Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Σε νέα εγκατάσταση ............... συμβαίνει .

Nα μας γίνει μάθημα σε όλους μας, ώστε μαζί με την ΥΔΕ να επισυνάπτουμε φωτογραφία του πίνακα υπογεγραμμενη απο εμάς και από τον πελάτη και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τους νομοθέτες που έκαναν αυτό τον νόμο πως δεν προέβλεψαν κάτι τέτοιο??? Ειλικρινά το θέμα με τις ΥΔΕ έχει βρομίσει οι περισσότεροι την κάνουν με 40-50 ευρώ με μια σχετική έρευνα αγοράς που έχω κάνει... Ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο να μάθει τιμή και μόλις την μαθαίνει μας την λέει κιόλας οτι είμαστε πολλοί ακριβοί... Το θέμα δεν είναι μόνο οτι έχεις 100% αποτυχία στις ΥΔΕ, αλλά το οτι σου βγαίνει το όνομα οτι είσαι Φαρμακειο στις τιμές σου και τους χάνεις εντελώς από πελάτες, νομίζω οτι αυτό πρέπει να προσέξουμε κυρίως. Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στην ΕΕΤΕΜ για το θέμα η απάντηση που πηραμε ήταν οτι γνωρίζουν και αυτοί (ΥΔΕ 40-50 ευρώ) αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί ειναι μεγάλος ο αριθμός των μελών και κατά συνέπεια έλεγχο δεν μπορούν να κάνουν σε κανέναν. Δυστυχώς χάνουμε την αξιοπρέπεια μας σιγα σιγά....... 

Link to comment
Share on other sites

Για τη φωτό έχεις απόλυτο δίκιο, πέρα από το μονογραμμικό και την κάτοψη, δίνω και μια απεικόνιση του πίνακα στο autoCAD με τα υλικά, τη διάταξη τους και τον τύπο τους, όπου επισυνάπτω και φωτογραφία του πίνακα ανοιχτού. Για να φαίνονται όλες οι συνδέσεις, οι κλέμες, τα κυπαρισσάκια κλπ που υπάρχουν εντός και βέβαια για να αποδείξω την ύπαρξη RCD.

 

Με 50 ευρώ δεν ξέρω αν θα βρεις ΥΔΕ, πάντως η αγορά (μιλάω για την πόλη μου) κινείται κάπου στα 80-100 ευρώ με απόδειξη (κατά τα ελληνικά πρότυπα...)

Την τελευταία χρονιά έκανα ελάχιστους ελέγχους και δεν με πολυαπασχολεί γιατί τα χρήματα που πήρα για κάθε ένα είναι αντικειμενικά λίγα τόσο για τη γνώση/εργαλεία που παρέχεις, όσο και για την ευθύνη που αναλαμβάνεις. Και δεν ζητάω μόνο 100 ευρώ το κομμάτι, σκέψου τί ποιότητας έλεγχο κάνουν οι άλλοι που ζητούν 80...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως ολη η πολη ξερει αυτους που κανουν την ΥΔΕ με ενα πενηνταρικο αλλα αντι να τους κυνηγησουν αντ'αυτου κανουν, αν οχι την ιδια, πιο χαμηλη τιμη για να μην χασουν τον πελατη..... Και κατι τελευταιο, πανω απο τους μισους ηλεκτρολογους βαζουν ψευτικο σειριακο οργανου............

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Στη Θεσσαλονίκη έχετε μεγάλο πρόβλημα διότι μέχρι και έμποροι ηλεκτρολογικού υλικού έχουν επιγραφή ''σχέδια ΔΕΗ''.

Εδώ εμείς έχουμε πρόβλημα γιατί υπάρχουν διπλωματούχοι συνάδελφοι που λόγω μή ανάγκης επικύρωσης της ΥΔΕ από σωματείο σκίζουν τις τιμές.

Οι ηλεκτρολόγοι κρατάν ένα επίπεδο γιατί το σωματείο τους για να επικυρώσει ζητάει χρήματα και σημαντικό ποσό μάλιστα.

 

Μην πάμε πολύ μακριά...Πρόσφατα φίλος από Θεσσαλονίκη μου έδειξε ΥΔΕ που του ετοίμασαν για το κτίριο της εταιρίας του (βιομηχανική χρήση, εύφλεκτα υλικά).

Εκτός από το ότι δεν έδωσαν κατόψεις με τα κυκλώματα, στο πρωτόκολλο δοκιμών (έδωσαν 2 σφραγισμένα με ίδια στοιχεία, ένα κατά ΚΕΗΕ και ένα κατά HD384 για να επιλέξει ο πελάτης ίσως;), δεν κατέγραψαν καμία μέτρηση, μόνο τα κυκλώματα παρουσιάστηκαν. Το δε ηλεκτρόδιο της γείωσης μετρήθηκε 0,80 Ω...

Κανένα στοιχεία για τη λειτουργία του RCD, ούτε για το Ζloop, ούτε για την αντίσταση μόνωσης αγωγών L-PE / Ν-PE.

Ούτε καν τα by-pass των RCD που αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν στις γραμμές που τροφοδοτούν 2 κομπρεσέρ δήλωσαν ως παρατήρηση για να καλύψουν τον πισινό τους στην κακιά στιγμή.   

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρες σε όλους!!! Όταν καλούμαστε να κάνουμε ΥΔΕ σε κοινόχρηστο πολυκατοικίας πρέπει να κάνουμε κατόψεις του κάθε ορόφου με τα φωτιστικά του, κάτοψη λεβητοστασίου, φωτισμός εξωτερικού χώρου και τι άλλο? Επίσης το Rcd το κλασικό τύπου AC πρέπει να καλύπτει και τον ανελκυστήρα???

Δεν έχω κάνει ξανά τέτοια ΥΔΕ, τι πρέπει να προσέξω???

Link to comment
Share on other sites

Οτι κάνεις και στις άλλες ΥΔΕ .Το κλιμακοστάσιο το σχεδιάσεις κάθε όροφο ξεχωριστά.

Η αναχώρηση του ανελκυστήρα από τον κοινόχρηστο πίνακα πρέπει να περνά και αυτή από rcd.

Καλό είναι η αναχώρηση του ανελκυστήρα να έχει αυτόνομο rcd για να μην έχεις διακοπές στην τροφοδοσία του απο λοιπές διαρροές της εγκατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

 η αναχώρηση του ανελκυστήρα να έχει αυτόνομο rcd 

Καλησπέρα Νίκο, τι τύπου Rcd? Τυπου ΑC ή Τύπου Α?

Link to comment
Share on other sites

Αναλογα με την κυματομορφη της αναμενομενης διαρροης διαλεγεις και βαζεις ΔΔΕ. Αν το ασανσερ εχει ανορθωτικες διαταξεις και παλμικο ρευμα, κανονικα χρειαζεται τυπουΑ. Υπαρχει ρελε ή θα το βαλεις εσυ νικο?

Link to comment
Share on other sites

Σε ενα ανελκυστηρα ειχα θεμα κατα την εκκινηση γιατι μου εκανε 67mA διαρροη και εβαλα rcd με χρονοκαθυστερηση στο 1 δευτερολεπτο και ειναι τυπου Α.Το rcd το πληρωσε η εταιρια που εκανε την εγκατασταση του ανελκυστηρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.