Μετάβαση στο περιεχόμενο

renaL

Core Members
  • Περιεχόμενα

    193
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by renaL

  1. Καλημέρα. Θέλω να βάλω σε ένα δρόμο, ως πρόταση να επενδυθεί με πατητή κονία, (αφορά αρχιτεκτονική πρόταση για διαμόρφωση μιας περιοχής). Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο στα επίσημα τιμολόγια των δημοσίων έργων? Το ΝΕΤ ΟΔΟ Β33 ίσως? Ευχαριστώ προκαταβολικά
  2. renaL

    AllInOne

    Συγχαρητήρια για τη δουλεια. Εχω το ίδιο πρόβλημα με τον συνάδερφο. Τι πρεπει να κανω για να εμφανιστουν οι βιβλιοθήκες, για παραδειγμα στις όμβριες καμπύλες?
  3. Πρακτικά δεν με εμποδίζει, ως προς τον υπολογισμο, απλά θελω να δημιουργησω ολη τη μελέτη, ετσι ώστε να ετοιμασω προμέτρηση,προυπολογισμο, προεκτιμιση αμοιβων κτλ. Και δεν βρίσκω τροπο να περασω το συγκεκριμενο αρθρο στις εργασιες.
  4. Γεια σας, θα ηθελα μια διευκρίνιση. Οταν έχω σε μια μελέτη άρθρο πχ ΝΑΟΙΚΝΕΤ Α\64.05.04 αυτό πως μπορώ να το βρω και να το περασω στο προγραμμα που έχω ώστε να υπολογίσω την προμετρηση υλικών ? Θα πρεπει να το δημιουργήσω ρωτώντας το συντακτη μελετητη από ποια άρθρα προήρθε?
  5. Καλημέρα, θελω μια επιβεβαιωση για την ΤΖ Αγ.Παύλος Νεαπολης Συκεων Θεσσαλονικη, οδος Θράκης. Ισχυει το 1100?
  6. Σε αυτοψία σε διαμέρισμα σε οικοδομή εντός σχεδίου διαπιστώθηκε αλλαγή του περιγράμματος εντός των αποκλίσεων του 5%, με αποτέλεσμα η οικοδομή ουσιαστικά να εισέρχεται στο διπλανό οικόπεδο. Μπορώ να τo εντάξω στην κατηγορία 3 του άρθρου 96? Επίσης, υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις της οικοδομής στο τοπογραφικό της άδειας και στην κάτοψη της άδειας. Οπότε δεν ξέρω ποιες πρέπει να λάβω υπόψιν μου. Θα γίνει μεταβίβαση και ΗΤΚ. Καθε βοήθεια καλοδεχούμενη, ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα. Εχω περίπτωση που εχει πεσει η περίφραξη στην πλαινη της μερια κ εχει συμπαρασύρει κ το γωνιακο κολωνάκι που τη στήριζε. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει α) να επισκευάσει την περίφραξη στην Πλαΐνη πλευρά β) να αντικαταστήσει το Κολωνάκι με ενα νεο, διαστάσεων 0,30*0,30*2,20, να φτιάξει ένα δεύτερο κολωνάκι στην άλλη πλευρα της πρόσοψης, έτσι ώστε να αντικαταστήσει και τη καγκελόπορτα μήκους 7μ και η οποια θα στηριχτεί σε αυτα τα δυο νεα κολωνάκια, τα οποια θα ενώνονται μεταξύ τους με μια κρυφοδοκο εντός εδάφους διαστάσεων 50*50. Πιστεύετε οτι μπορώ να εντάξω όλες τις παραπάνω εργασίες στο αρθ30, χρησιμοποιώντας τις παραγραφους γ) εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων και ιη) κατασκευές εντός οικοπέδου γηπέδου για τη δημιουργία χώρων εισόδου στα οικόπεδα και γήπεδα, ύψους έως δυόμισι (2,50) μ., πλάτους έως δυόμισι (2,50) μ. βάθους έως ένα (1.00) μ. Επίσης για έκδοση αρθ.30 ελέγχουμε τη νομιμότητα του κτηρίου? Δηλαδή στην περίπτωση μου που θα ασχοληθώ με την περίφραξη, θα πρέπει να ελέγξω και για τυχόν αυθαιρεσίες εντός του οικοπέδου? Επιπλέον εφόσον θα γίνουν εκσκαφές, θα πρέπει να εχει έγκριση απο αρχαιολογία? Προσωπικά η αρχική μου εκτίμηση ήταν οτι πρέπει να βγάλει αδεια δόμησης για περίφραξη αλλά επειδή του είπαν" οτι όχι, πλέον για αυτά δεν χρειάζεται αδεια" θέλησα να το ψαξω περισσοτερο. Ευχαριστώ
  8. Εχω 2οροφο κτίριο προ του ΄55, το οποίο παραβιάζει πλάγια και οπίσθια απόσταση. Στο δώμα του κτίστηκε κύριος χώρος, που θα τακτοποιηθεί με τον Ν,4495/17. Θα βάλω και παραβίαση πλάγιων ορίων, με δεδομένο ότι πλέον το 2οροφο θεωρείται νόμιμο?
  9. Καλημέρα, έχω διώροφο κτίσμα εντός σχεδίου με ένα διαμέρισμα ανά όροφο (όλα είναι του ιδίου ιδιοκτήτη) και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο είναι όλο πριν το 1955.Έχει γίνει εξαίρεση από την κατεδάφιση σύμφωνα με τον Ν.1512/85 και έχει εκδοθεί η αντίστοιχη απόφαση Νομάρχη με σειρά σχεδίων που την συνοδεύουν. Σε αυτοψία που έγινε για να δηλωθεί αυθαίρετο κτίσμα στο δώμα, έγινε ο έλεγχος όλου του κτιρίου και βρέθηκαν μικρές αποκλίσεις στις διαστάσεις, διαφορές στα κουφώματα (υπάρχουν κάποια επιπλέον ανοίγματα και κάποια έχουν μικρές διαφορές στις διαστάσεις, μικρή διαφορά στις διαστάσεις των εξωστών και αλλαγή στην θέση της εξωτερικής πόρτας του κλιμακοστασίου στο ισόγειο. Εφόσον όλο είναι προ του 1955, θεωρώ ότι τα πάντα είναι νομίμως υφιστάμενα? Μήπως πρέπει να δηλώσω τις αλλαγές των κουφωμάτων εφόσον μόνο αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει μετέπειτα?
  10. Οκ σε ευχαριστω. Κ εγω σε αυτο ειχα καταληξει απλα ειπα μηπως μου διαφευγει κατι
  11. Πέργκολα που προβλεπεται κανονικα στην Ο.Α. μπορεί με καποιο τροπο να καλυφθεί με σταθερό υλικο, τυπου πλεξιγκλας? αν εχει γινει η καλυψη προ του 2011, θα μπορουσε να τακτοποιηθει με 4495?
  12. Καλημερα και καλή χρονια, ΤΖ για Κλειδί Ημαθείας, εντός σχεδίου, γνωρίζει κανείς? Ευχαριστω
  13. Καλημέρα, ξερουμε ΤΖ για Αγιο Μαμμα Χαλκιδικης; Εκτός σχεδιου, εντος ΓΠΣ νομιζω. Ευχαριστώ
  14. Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε αυτο; Ψάχνω να βρω οτι δεν είναι υποχρεωτική η μετάβαση ολοκληρωμένης δήλωσης. Έχω βρει μια εγκύκλιο οτι ειναι υποχρεωτική η μεταφορά σε περίπτωση έκδοσης βεβαίωσης. Αρα συμπεραίνεται από αυτό,οτι για τις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι προαιρετικό;
  15. Καλημέρα, τιμή ζώνης για Αγ.Προδρομο Χαλκιδικής, εντός του οικισμού (χ: 447317,176, ψ: 4479362,538) γνωρίζει κάποιος? Ευχαριστώ
  16. Καλησπερα. Ειναι υποχρεωτικη η μεταφορα απο δηλωση οριστικης υπαγωγης 4014/11 ( με πληρωμενο προστιμο κ ανεβασμενα αρχεια) στον 4495/17. Διαβασα οτι "δυναται κ εφοσον το επιθυμει ο ιδιοκτητης" μεταφερεται , οχι οτι ειναι υποχρεωτικο. Εχω χασει κατι; Το οτι κριθηκε αντισυνταγματικος, σημαινει οτι ειναι ακυρη η τακτοποιηση ως εχει κ πρεπει να μεταφερθει;Επισης υπαρχουν προθεσμιες μεσα στις οποιες μπορει να γινει μια τετοια μεταφορα; Να σημειωσω οτι δεν προκειται να γινει καποια μεταβιβαση αμεσα.
  17. Καλησπέρα. Εχω μεταφορα δηλωσης 4014/11 (οριστικη υπαγωγη, με ολα τα αρχεια ανεβασμενα). Τοτε η ιδιοκτητρια ηταν ανυπαντρη, με μοναδικο ακινητο στο τοτε Ε9 το σπιτι που τακτοποιηθηκε. Ειχε δηλωθει ως κυρια και μοναδικη κατοικια. Σημερα ειναι πλεον παντρεμενη με παιδι. Θα πρεπει να ελεχθει το Ε9 και του συζυγου της (εχει και αλλα ακινητα αυτος στην κατοχη του) και να μπουν κλιμακωτα τα τετραγωνικα εως 100 κυρια κ μοναδικη κ τα υπολοιπα αλλη κατοικια, κατα τη μεταφορα στον 4495/17;. Ειχα διαβασει σε ερωταπαντηση ΤΕΕ που αφορουσε μεταφορα 4014/11 σε 4178/13 οτι ακομα κ εξ ολοκληρου να αλλαχθει η επιλογη απο κυρια κ μοναδικη σε αλλη κατοικια, εφοσον δεν αλλαζονται τα τετραγωνικα, δεν επιρρεαζεται το προστιμο. Εξακολουθει να ισχυει κατι τετοιο; Ευχαριστω.
  18. Ουτε εμενα μου εμφανιζει την επιλογη χρεωση καρτας. Μεσα στην καρτελα πωλησεις, η τελευταια επιλογη ειναι online πληρωμες. Οπως το κοιταξα, εκει υπαρχει η επιλογη ειδοποιηση πληρωμης. Πατωντας το μπορεις να δημιουργησεις link, να το στειλεις στο email του πελατη και να το πληρωσει ηλεκτρονικα αυτος. Αλλα δεν ξερω κατα ποσο μας καλυπτει αυτη η διαδικασια και επιπλεον θεωρω οτι ειναι δυσχρηστη για πελατες μεγαλυτερης ηλικιας, που δεν ειναι εξοικιωμένοι με τη χρηση Η/Υ και ηλεκτρονικων συναλλαγών.
  19. Καλησπέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την εξής περίπτωση. Υπάρχει ισόγεια κατοικία, η οποία έχει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση, σύμφωνα με το Ν720/77. Η κατοικία αυτή είναι χτισμένη μέσα στο οικόπεδο, πρώην ρέμα, που ανήκει πλέον στο Δήμο. Κάποια στιγμή το 1997, ο δήμος είχε δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αγοράσουν την έκταση που χρησιμοποιούν, όταν αποχαρακτηρίστηκε η περιοχή από ρέμα και μπήκε στο σχέδιο πόλης. Ο ιδιοκτήτης για άγνωστο λόγο, δεν είχε πληρώσει. Οπότε δεν απέκτησε ποτέ τίτλους ιδιοκτησίας του οικόπεδου. Όλα αυτά τα χρόνια, δήλωνε την κατοικία στο Ε9, το δήλωσε και στο κτηματολόγιο το 2008. Το θέμα είναι ότι το οικόπεδο έχει δηλωθεί και από το Δήμο και λόγω έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη, προκρίθηκε η δήλωση του Δήμου στο Κτηματολόγιο. Άρα έχει μια «νόμιμη» οικία σε οικόπεδο που δεν του ανήκει. Ο ιδιοκτήτης πέθανε και οι κληρονόμοι βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το μπάχαλο. Μετά από συμβουλή νομικού αποφάσισαν να γκρεμίσουν την κατοικία, διότι σε αυτήν μένουν κάποιοι εδώ και 20 χρόνια, ως ενοικιαστές, που πλέον αρνούνται να πληρώσουν ενοίκιο. Για να γίνει αυτό προτάθηκε να πάνε οι κληρονόμοι στο δήμο, να κάνουν αυτοκαταγγελία, να βγει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης και στη συνέχεια να υπαχθεί στο Ν4495/17 και με το άρθρο 106, να πληρώσουν παράβολο 500E, να διαγράφουν τα πρόστιμα και να βγει άδεια κατεδάφισης. Το ερώτημα μου είναι, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας του οικοπέδου?
  20. Καλησπέρα, εχω δηλωση απο μεταφορα 4014 σε 4495. Το ακινητο ειναι δηλωμενο 100% στο συζυγο και στο Ε9 δεν εχει καμια αλλη εγγραφη. Ειναι 60 τ.μ. Στον 4014 ειχε δηλωθει ως κυρια και μοναδικη κατοικια. Διαβαζω οτι δεν αρκει να μην εχει αυτός αλλο ακινητο αλλα και η σύζυγος και οποιδηποτε απο τα ανηλικα τεκνα του δικαιωμα πληρους κυριοτητας και τα σχετικα απο το αρθ 100 παρ12. Δηλαδη θα πρεπει να ζητηθουν τα Ε9 απο ολα τα μελη της οικογενειας για να διατηρηθει στη δηλωση, το κυρια και μοναδικη κατοικια?. Βρηκα ερωτοαπαντηση που λεει οτι "Οι δηλώσεις που θα μεταφερθούν από τον Ν.4014/2011 θα πρέπει να διεκπεραιωθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4178/2013 όπως αναφέρει το άρθρο 30 §3. Τυχόν εξολοκλήρου αλλαγή (από "κύρια κατοικία" σε "άλλη κατοικία") ή κλιμακωτή εφαρμογή του συντελεστή, δεν επιφέρει αλλαγή του προστίμου άμα το άθροισμα των τετραγωνικών παραμένει ίδιο." Αυτην την απαντηση μπορω καπως να την αξιοποιησω για να παραμεινει ως εχει η κατασταση? Τα τετραγωνικα παραμενουν ιδια.
  21. Ισχύει τελικά αυτο? Γιατι και εγω σε αυτο το συμπερασμα κατεληξα.
  22. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο, αρτιο κ οικοδομήσιμο, θέλω να βγάλω αδεια για κατοικία. Υπάρχει σε εκκρεμότητα η τροποποιηση του ΓΠΣ της περιοχής (στάδιο Β1). Οταν ψηφιστεί, η χρήση της περιοχής θα είναι για χονδρεμπόριο.Θα εχω πρόβλημα σε περίπτωση που ψηφιστεί η συγκεκριμένη χρήση γης, πριν βγει η αδεια δόμησης της κατοικίας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.