Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά γιοκ ...


engineer84

Recommended Posts

Πιθανώς να έχεις δίκιο, δεν γνωρίζω τί γίνεται με τα αγροτικά.... Δεν θα διαφωνήσω ούτε με το χαρακτηρισμό "χρηματιστήριο"....

Αλλά, μήπως τελικά σωστά είναι έτσι; Δηλαδή, μήπως σωστά λειτουργεί το σύστημα και έχουν λάθος οι αγρότες και οι μικροεπενδυτές; Μόνος σου το λες ότι αυτό που πίστεψαν είναι πως θα έπαιρναν ένα δάνειο που θα αποπληρωνόταν μόνο του και αυτοί θα κάθονταν μια ζωή... Ε, όχι! Οχι πάλι! Τόσα χρόνια επιδοτήσεις επί επιδοτήσεων και κλεψιά επί κλεψιάς και από αγροτιά τίποτα! Κοροϊδεύουν τον κοσμάκη στις λαϊκές δήθεν παραγωγοί, δήθεν ελληνικά προϊόντα και αυτοί κάνουν ότι άλλη δουλειά θέλεις (μίνι-μάρκετ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, οικοδομή...) εκτός από αγροτική... και τα λεφτά από την Ε.Ε. να ρέουν τόσα χρόνια... και τα χωράφια να επεκτείνονται μέχρι στα νεκροταφεία, τα ζώα να τα νοικιάζουν ο ένας στον άλλο για να αυξάνει το κοπάδι και να παίρνουν χρήματα... και ο Θεσσαλικός κάμπος να είναι 2 φορές το Τέξας αφού εξυπηρετεί με τα προϊόντα του επαρκώς όλη την ελλάδα όλο το χρόνο!!!

Υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες και με δυσκολίες αλλά το θέμα είναι να παράγουμε, είτε προϊόντα είτε υπηρεσίες και όχι να πλουτίζουν κάποιοι σε μια νύχτα...

Οσο και να θέλω να προχωρήσει το θέμα των φωτοβολταϊκών δεν θέλω να δώ το κάμπο να μαυρίζει αλλά να είναι πάντα σπαρμένος και παραγωγικός.

Δεν συγκινούμαι με τις "χαμένες ευκαιρίες" των επί σειρά ετών επιδοτούμενου ψευτοαγρότη.... λυπάμαι...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ θα πωληθεί σε ιδιώτες, η πώληση της KWh για 0,55 δεν είναι δεδομένη για 25 έτη...

 

Κάλλιστα πώληση ΔΕΗ σημαίνει ότι οι όροι μπορεί να ανατραπούν.

 

 

Δάνεια δεν δίνονται...

 

Η fit πέφτει κάθε έτος... Σε 2-3 έτη δε θα κινείται το πράγμα.

 

Αυτή ειναι η λογική..

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ αυθαίρετο το συμπέρασμά σου... Η πώληση της ΔΕΗ κατ' αρχήν δεν θα γίνει αύριο και να είσαι βέβαιος ότι δεν θα είναι τόσο απλή η ακύρωση των συμφωνιών.

Μπορεί να υπάρξει αλλαγή τιμής προς τα κάτω αλλά για τα νέα συμβόλαια και όχι τα παλιά.

Επίσης να σου θυμήσω ότι γράφεις σε ανοικτό φόρουμ που διαβάζει ο καθένας και θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στα συμπεράσματα και τα αποφθέγματά σου γιατί κάποιοι ζουν από αυτή τη δραστηριότητα και καλό είναι να μη τους κάνουμε κακό με ανεύθυνες και πρόχειρες διατυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

engineer84, μην καταστροφολογείς έτσι απλά... το ότι η ΔΕΗ θα ιδιωτικοποηθεί δε σημαίνει ότι θα αλλάξει η fix τιμή, αλλά ούτε ότι θα γίνει κάτι δραματικό

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί οι έξυπνοι που λένε πως το 0.55 δεν είναι εγγυημένη, μπορούν να μας πουν έστω μισή πηγή που να το αποδεικνύει;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και 1€ πάνω από την εγκατάσταση να βγάζεις θεωρείται κερδοφόρος. Το ζήτημα είναι, κερδοφόρος σε σύγκριση με τι. Δώσε αποδόσεις άλλων επενδύσεων να κάνουμε συγκρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Όταν η τιμή ήταν πολύ χαμηλή 0.0001€/kWh θα έδινα 36000€ (χωρίς εγγύηση σύνδεσης με το δίκτυο) για Φ/Β σύστημα 3.9kW και θα κέρδιζα αν θυμάμαι καλά γύρω στα 80€/μήνα.

Θεώρησα μη κερδοφόρο την Φ/Β επιχείρηση και το σχέδιο ναυάγησε.

 

Όμως Δημοτική Επιχείρηση σε κάποιο νησί κέρδιζε εκείνη την εποχή κάπου 180€/μήνα από το Φ/Β σύστημά της και το θεωρούσε μεγάλη επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.