Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΕ τυροκομείου / αρτοποιείου


Recommended Posts

Γεια σε όλους. Είμαι πολιτικός μηχανικός και θέλω να ενημερωθώ πώς μπορώ να κάνω τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και τη μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων ενός μικρού τυροκομείου. Είναι κάτι δύσκολο, υπάρχουν σχετικά βιβλία, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν βασική περιβαλλοντική νομοθεσία:

1) Νόμος 1650/1985 (ΦΕΚ 160/Α')

2) Νόμος 3010/2002 (ΦΕΚ 91/Α') (Εναρμόνιση του Ν.1650/1986 με τις οδηγίες 97/11 Ε.Ε. & 96/61 Ε.Ε.).

3) ΚΥΑ ΗΠ 15393/2332/2002 ΦΕΚ 1022/Β' Περί κατάταξης δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες σύμφωνα με το Ν. 1650 και το Ν.3010

4) ΚΥΑ ΗΠ 11014/703/Φ104 του 2003 ΦΕΚ 332/Β' Διαδικασία Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης (Π.Π.Ε.Α.) και Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.).

5) ΚΥΑ ΗΠ 37111/2021 του 2003 ΦΕΚ 1391/Β' Καθορισμός τρόπου ενημέρωσης και συμμετοχής του κοινού κατά τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των έργων και δραστηριοτήτων (Οπωσδήποτε να τη λάβεις υπόψιν σου γιατί μπορεί να καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έως και έναν μήνα επιπλέον εάν δεν ακολουθήσεις τις διατάξεις της).

 

Αυτά προς το παρόν...

Link to comment
Share on other sites

Απλώς να υπενθυμίσω οτι αν τελικά το τυροκομείο δεν ανήκει στην κατηγορία Β4 (παροτι λες οτι είναι μικρό και λογικά είσαι καλυμένος) θα χρειαστείς μελετητικό στην κατηγορία 27 , όχι οτι είναι δύσκολο να το πάρεις απλά μπορεί να σε πάει πίσω χρονικά ...

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοιο με της eliza.pap είναι και το δικό μου ερώτημα και γι αυτό δεν θέλω να ανοίξω άλλο θέμα. Πρόκειται για μικρό αρτοποιείο εκτός σχεδίου Κατηγορίας Β4 ( ισχύς<50 kw). Απλά συμπληρώνουμε τον πίνακα 3?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τη νομοθεσία..Φίλε Ζάχο ανήκει στην κατηγορία Β4, αφού είναι κάτω των 22 KW έτσι δεν είναι?

Εκτός από τη νομοθεσία μήπως υπάρχει κάποιο υπόδειγμα να πάρουμε μια ιδέα πώς είναι μια περιβαλλοντική μελέτη? Όπως επίσης και μια μελέτη διάθεσης αποβλήτων? Είδα σε άλλο παρόμοιο θέμα ότι υπάρχουν κάποια βιβλία-οδηγοί. Ποιο από αυτά θα προτείνατε πιο καλά?

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες Μ.Π.Ε. και μελέτες διάθεσης υγρών αποβλήτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν οδηγοί-πρότυπα δεν θα ήταν κακή ιδέα να ανέβαιναν.Από μία όχι πολλές για να μην παραξηγηθώ...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τα πρότυπα που ζητάτε υπάρχουν ήδη (για άλλη δραστηριότητα βέβαια - μηχανουργείο ) στο

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=15

Οι ευχαριστίες προς τον χρήστη spyroudim που τα ανέβασε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.