Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια κάμπινγκ


Recommended Posts

καλησπέρα, εχω ενα οικοπεδο εκτος σχεδίου στο νομό λακωνίας, ειναι 2,5 στρεμ. κ περιεχει ελιές. σκέφτομαι να το κάνω κάμπινγκ. θα ήθελα να μάθω: μπορώ να το κάνω που ειναι εκτός σχεδιου? - τι αδεια χρειάζεται? - κ γενικά πως θα αρχίσω τις διαδικασίες που πρέπει να απευθυνθώ? ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

 

άδεια καμπινγκ

Link to comment
Share on other sites

Απευθυνθείτε σε Μηχανικό της περιοχής σας για να κάνει τη σχετική Πολεοδομική έρευνα και εφόσον δεν υπάρχουν δεσμεύσεις να συνεχισθεί η έρευνα στον ΕΟΤ. Όλα αυτά προϋποθέτουν τη σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπερα σε ολη την παρεα..

 

Γραφω εδω για να μην ανοιγω αλλο ποστ μιας και το θεμα μου ειναι το ιδιο που αντιμετωπιζε η Κατερινα απο πανω...

 

Η απορια μου ειναι η εξης

Αν παω σε καποιον μηχανικο για να κανει την σχετικη μελετη για το αν το κτημα που εχω πληρει τις προυποθεσεις για να αδειοδοτηθει ως καμπινγκ θα πρεπι να τον πληρωσω ειτε η απαντηση ειναι θετικη ειτε αρνητικη ετσι δεν ειναι;

Τι ποσο μπορει να χρειαστει για μια τετοια μελετη; Συγγνωμη που ρωταω αλλα οι εποχες ειναι δυσκολες και δεν θα ηθελα να βρεθω έξ απροόπτου....

 

Τελος σε τι ειδικοτητα πρεπει να απευθυνθω;

 

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Όλα εξαρτώνται από την έκταση και το πολεοδομικό καθεστός της περιοχής του γεωτεμαχίου σου. Συζήτησέ το από κοντά με το μηχανικό σου και δώσε του ότι πληροφορία σε ρωτήσει (εμβαδόν, καθαρότητα χώρου, περιοχή κτλ) για μια εκτίμηση του κόστους.

 

Επιπρόσθετα, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά εκ των προτέρων, μόνο όταν γίνει το τοπογραφικό θα λάβεις τις απαντήσεις που θέλεις ως προς τις προυποθέσεις αδειοδότησης.

 

Απευθύνσου σε Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό Πανεπιστημίου ή Πολιτικό Μηχανικό Πανεπιστημίου μιας και είναι οι μόνες ειδικότητες με δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικών για οικοδομική άδεια σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Edited by yian
  • Upvote 3
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Φιλε geoman, οι ανθρωποι οταν δουλευουν ειθισται να πληρωνονται. Δε νομιζω οτι  αμφισβητει κανεις το αυτονοητο.

 

Ετσι λοιπον και ο μηχανικος στον οποιο θα αναθεσεις ορισμενες εργασιες, αρχικα ερευνα, συνταξη τοπογραφικου και μετα ενδεχομενως εκδοση αδειας ειναι πολυ φυσικο να πληρωθει για τις υπηρεσιες που θα σου παρεχει. Τωρα το τιμημα θα στο καθορισει αυτος. Βγες στην πιατσα ρωτα, παρε τιμες. Ελευθερη αγορα εχουμε, ο καθενας κοστολογει τον κοπο του. Μεσω φορουμ δε γινεται βεβαια να παρεις τιμες.

Link to comment
Share on other sites

Παιδες εννοειται οτι πρεπει να πληρωθει ο ανθρωπος δεν το συζητω... Τοπογραφικο για το κτημα υπαρχει... Φαινεται κατι απο εκει; Το κτημα εχει χαρακτηριστει γεωργικο γτ πριν πολλα χρονια οι παππουδες μου το εσπερναν

Δηλαδη μπορει και τοπογραφος να αναλαβει την δουλεια;

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις νέο φρέσκο και σύγχρονο τοπογραφικό.

 

Ναι, αρκεί να είναι τοπογράφος διπλωματούχος και όχι Τ.Ε. (ΤΕΙ)

Η' πολιτικός μηχανικός διπλωματούχος (Όχι Τ.Ε.=ΤΕΙ)

 

Διότι όπως προείπα οι των ΤΕΙ δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής σε τοπογραφικά πλέον. Και κοκκινήστε όσο θέλετε.

Edited by yian
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά, είναι η πλέον κατάλληλη ειδικότητα να σου πει αν το γεωτεμάχιό σου έχει τις προυποθέσεις εμβαδού και αν καλύπτει τις πολεοδομικές προυποθέσεις της περιοχής σου. Συζήτησέ τον από κοντά..

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.