Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Άκυρο. Το βρήκα.

Προεδρικό Διάταγμα 124

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 54 - 12.04.1993

Και υποπτεύομαι ότι θα μας εντάξουν με το στανιό και άμεσα στην ασφαλιστική κατηγορία που θα έπρεπε να είμαστε. Δηλαδή ένα με 6+ χρόνια ασφάλισης π.χ. κατευθείαν στην 3η κατηγορία +45% εισφορές κλάδου κύριας ασφάλισης (περίπου τα μισά του συνόλου εισφορών) από 1/1/2011... Ένα 600άρι-700άρι χοντρά-χοντρά επιπλέον κατ'έτος δηλαδή για τους άνω 5ετίας. Αλίμονό μας.

 

Καλα είναι δυνατόν τα επίσημα site ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ να μην έχουν καμμία ενημέρωση για την αλλαγή τις εισφορές?Είναι δυνατόν όσοι έχουμε δεκαετία να διαβάζουμε σενάρια ακόμα και για υποχρεωτικό διπλασιασμό των εισφορών από 3000 περίπου το χρόνο σε 6000? Και μάλιστα σε περίοδο ανεργίας? Ας ενημερώσει υπεύθυνα κάποιος γιατι πολλοί θα πάμε φυλακή από του χρόνου με τέτοιες εξελίξεις!!:twisted:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πόσες κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών υπάρχουν? Ξέρω κάτω 5ετίας (~975ε το εξάμηνο), άνω 5ετίας (~1500ε το εξάμηνο). Υπάρχει και πιο πάνω?

Link to comment
Share on other sites

Tελικα με αυτες τις εισφορες υπερ ανεργιας τι γινεται; Θα τις πληρωνουν ολοι; Και οι ανεργοι; Γιατι αμα γινει αυτο θα γινουμε και επισημα το πρωτο ταμειο στον κοσμο (στο συμπαν ολοκληρο μην σας πω) οπου οι ανεργοι θα πληρωνουν επιδοματα ανεργιας σε εργαζομενους χωρις ταυτοχρονα οι ιδιοι να εχουν δικαιωμα να λαβουν αυτο το επιδομα, παροτι ειναι ανεργοι.

Αμα γινει αυτο δεν θα ειναι λιγοι αυτοι οι οποιοι εργαζονται αυτην την στιγμη σε φιλους, συγγενεις, κολλητους, μπαταζανακηδες κτλ κτλ κτλ με δελτιο παροχης υπηρεσιων οι οποιοι θα πανε να κανουν διακοπη στην εφορια ωστε να παιρνουν το επιδομα και συγχρονως θα συνεχισουν να εργαζονται στα ως ανω γραφεια και επιχειρησεις μαυρα.

Το να γινει ενα ταμειο ανεργιας για τους μηχανικους σιγουρα ειναι καλο και επιθυμητο απο ολους, αλλα θα πρεπει να υπαρξει προνοια ωστε

1ον Να μην πληρωνουν αυτην την εισφορα οσοι ειναι ανεργοι και

2ον Να υπαρχει τροπος να μην συμβουν γεγονοτα οπως αυτο που προανεφερα

 

Γιατι αν γινουν τετοια, τοτε ναι στην χωρα αυτη οι ανεργοι θα φτασουν να πληρωνουν τα "επιδοματα ανεργιας" των εργαζομενων...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πόσες κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών υπάρχουν? Ξέρω κάτω 5ετίας (~975ε το εξάμηνο), άνω 5ετίας (~1500ε το εξάμηνο). Υπάρχει και πιο πάνω?

 

Κατέβασε το ΦΕΚ που έδωσα από το www.et.gr και θα δεις! 14 κατηγορίες υπάρχουν. Το "άνω 5ετίας" και το "κάτω 5ετίας" δεν είναι ασφαλιστικές κατηγορίες τελικά. "Προσφορά" σπλά του ΤΣΜΕΔΕ είναι. Η διαδοχική μετάβαση σε καθεμία από τις 5 πρώτες μόνο είναι υποχρεωτική (αν δεν το αλλάξουν και αυτό).

Link to comment
Share on other sites

unledui.jpg

 

βαλτε και ειδικη προσαυξηση 349,44 τα πρωτα 5 χρονια και 499,20 τα υπολοιπα / εξαμηνο (εφοσον εξακολουθει να υπολογιζεται επι της 1ης κατηγοριας με ποσοστο 8,4% και 12% αντιστοιχα γιατι προβλεπεται σταδιακη αυξηση - κατοπιν αναλογιστικων μελετων - στο 20%)

Link to comment
Share on other sites

ας ξυπνήσουν αυτοί που είναι στην διοικούσα επιτέλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

οι άνθρωποι δεν νοιάζονται για τον νέο ή τον άνεργο μηχανικό αλλά ας αφιερώσουν ένα πεντάλεπτο και ας στείλουν ένα ψηφισμα .

υποτίθεται έχουμε εκπρόσωπους…………..

Link to comment
Share on other sites

Πού τους είδες τους εκπροσώπους?Γιατί μέχρι τώρα εγώ δεν είδα τίποτα να καταφέρνουν οι "διοικούντες" σε όλους τους τομείς!

Από ένα ορθό σύστημα υπολογισμού αμοιβών μέχρι τις ασφαλιστικές εισφορές μας και το "δικαίωμα" στην ανεργία.

Από τη στιγμή που όλοι μας δεχόμαστε μέσα σε αυτό το ΤΕΕ να υπάρχουν άτομα "εργαζόμενοι" που το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν "Πάμε Στοίχημα" πάνω στο γραφείο τους και όταν τους ρωτάς κάτι να σου λένε δεν μπορούμε εμείς απέναντι απέναντι!!Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο συνάδελφος αυτουνού, που ξεσκίζεται στο απέναντι γραφείο με 10 άτομα ουρά.Ας μη θυμηθώ και τους 2 θυρωρούς στη Νίκης 4!!!Έλεος!!!!

Αυτούς όμως ψηφίζουμε στις εκλογές του ΤΕΕ!Σαν τις εθνικές εκλογές ένα πράγμα.Πηγαίνει να ψηφίσει μόνο το 40 % και τελικά κυβερνάει το 25% όλους τους υπολοιπους.(Αν είναι και τόσο).Γι αυτό "κορόιδα" συνάδελφοι ας πάμε να τους ξαναψηφίσουμε τους κύριους εκπροσώπους μας. ΚΑΙ αυτό δεν σας το λέω για να μην πάτε να τους ψηφίσετε αλλά για να αλλάξετε μυαλά και να σκεφτείτε καλύτερα ποιον να ψηφίσετε την επομενη φορά για να σας αντιπροσωπεύσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εχει κανείς ιδέα για το αν αρχίζει να εφαρμόζεται αυτό που αναφερόταν στο μεσοπρόθεσμο για δυνατότητα αναγνώρισης ανεργίας σε ελέυθερους επαγγελματίες? Το θέμα δεν είναι τόσο το επίδομα, αλλά η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε προγράμματα ΟΑΕΔ για τους ανέργους, όπως αυτά που θα βγουν το προσεχές φθινόπωρο και θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Όσο διατηρείται αυτή η κατάσταση της ασφάλισης ιδιότητας και όχι δραστηριότητας, δε βλέπω πως είναι δυνατό να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο περί ανεργίας. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.