Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση μεταλλικού υπόστεγου


renaL

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.Θα ήθελα τη βοήθεια σας, διότι δεν έχω εμπειρία σε πολεοδομικές διαδικασίες.

Στο ισόγειο διώροφης οικοδομής στεγάζεται κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει στήσει΄ένα μεταλλικό υπόστεγο, ως επέκταση του καταστήματος του.Πρόκειται για μια απλή κατασκευή, με μεταλλική οροφή - στέγαστρο και 4 μεταλλικά κολονάκια στις γωνίες καθώς και περιμετρική κάλυψη με διάφανη τέντα (τη γνωστή σε όλους πατέντα για τραπεζάκια έξω, προστατευμένα από τη βροχή). Το υπόστεγο βρίσκεται στη θέση που στην οικοδομική άδεια είχε χαρακτηριστεί ως ανοιχτές θέσεις στάθμευσης.

Γίνεται να νομιμοποιηθεί αυτή η κατασκευή? Και αν ναι,με ποιες διαδικασίες?

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχει και σταθερή οροφή δεν μπορείς να το νομιμοποιήσεις, εκτός αν έχει το οικόπεδο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, και να μη έχει υπερβεί με την επέκταση του καταστήματος τον συντελεστή κάλυψης.

 

Είναι αυθαίρετο κι αν φάει καταγγελία και πάει το πρόστιμο ως αυθαίρετο μετά το 2003 θα είναι αρκετά μεγάλο το οποίο κάθε χρόνο που περνά μεγαλώνει με το πρόστιμο διατήρησης.

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρεις μια ιδέα είναι 30% περίπου το πρόστιμο ανέγερσης και ενα 5 % κάθε χρόνο το πρόστιμο διατήρησης επί της αντικειμενικής αξίας .

Αν έχει το απαιτούμενο υπόλοιπο συντελεστή και κάλυψης καλύτερα να το ξηλώσει να πάρει την άδεια και να το ξαναστήσει.

Αλλιώς περίμενε για να δούμε αν μπορεί να τακτοποιηθεί με τις νέες διατάξεις που θα ξεφουρνίσουν οσονούπο για τα αυθαίρετα...

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα η σταθερή οροφή δημιουργεί πρόβλημα. Σε περίπτωση που έχει το απαιτούμενο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης και κάλυψης και αντικατασταθεί η σταθερή οροφή με τέντα, παρόμοια της περιμετρικής, μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία?

Και ως τι θα το παρουσιάσω στην πολεοδομία? Γίνεται δηλαδή αλλαγή χρήσης από ανοιχτή θέση στάθμευσης σε κατάστημα?

Link to comment
Share on other sites

Η οποιαδήποτε (πολεοδομική) αλλαγή χρήσης για κατάστημα αν δεν έχει συντελεστή δόμησης δεν γίνεται.

Ακόμα κι αν το φτιάξεις από εφημερίδες και τις έχεις δεμένες με μανταλάκια .

 

Απλά με τα κινητά και άλλες πατέντες υπάρχει (δυνητικά) η δυνατότητα σε καταγγελία να μη μπορούν να σου επιβάλουν το πρόστιμο διότι μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις τον λόγο του προστίμου.

Μπέρδεμα και από εδώ και δεν μπορεί να εξηγηθεί πιο αναλυτικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφοι.

Η περιπτωση η δικια μου ειναι η εξης:

στο υπαρχον οικοπεδο που υπαρχει η οικια που ειναι νομιμη,κατασκευαστηκαν 2 μεταλλικα υποστεγα-στεγαστρα.Και τωρα θελει ο πελατης να βαλει φωτοβολταικα πανω στα υποστεγα.τι θα χρειαστει να κανω για να τα νομιμοποιησουμε?θα χρειαστουν αδεια κανονικη η μικρης κλιμακας για νομιμοποιηση?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Συνάδεφε καμιά άδεια μικρής κλίμακας δε νομιμοποιεί, πόσο μάλλον υπόστεγα!

Αν σε παίρνει πολεοδομικά από όρους δόμησης ( δλδ που ακριβως είναι αυτά τα υπόστεγα)

πολύ πιθανόν να χρειαστεί αυτοψία και πρόστιμο και αν τα δούνε. Δυσκολο νομίζω να πει κανεις αν δε δει περι τινος πρόκειται...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα σε όλους,

έχω περίπτωση σε παραδοσιακό οικισμό, υπάρχει άδεια καταστήματος ,στον ακάλυπτο χώρο του καταστήματος έχει κάνει στέγαστρο ανοικτό με 4 κολώνες μεταλλικές και στέγη από κεραμίδια μπορώ να νομιμοποιήσω το στέγαστρο για να πάρει άδεια κυριας χρήσης το κατάστημα?

ευχαριστώ

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.Τα greeklish επίσης απαγορεύονται.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, Manolis gon

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να δεις αν υπάρχει υπόλοιπη κάλυψη και αν μπορεί να θεωρηθεί Ημ. Χώρος . Αλλιώς θα μετρήσει στο συντελεστή δόμησης, αν υπάρχει υπόλοιπος.Βασικά θα χρειαστείς μάλλον δόμηση-κάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.