Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσφυγικά Οικόπεδα εντός σχεδίου


Recommended Posts

Πρόκειται για προσφυγικά οικόπεδα όπως για παράδειγμα στη Νέα Ιωνία για τα οποία στις μεσιτικές αγγελίες γράφεται '' κάλυψη 100%''. Συνήθως πρόκειται για μικρά οικόπεδα.

 

Από που ακριβώς στη νομοθεσία προκύπτει αυτό το ποσοστό κάλυψης?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τα ρυμοτομικά σχέδια αυτών των οικισμών είχαν εγκριθεί από το τότε Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας (Ν. Ιωνία, Ν. Σμύρνη κλπ) για την αποκατάσταση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια θεωρήθηκαν ως εγκεκριμένα σχέδια πόλεως από το αρμόδιο τότε Υπουργείο Δημ. Έργων, μετέπειτα ΥΧΟΠ (το 1980 επί Μάνου), ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1985 και σήμερα ΥΠΕΚΑ.

 

Τα σχέδια αυτά δεν είχαν ΟΔ, συνήθως, αλλά σχεδιαζόταν ο χώρος που θα κάλυπτε η ισόγεια οικοδομή, σαν το διάγραμμα κάλυψης που γνωρίζουμε. Στη συνέχεια, εφαρμόστηκαν και ΟΔ και, σταδιακά, οι περιοχές αυτές εντάχθηκαν στον τρόπο δόμησης όπως και οι όμορες.

 

Για το θέμα της κάλυψης 100% διατηρώ επιφυλάξεις, και εξ όσων θυμάμαι τα προσφυγικά σπίτια, στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν κάλυπταν ποτέ όλη την επιφάνεια του (μικρού) οικοπέδου. Πρέπει να απευθυνθείς στην αρμόδια Πολεοδομία (Περισσός) για να ελέγξεις το θέμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ΓΟΚ η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη είναι 70%. Επιπλέον όμως τα ήδη εγκεκριμένα διαγράμματα κάλυψης εξακολουθούν να ισχύουν. Εφόσον λοιπόν, όπως σου γράφει ο εξαίρετος συνάδελφος ΜΑΚΑΡ, στη θέση του οικοπέδου υφίσταται εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης, τότε ισχύει. Στις περιπτώσεις όμως που έχω συναντήσει σε διάφορες προσφυγικές περιοχές πουθενά δεν είδα κάλυψη 100%.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι, οι μεσίτες διαφημίζουν το 100% εννοώντας του περιγράμματος και όχι του οικοπέδου, δεδομένου ότι αυτό είναι αδύνατον, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.