Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποδοτικό σύστημα ψύξης νερού για βιομηχανικές εφαρμογές


maestro

Recommended Posts

Με ενδιαφέρουν εναλλακτικά συστήματα ψύξης νερού για βιομηχανικές εφαρμογές (ψύξη κλιβάνων). Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται συμβατικοί ηλεκτρικοί αερόψυκτοι ψύκτες και το σύστημα ψύξης είναι ενιαίο τόσο για την ψύξη των μηχανημάτων όσο και για τον κλιματισμό των χώρων. Το κόστος όμως έχει ανέβει πολύ και αρχίζουμε έρευνες για εναλλακτικούς τρόπους. Ηδη έκανα μια αναζήτηση προς ψύκτες απορρόφησης (με βρωμιούχο λίθιο) που λειτουργούν με φυσικό αέριο. Κάθε πρόταση βάσει της οποίας μπορώ να κάνω περισσότερη έρευνα καλοδεχούμενη.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ψύκτες προσρρόφησης/απορρόφησης με ηλιοθερμικά πάνελ, έχεις κοιτάξει ? Μπορούν να συνδυαστούν με τις ανάγκες σου (ωράριο λειτουργίας πχ)? Ίσως ένας συνδυασμός των δύο?

 

Προφανώς μεγαλύτερο κόστος επένδυσης αλλά αρκετά χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σας. Σημειώνεται ότι το έργο μόλις τώρα το ανέλαβα..και δεν έχω σχηματίσει σαφή άποψη, οπότε κάθε επισήμανση ευπρόσδεκτη.

@AlexisPap, ειδικά για την απαιτούμενη θερμοκρασία νερού για τους κλιβάνους θα το διερευνήσω.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα απο ψύκτη προσροφήσεως και ηλιακή ενεργεία κοίτα και την περίπτωση ψύκτη με γεωθερμικό συμπυκνωτή ή αν δε θέλεις τόσο χαμηλές θερμοκρασίες ίσως να πετάξεις κάποια μεγάλα φορτία απευθείας στη γη με κάποιο εναλλάκτη.

Και για τις δυο περιπτώσεις (ηλιακή ενεργεία και γεωθερμία) αν θέλεις κάποιες οδηγίες ή κατευθύνσεις πες μου να ανεβάσω να ρίξεις μια ματιά.

Link to comment
Share on other sites

@Kosmas85: Οτιδήποτε υλικό ή πληροφορία θα ήταν καλοδεχούμενη...Αν έχεις κάποια περαιτέρω στοιχεία ή δεδομένα θα με βοηθούσαν σημαντικά.Thanks

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.