Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαστασιολόγηση υποστυλωμάτων


 

Recommended Posts

καλημέρα .Μελετάω ένα τριώροφο στο πανεπιστήμιο και έιμαι στη φαση προδιαστασιόλογησης υποστυλωματων.ΜΕ ιταλικούς κανονισμους λοιπόν λέει ο τύπος για επιφάνεια υποστυλώματος

Α=Nsd/fcd*0,5 και βρισκω λοιπόν Α=2037cm² .Η απορία μου έιναι τι να βαλω σαν επι΄φανεια υποστυλώματος 40*60 ή 35*60.για τοιχωματα ξεκαθαρίζω δεν περιλαμβάνοντε στην μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπερα Αλεξη!

 

Δοκιμασε να βρεις τον λογο των ροπων Μ1/Μ2 που αναπτυσσονται στο υποστυλωμα.Αυτος ο λογος των ροπων πρεπει να ισουται με τον λογο των ροπων αδρανειας J1/J2.Αν θες βεβαιως να γινεις ακομα πιο σχολαστικος,πρεπει μετα το περας της προδιαστασιολογησης ολων των υποστυλωματων να ελεγξεις την αποκλιση που σου δινουν οι προεπιλεχθεισες ροπες αδρανειας (κεντρο ελαστικης στροφης) απο το κεντρο βαρους της κατοψεως.Επειτα ξαναματαπαιζεις με τις διαστασεις προσπαθοντας να πλησιασεις οσο πιο πολυ γινεται το Κ.Β του κτιριου (κατα την γνωμη μου σε αυτο το θεμα δεν αρκει μονο να εισαι εντος του κανονισμου,αλλωστε εκτος απο το "γραμμα" του νομου υπαρχει και η 'ψυχη" του νομου).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ατσαλόβεργα, δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι από όσα έγραψες, εκτός βέβαια αν κάτι άλλο εννοούσες. Επίσης, τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα του νήματος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.