Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετικό με ρέμα


Recommended Posts

λες να τον πάω το βραδάκι;;; που θα έχει πέσει ο ήλιος;;;

 

μάλλον θα στάθηκες τυχερός γιατί ο συγκεκριμένος υπάλληλος....

αργεί πολύ..

άσε που εφυγε τωρα και δεν ξέρω πότε θα γυρίσει..

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιήστε την επεξεργασία για να διορθώσετε ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΚΥΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει στην αρμοδιότητα της ανοιχτά ή μη διαυθετημένα ρέματα, δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.

 

Συναδελφε αυτο , για την Αττικη τουλαχιστον , δεν ειναι ακριβες. Υπαρχει συγκεκριμενο εγγραφο με καταλογο των Δημων οπου καθοριζεται ποιοι περασαν στην αρμοδιοτητα της ΔΚΥΕ για εγκρισεις για ρεματα που βρισκονται εντος των διοικητικων τους οριων.

 

Και αυτο το διαπιστωσα πριν απο λιγους μηνες οταν ενω απευθυνθηκα για ανοιχτο μη διευθετημενο ρεμα στην Νομαρχια μου επεδειξαν το εν λογω εγγραφο και με εστειλαν , λογω αναρμοδιοτητας πλεον , στην ΔΚΥΕ απο οπου και πηρα τελικα εγκριση για οικοδομηση κατω απο τα 20 m.

 

Διευκρινηση :Δεν αναφερομαι στην διαδικασια καθορισμου προσωρινης οριογραμμης αλλα στις περιπτωσεις που ζηταμε εγκριση για κατω των 20 m.

Link to comment
Share on other sites

1. dargi αν τελικα χρειαζεται να περασεις απο ΔΚΥΕ τοτε καλυτερα να επικοινωνησεις μαζι τους στο 210-9235981-5 , εμενα μου εστειλαν με fax τα απαιτουμενα δικαιολογητικα για την περιπτωση μου.

 

Εν συντομια

 

Αιτηση Χ2 ,Τ.εκθεση Χ2 ,τοπογραφικο Χ 6 , Επικυρωμενη ρυμοτομικη πινακιδα Χ2 (για εντος), ή επικυρωμενη πινακιδα ΓΥΣ Χ 2 (για εκτος), βεβαιωση οριογραμμων απο Πολεοδομια Χ 2 , Διατομες Χ 6.

 

Αυτα ομως θελουν και συγκεκριμενα πραγματα επανω και προδιαγραφες γι αυτο παρε τα με fax

 

2. Να ζητησεις να σου πουν και ποιος μηχανικος εχει την περιοχη , τηλεφωνο , να συνεννοηθεις πρωτα τ/φ και μετα να αρχισεις να συλλεγεις δικαιολογητικα . (Πχ αν το ρεμα δεν υφισταται επι του εδαφους μαλλον δεν θα χρειαστεις τις διατομες)

 

3. Αν θες να πας απο εκει η ΔΚΥΕ μεχρι προτεινος δεχοταν Δευτερα-Τριτη-Τεταρτη 9 με 12

Δ/ση Παναγη Τσαλδαρη 15 Καλλιθεα ΤΚ 17656

Link to comment
Share on other sites

βασικά δεν είμαι αττική οπότε θα περάσω από δ/νση γεωργίας;

η διανομή είναι της δ/νσης γεωργίας

 

(συγνώμη και για τις άπειρες ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα από ρέματα)

 

επίσης τί σημαίνει αν το ρέμα υφίσταται επί του εδάφους;

 

και επίσης βεβαίωση οριογραμμών από την πολεοδομία πως θα πάρω αφού η πολεοδομία είναι αυτή που μου ζητάει να της αποδείξω αν υπαρχει ή οχι ρέμα και που.

Link to comment
Share on other sites

dargi να τα βαλουμε σε μια σειρα γιατι τα μπερδεψαμε λιγο.

 

1. Τα περι ΔΚΥΕ που σου ειπα αφορουν Αττικη. Δεν ηξερα οτι ειναι για αλλο νομό και δεν ξερω στους αλλους νομούς πως γινεται .

Οποτε μαθε πρωτα για τον νομό που ανηκεις ποιος φορεας ειναι αρμοδιος για τα ρεματα και αναλογα απευθυνσου.

 

2. Τα δικαιολογητικα που σου ειπα αφορουν εγκριση οικοδομησης απο ΔΚΥΕ για αποσταση κατω των 20 m απο ρεμα που υπαρχει . (Στα εγραψα επειδη ρωτησες τι χρειαστηκα για εγκριση).

 

3. Οπως σου ειπα και σε προηγουμενη απαντηση θεμα σαν το δικο σου δεν μου εχει τυχει και δεν ξερω πως αντιμετωπιζεται.

 

4. "τί σημαίνει αν το ρέμα υφίσταται επί του εδάφους;" Μπορει ενα ρεμα να υπαρχει σε χαρτες κλπ , σε μελετες οριοθετησεων , αλλα να μην διακρινεται στο εδαφος γιατι εχει μπαζωθει.

 

Συνοψιζοντας: Μαθε ποιος ειναι αρμοδιος και ρωτησε εκει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καημέρα σας, επειδη αντιμετωπίζω και εγω ενα παρομοιο θέμα. Γνωρίζει κανεις τελικα τι έγινε για το ρέμα που ενω δεν φαινοταν πλέον στην διανομή απαιτήθηκε υδρολογική μελέτη? Και σε μας ζητηθηκε.. ενω το 1930 ήταν ρέμα, μετά το 1970 δεν είναι.

Μας ζήτησαν υδρολογική Μελέτη για να αποδειχθεί οτι πλεον δεν ειναι και για να χρησιμοποιηθεί σαν χωράφι. Τι ακριβώς να δείχνω στην υδρολογική?

Οποιαδήποτε πληροφορία χρήσιμη!

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

ANASTASSIA

το θέμα το έχουμε συζητήσει διεξοδικά στο φόρουμ, κάνε μιά μικρή αναζήτηση

σε γενικές γραμμές

Το άρθρο 5 (Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα) του Ν. 3010/2002 ορίζει τα εξής :

Τα υδατορέματα (μη πλεύσιμοι ποταμοί, χείμαρροι, ρέματα και ρυάκια), που βρίσκονται εντός ή εκτός ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός οικισμών που δεν έχουν ρυμοτομικό σχέδιο, οριοθετούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

Η οριοθέτηση συνίσταται στον καθορισμό και επικύρωση των πολυγωνικών γραμμών εκατέρωθεν της βαθιάς γραμμής του υδατορέματος, οι οποίες περιβάλλουν τις γραμμές πλημμύρας, τις όχθες, καθώς και τα τυχόν φυσικά ή τεχνητό στοιχεία, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του υδατορέματος.

Ο κατά τα ανωτέρω καθορισμός μπορεί να γίνεται και σε τμήματα μόνο των υδατορεμάτων. Στην περίπτωση αυτή η τεχνική έκθεση

συνοδεύεται από υδρολογικά, υδραυλικά και περιβαλλοντικά στοιχεία ή μελέτες για το συνολικό μήκος του υδατορέματος.

Για την κατά τα ανωτέρω οριοθέτηση απαιτούνται :

I. Οριζοντιογραφικό και υψομετρικό τοπογραφικό διάγραμμα αποτύπωσης

του υδατορέματος... που συντάσσεται με μέριμνα :

α) Του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων ή

β) της Οικείας Περιφέρειας ή

γ)της Οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως ή

δ) του Οικείου Ο.Τ.Α Α' βαθμού ή

ε) άλλου προσώπου που αναθέτει σε μηχανικό...

II.Η Τεχνική Έκθεση που συνοδεύεται από υδρολογικά, υδραυλικά και

περιβαλλοντικό στοιχεία ή μελέτες βάσει των οποίων προτείνονται οι οριογραμμές

του υδατορέματος στο ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα.

Ο καθορισμός των οριογραμμών γίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Η επικύρωση του καθορισμού γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας και στην περίπτωση που το τοπογραφικό διάγραμμα συντάχθηκε με μέριμνα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος

Στις περιπτώσεις έγκρισης τροποποίησης σχεδίου η επικύρωση μπορεί να γίνεται με τη διοικητική πράξη έγκρισης τροποποίησης του σχεδίου.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα

Το άρθρο 6 (Δόμηση κοντά σε υδατορέματα) του κτιριοδομικού κανονισμού (Αποφ. 3046/304 της 30. 1/3-2-1989 (ΦΕΚ 59Δ) που ορίζει ότι :

«1. Στα ρέματα των οποίων οι οριογραμμές, έχουν καθορισθεί η ανέγερση κτιρίων, εγκαταστάσεων ή περιτοιχισμένων και γενικό η δόμηση ρυθμίζεται ως εξής:

1.1 Απαγορεύεται απολύτως η δόμηση μέσα στην έκταση που περικλείεται από τις

οριογραμμές του ρέματος.

1.2 Επιτρέπεται η δόμηση έξω από την έκταση της προηγούμενης περίπτωσης

σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής

2. Στα ρέματα των οποίων οι οριογραμμές δεν έχουν ακόμα καθοριστεί σύμφωνα

με τις παραπάνω διατάξεις, η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση από την

οριογραμμή, που ορίζεται προσωρινά από την πολεοδομική υπηρεσία :

3. Στα ρέματα που διαπιστώνεται ότι έχουν καταργηθεί, αλλά απεικονίζονται στα

εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια, η δόμηση επιτρέπεται ύστερα από σχετική

βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας.

4.Αν το ρέμα έχει αντικατασταθεί με άλλον αποδέκτη (αγωγό αποχέτευσης ή απορροής των νερών), η δόμηση επιτρέπεται μόνο εφ' όσον διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο της μελέτης από την πολεοδομική υπηρεσία ότι δεν παραβλέπονται οι κοινόχρηστοι αγωγοί

5. Όλες οι πιο πάνω διατάξεις έχουν εφαρμογή για κάθε περίπτωση ρέματος, ανεξάρτητα αν αυτό βρίσκεται εντός σχεδίου ή οικισμού ή εκτός σχεδίου και οικισμού».

Εκ των ανωτέρω προκύπτουν τα ακόλουθα :

Με την διάταξη του άρθρου 5 του Ν.3010/2002 ορίζεται η διαδικασία οριοθέτησης των υδατορεμάτων, τα απαιτούμενα προς τούτο δικαιολογητικά και το αρμόδιο όργανο για την επικύρωση της οριοθέτησης, που είναι κατά κανόνα ο γενικός γραμματέας περιφέρειας. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή η οριοθέτηση πρέπει να γίνεται κατόπιν οριζοντιογραφικού και υψομετρικού τοπογραφικού διαγράμματος αποτύπωσης του υδατορέματος και συντάξεως τεχνικής εκθέσεως συνοδευομένης από υδρολογικά, υδραυλικά και περιβαλλοντικά στοιχεία ή μελέτες βάσει των οποίων προτείνονται οι οριογραμμές του υδατορέματος στο ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα, για να είναι εφικτός ο έλεγχος νομιμότητος της οριοθετήσεως.

Η ίδια διαδικασία και τύπος (αντί άλλων βλ. Εγχειρίδιο Διοικητικού Δικαίου Επ. Σπηλιωτόπουλου εκδ 2η σελ. 177) απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής (τροποποιήσεως) των ορίων ενός υδατορέματος.

Όταν δεν υφίσταται οριοθέτηση ενός υδατορέματος και προκειμένου να επιτραπεί, υπό προϋποθέσεις, η δόμηση πλησίον του τότε σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 6 του κτιριοδομικού κανονισμού αυτή ορίζεται προσωρινά από την πολεοδομική υπηρεσία. Σε περίπτωση δε αντικαταστάσεως υδατορέματος με άλλον αποδέκτη επιτρέπεται η δόμηση πλησίον του, εφόσον δεν παραβλέπονται κοινόχρηστοι αγωγοί και πάντοτε μετά από προηγούμενο έλεγχο της μελέτης από

την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, καθόσον η δόμηση πλησίον των υδατορεμάτων βασίζεται στην αποτύπωση της φυσικής κοίτης τους κατά τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα.

τα ξαναλέμε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.