Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κοινόχρηστος δρόμος εντός αγροτεμαχίου


Recommended Posts

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΖΗΤΑΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΧΑΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ. ΔΙΑΘΕΤΩ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1975(ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ). ΕΧΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΜΟΥ? ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΩ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!

Link to comment
Share on other sites

1) Παρακαλώ μην γράφετε με κεφαλαία, διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής

2) Δεν νομίζω ότι θα βρείτε την άκρη σε μια τέτοια περίπτωση από το φόρουμ μας. Είναι μια δύσκολη υπόθεση η οποία απαιτεί έρευνα όλων των παραμέτρων και των δεδομένων του αγροτεμαχίου (?) από τοπογράφο μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι (πχ κληροτεμάχιο κτλ - και όχι απλά αγροτεμάχιο) μπορείτε. σαφώς θα πρεπει να γίνει αίτηση στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. από εκεί και πέρα τίθενται κάνα δυό ζητήματα πολεοδομικά για εσάς όπως ότι πλέον θα κάνετε συνένωση (άρα πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο >25μ για οικοδομησιμότητα), αν υπήρξε ποτέ η κατάτμηση του αρχικού κτλ. εν ολίγοις γίνεται, αλλά θα πρέπει ο μηχανικός να σας πέι τα υπέρ και τα κατά΄και αν σας συφαίρει να παραμείνετε στην υφιστάμενη κατάσταση.

να σημειώσουμε ότι ο "δρόμος" μπορεί και να είναι απλά δουλεία διάβασης προς τους γείτονες κάτι που δε "διχοτομεί" πολεοδομικά το αγροτεμάχιο και που σίγουρα κατόπιν συννενόησης μπορεί αυτή να ματαφερθεί στα όρια ακινήτου και η χάραξή της να βολέυει τον ιδιοκτήτη.στον μηχανικό που θα το αναθέσετε να του εκθέσετε αυτές τις σκέψεις και σε συννενόηση με το δικηγόρο σας να προβούν σε έλεγχο τίτλων και στις απαραίτητες ενέργειες.

Link to comment
Share on other sites

sotibill

1.ο Δήμος δεν μπορεί να χαρακτηρίσει δρόμο εκτός σχεδίου σαν κοινόχρηστο

2.Σωστά το αντιμετωπίζει η Πολεοδομία και το Κτηματολόγιο

3.Αλλάξτε δικηγόρους και Τοπογράφους Μηχανικούς αφού δεν μπορούν να σας βοηθήσουν

4.Ζητήστε με αίτηση στο ΤΕΕ την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.