Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι κάνω που δε μ' αρέσει; Είμαι σε μεγάλο αδιέξοδο.


mechwar

Recommended Posts

@Petros_ : φιλε μου δεν ειμαι σε ενα συγκεκριμενο εργοταξιο σε ενα μεγαλο εργο.Μακαρι να ηταν ετσι τα πραγματα γιατι τοτε θα ηταν πολυ πιο ευκολα. Ειναι καμια δεκαρια σπιτια που το καθενα βρισκετε σε διαφορετικο σταδιο κ ολα σε διαφορετικα σημεια της πολης μεταξύ τους.μονο να παω μια βολτα στο καθενα μου τρώει 3 ωρες.(δεν παω και καθε μερα σε ολα). τεσπα.εχεις δικιο για το μεγαλο σχολειο παντως.Αλλα ήταν το μονο που ηθελα να αποφυγω(κατασκευες με σπιτακια και να τρεχω απο οικοδομη σε οικοδομη...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε mechwar,

κι εγώ είμαι πολιτικός μηχανικός και σε τρία χρόνια άλλαξα τέσσερις δουλειές. ο πρώτος πλήρωνε πολύ καλά αλλά δούλευα 10ωρο εξαήμερο και μου φερόταν σκ@@ά. Έμεινα ένα χρόνο ώσπου αγανάκτησα και όταν βρήκα κάτι που θεωρούσα κάλυτερο έφυγα. Ο δεύτερος πλήρωνε επίσης καλά αλλά δεν είχε δουλειά,ήταν ένας πλούσιος εργολάβος από άλλη πόλη που δεν του βγήκε το σχέδιο και έκλεισε. Πέντε μήνες άνεργη και ο τρίτος με τρέλανε σε πληρωμές έναντι και τώρα που έφυγα ξανά για την τέταρτη δουλειά, μου χρωστάει γύρω στα 3000 ευρώ. "Γράφτα και κλάφτα" που λένε!Αλλά δεν πτοήθηκα. Απλώς υπομονετικά έψαχνα κάτι άλλο που να με ικανοποιεί και από οικονομικής πλευράς αλλά και άπό πλευράς αντικειμένου.Νομίζω είναι λίγο νωρίς να ανοιχτείς για δικό σου γραφείο. Άρχισε να ψάχνεις για άλλη δουλειά, δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός εργοδότης στην πόλη σου! Δε θα σε πάρει ο πρώτος που θα πας για συνέντευξη ούτε θα τσακιστούν όλοι να σε καλέσουν μόλις στείλεις βιογραφικό. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός γιατί είμαστε και πολλοί! Αλλά να επιμείνεις και να φύγεις με την πρώτη ευκαιρία. Αν νιωθεις δυστυχία στη σκέψη πως θα πας στη δουλειά δεν είσαι για να μένεις για να πάρεις εμπειρία. Πάρτην από άλλο εργοδότη.

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

...μου χρωστάει γύρω στα 3000 ευρώ. "Γράφτα και κλάφτα" που λένε!...

Με 500€ αναλαμβάνω να τα πάρω εγώ για σένα. 8-) :lol:

Σοβαρά τώρα, μην τα θεωρήσεις χαμένα. Τηλεφώνα του τακτικά και βάλε και κοινούς γνωστούς να κάνουν λόγο. Αν σου λέει ότι δεν έχει τώρα ζήτα του επιταγές και ας είναι και τρίτων.

 

 

...Αν νιωθεις δυστυχία στη σκέψη πως θα πας στη δουλειά δεν είσαι για να μένεις για να πάρεις εμπειρία. Πάρτην από άλλο εργοδότη.

Αυτά.

Αυτή σου η φράση με εκφράζει απόλυτα. Τη να την κάνεις τη δουλειά αν δεν περνάς καλά. Εκτός αν πεινάς. Πολλές φορές όμως αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε επιλογές ενώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πάντα υπάρχουν επιλογές!

Link to comment
Share on other sites

Χάρη και να του τηλεφωνώ κλαίγεται και λέει δεν έχει. Άσε που εφόσον δεν είχα υπογράψει σύμβαση μαζί του και δε φαίνομαι πουθενά, βασίζομαι μόνο στο φιλότιμό του να μου τα δώσει.

Υπόψη πως τα 2000 είναι το ΤΣΜΕΔΕ μου που επείδή δεν είχε μου είπε δώστα εσύ και θα στα δώσω μετά .Μπορούσα να το αφήσω απλήρωτο;

Link to comment
Share on other sites

αν ο εργοδότης σου είναι μηχανικός γιατί δεν κάνεις τα παραπονά σου στο ΤΕΕ

αν βρεθούν 2-3 που διαμαρτύρονται θα του γίνει τουλάχιστον μια σύσταση και μεγάλο ρεζιλίκι

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν αποπροσανατολίζω τη συζήτηση που ξεκίνησε ο mechwar, αλλά αυτό που είπες myri δεν το σκέφτηκα και ακούγεται ανδιαφέρον .Λες να νοιαστεί κανείς εκεί και να του κάνει σύσταση; Και να ιδρώσει το αυτί του;

Link to comment
Share on other sites

δεν γωρίζω πως θα αντιδρούσε το ΤΕΕ

το ΙΚΑ πάντως θα αντιδρούσε

αλλά αν τους το έχουν ξαναναφερει ίσως έπαιρναν ένα τηλέφωνο

πάντως αν το κάνεις πες μας νέα

Link to comment
Share on other sites

Ολοι ετσι ειμαστε στις πρωτες μας δουλειες!Εγω προσωπικα τελειωσα στα 23 μου το πολυτεχνειο και ειχα την τυχη να βρω αμεσως δουλεια σε μια αποτις μεγαλυτερες κατασκευαστικες.Πριν ενα χρονο ,δηλαδη που ξεκινησα να δουλευω το θεωρουσα τυχη......Με εστειλαν σε μεγαλο εργο εκτος Αθηνας κκατι που δεν με πειραξε καθολου.Σημερα ακριβως ενα χρονο μετα ειμαι απογοητευμενη με το αντικειμενο της εργασιας μου, νομιζω οτι εχω αποκτησει μηδαμινες γνωσεις επανω στο αντικειμενο μου και βρισκω απολυτα βαρετο το επαγγελμα μου......Ειμαι χωμενη μεσα στην χαρτουρα,δουλεια μηχανικου μηδεν και φυσικα εχω γνωρισει τα μεγαλυτερα λαμογια......Βεβαια ειναι ενα καλο μαθημα σκληραγωγησης....Παρτο κι εσυ ετσι!Παντως αν και το αντικειμενο της δουλειας μου ειναι αδιαφορο ,μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενη απο την ζωη στην επαρχια!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους σας!!!!

Είμαι καινούριο μέλος και σήμερα διαβασα τις δημοσιεύσεις του θέματος!!

και θέλω να σας πω ότι δεν είστε οι μόνοι!!!!!!

Είμαι μηχανικος εργων υποδομής...τελείωνοντας τη σχολή είχα άλλα όνειρα.... ήθελα να δουλέψω σε μεγάλο έργο!!!!Ευτυχώς σήμερα δουελυεω...αλλά δεν είναι η δουλειά που πάντα ήθελα να κάνω....Δεν εχω αποκτήσει ουτε καν τη στοιχειώδη εμπειρία που πρέπι αν έχει ένα μηχανικός!!!!Απογοητεύομια ώρες ώρες αλλά δε το βάζω κάτω.....ψάχνω διαβάζω ενημερώνομαι συνεχώς για το αντικείμενό μου , στέλνω βιογραφικά και κάποια στιγμη θα κάνω αυτο που πάντα ήθελα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.