είχε πει:

 

" Να θυμάσε, το καλύτερο πρόγραμμα είναι αυτό που ξέρεις καλύτερα"

 

Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που ο καθένας καταφέρνει και κάνει τη δουλειά του όπως μπορεί με τα μέσα που μπορεί, γιαυτόν μόνο αυτό αξίζει.

 

Τώρα, το εάν ο χώρος που δουλεύουμε είναι στα χάλια που είναι, αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, που θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε σε ένα άλλο post, γιατί τον γνωρίζω από παλιά, πέρασα όλα τα στάδιά του, πιστεύω πως ξέρω τις αδυναμίες του, τους λόγους των δύσκολων συνθηκών του.

 

Το Vue το δούλεψα στο παρελθόν αλλά ακόμη και στη τελευταία του έκδοση (9.5) είναι ακόμη δύστροπο, μιλάω πάντοτε ως plugin, στο Max με το Vray περισσότερο, με το Mental Ray λιγότερο και πάντοτε για τη δημιουργία του περιβάλλοντος.

 

Και κάτι ακόμη, πριν χρόνια με φίλους προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε

μια ένωση με όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την Αρχιτεκτονική αναπαράσταση σε όλες τις εκφάνσεις της, στα πρότυπα παρόμοιων του εξωτερικού, αλλά δεν υπήρξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον.

Ισως όταν το επιχειρήσαμε (στο τέλος του 2000) υπήρχε μια σχετική ευδαιμονία στο χώρο, που παραμόρφωνε την κάθε σχετική προσπάθεια.

 

Στέφανε,

 

Αγόρασα χρόνια πριν το Autodesk Architectural Desktop στην έκδοση 2005 και κατά συνέπεια όπως φαντάζεσαι το γνωρίζω αρκετά καλά. Σίγουρα έχει δυνατότητες BIM, αλλά με το ίδιο σκεπτικό έχει και το Autocad, αλλά και το Max, με μια μικρή αλλά πολύ σοβαρή διαφορά. Τα προαναφερόμενα "διαβάζουν" τα τυπολογικά στοιχεία ως σχεδιαστικές οντότητες - γραμμές προσδίδοντας σε αυτά κάποιες ιδιότητες, κάποιες πληροφορίες.

Τα καθαρόαιμα BIM προγράμματα κάνουν κάτι διαφορετικό σχεδιάζουν άμεσα τα τυπολογικά στοιχεία με ενσωματωμένες ιδιότητες, χαρακτηριστικά, θέση, με δυνατότητες αλληλεπίδρασης με άλλα τυπολογικά στοιχεία, είναι "ζωντανά" κατά μια έννοια.

Και φαντάζομαι, αυτή είναι προσωπική θέση, πως τα προγράμματα BIM, είναι ο πρόδρομος για την πλήρη αυτοματοποίηση στο μέλλον, της κατασκευής των κτιρίων και κάθε άλλης δομικής κατασκευής.

 

 

Ομως, το αρχικό Post είναι για τη δημιουργία πολυστρωματικού τοίχου με το Revit, μη το ξεχνάμε.

 

MilAlex

Link to comment
Share on other sites

Ε, τον φτιάξαμε τον τοίχο!

 

Τώρα να μιλήσουμε για parts, material tags, keynotes, design options, worksharing!!! Ετσι, να ανέβουμε λίγο!!! :)

 

Οσο για τα προηγούμενα, συμφωνώ με το απόφθεγμα, πάντα "σε ότι είμαστε καλοί, αυτό μας αρέσει".

Αλλά η διαφορά είναι ότι όπως λέω στο τέλος, αυτό γίνεται από άγνοια και έλλειψη ενδιαφέροντος... το να κολλάς δηλαδή στις προηγούμενες εκδόσεις...

Αν μου έλεγες για το Office στο γραφείο ενός μηχανικού, θα συμφωνούσαμε πλήρως αλλά εδώ πρόκειται για το κύριο μελετητικό και σχεδιαστικό εργαλείο.

Οπως π.χ. μια εταιρία ανάπτυξης λογισμικού θα παρακολουθούσε τις εκδόσεις των compilers ή τα διάφορα RAD tools ή ότι άλλο σχετικό, έτσι κι εμείς θα πρέπει να παρακολουθούμε το τρίπτυχο Μελέτη, Σχεδίαση, Παρουσίαση.

 

@Stefanos: Χάθηκες! ελπίζω να είναι από τη πολλή δουλειά! :) εκτός αν διαβάζεις πυρετωδώς για το MAX Ass. Prof.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.