Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αναπαλαίωση κατοικίας


Recommended Posts

Προσωπική άποψη: Με το μάτι μπορείς να κάνεις έναν πολύ καλό οπτικό έλεγχο. Μέχρι εκεί. Εφόσον εμπιστεύεστε το μηχανικό σας, ακολουθείστε αυτό που σας υποδεικνύει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας , ειναι πραγματικά σπουδαίο το οτι βοηθάτε μεσω φορουμ οσο μπορείτε τον απλο πολίτη και ο ενας τον αλλον, το βρίσκω άκρος επαγγελματικό, μπράβο σας.

Θα επανέλθω είμαι σίγουρη οτι θα ''βγούν'' και αλλα στην πορία...ειναι καλό για μένα να πέρνω διάφορες απόψεις απο επαγγελματίες ετσι ώστε να βγάλω μια πιο σωστή απόφαση για το καλό της οικογένειας μου.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι με την εμπειρία μου στα μεγάλα έργα απαιτείται σχεδόν κατα 80% ενόργανος έλεγχος στα μικρά και ιδιωτικά κατα 80% δεν γίνονται έλεγχοι και μιλάμε για τους ίδιους μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι με την εμπειρία μου στα μεγάλα έργα απαιτείται σχεδόν κατα 80% ενόργανος έλεγχος στα μικρά και ιδιωτικά κατα 80% δεν γίνονται έλεγχοι και μιλάμε για τους ίδιους μηχανικούς.
Εμείς το γνωρίζουμε αυτό, όπως γνωρίζουμε και τα αποτελέσματα επεμβάσεων που δεν έχουν προηγηθεί έλεγχοι. Ο καθένας υπεύθυνος των πράξεων του.

Δωράκι... για να ξέρουμε τι λέμε, οπτικός έλεγχος συναδέλφου με το μάτι, ρωγμές άρα ρητινένεση και έλασμα...5 χρόνια διάρκεια αλλά εγγύηση δεν έδωσε. Τώρα κλαίγεται να μην του γίνει μήνυση.

post-121-131887268379_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

kostassid

 

ενδεικτικότατη φωτό και να του γίνει μήνυση και να του πάρουν οτι έχει και δεν έχει, διότι το υποστύλωμα σήμερα απο οτι το κόβω μπορεί να απαιτήσει καθολική καθαίρεση και δημιουργία νέου. Προς θεού να μην γίνει gunite ή βάλει κανένας άσχετος ύφασμα. Εδω είχε ήδη πρόβληματα στην δόνηση και τα μαδέρια ήταν αραιά, ο τσιμεντοπολτός να τρέχει νερό τα σκύρα στο θεό η αντοχή στον μίνιμουμ, η διάβρωση έκανε πάρτι και πήγε και έκανε ενέσεις. Τώρα βάλε επάνω και ΚΕΝΑΚ και θα δείς τι θα γίνεται σε λίγα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Προς θεού να μην γίνει gunite ή βάλει κανένας άσχετος ύφασμα.

Πιστέυω ότι θα ήταν ένα πολύ καλό πειραμα.

 

Πέρα από τη πλάκα όμως μερικά πράγματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με πλήρη επαγγελματισμό, είτε καταλαβαίνει ο πελάτης είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

kostassid

 

ο πελάτης θα πιαστεί από όποιον του πεί εχω φτιάξει εγω τέτοια χιλιάδες!!!! και θέλω 500Ε. Αν πας και του πείς θέλει έλεγχο, μελέτη και πάλι παίζετε εαν φτιάχνετε ετσι απλα τότε θα μπεί συνήθως σε τροχιά. Λοιπόν σοβαρά τώρα εαν κάνεις υπερηχο στον κόμβο και σε παίρνει απο αντοχές και ρηγματώσεις και μετρήσεις και δυναμικό και αγωγιμότητα και σε παίρνει (δεν έχεις χάσει συνάφεια) υπολογίζεις μεγάλη πύκνωση ανοδίων για να μην χάσουμε τον κόμβο παίρνοντας υπόψιν το πεχα και τα χλωριόντα. Μετα υποστύλωση, καθαίρεση, κόβεις το οπλισμό και πας με ισοδύναμο με couplers τα γεμίζεις με ρητίνη για να κόψεις το γαλβανικό μέσω του άμεσου αγωγού , βάζεις τσέρκια, βάζεις αποστατήρες, υπολογίζεις ανόδια ισορροπίας γαλβανικού (πχ Galvashield XP), μετα μεταλότυπος, μετα κάνεις έγχυση με πρέσσα με αντιδιαμετρική οπή εκτόνωσης, του δίνεις πρώιμες στο 80% της αντοχής του υφισταμένου και σε δύο μέρες είσαι κύριος. υπογράφεις και 35 χρόνια και φεύγεις.

Link to comment
Share on other sites

επιδι καπου σας εχασα στην συζητηση καθως οπως ειναι φυσικο καποιος εκτος επαγγελματος δεν ειναι δυνατο να καταλαβαινει τους μηχανικους ορους κτλ, να υποθεσω εν ολιγης οτι εκανα σωστη κίνηση να κλείσω ραντεβού με μηχανικό που θα έρθει να κάνει έλεγχο του κτηρίου με μηχάνιμα.?

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη τωρα αλλα μολις επικοινωνισε ο αντρας μου με 4 μηχανικο για να παρει κι αλλη γνωμη και του ειπε οτι δεν γινεται ελεγχος στην πετρα και οτι αυτη ειναι μεθοδος μερικων για να τα ΄''περνουν'' (ετσι ακριβως του πε).Τελεικα ποιον πρεπει να πιστεψω?τι να κανω? ειναι δυνατον ο ενας να λεει ετσι ο αλλος αλλιως?επεισεις δεν διευκρινιστικε η τιμη για τον ελεγχο του ειπε τα λεμε οταν το δω,ειναι σωστο αυτο?

τελεικα εγω μπορω να ειμαι σιγουρη οτι το κτηριο ειναι κατοικισημο και οτι δεν κυνδινευω να μου πεσει στο κεφαλι?δεν εχω και λεφτα για πεταμα.Παρακαλω τα φωτα σας!!

Link to comment
Share on other sites

παιδιά πολυ το κουράσαμε

οι άνθρωποι πήγαν σε μηχανικό

 

ο μηχανικός αποφάσισε μετά από οπτικό έλεγχο πως δεν χρειάζεται ενόργανος έλεγχος

εμείς εδώ τι κάνουμε τηλεδιάγνωση;;;

----

  1. Εννοείται πως πρέπει να το δει για να δώσει τιμή
  2. Για να είναι βεβαιος κάποιος πως δε θα πέσει το κτίριο κάνει στατική μελέτη και ενίσχυση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.