Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Και μη ξεχνάτε οτι πια οι εισφορές δε θα αφαιρούνται από το εισόδημα αλλά θα εκπίπτει το 10-20% του ποσού, από τον φόρο. Δηλαδή για κάποιον ανω 15ετίας που θα δίνει περίπου 8000 το χρόνο, θα αφαιρείται από τον υπολογισμένο φόρο, ποσό 1600 ευρώ.

Αν σκεφτείτε ότι τα 8000€ θα φορολογηθούν με εναν συντελεστή 24-40%, έχουμε ΠΡΟΣΘΕΤΗ επιβάρυνση 320-1600 από φορολογία, για εισόδημα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ. Οχι απλά ληστεία...

Καιρός να γίνουμε τελικά αγρότες;

Link to comment
Share on other sites

Άλλο πράγμα είναι να γραφτεί κάποιος στον ΟΑΕΔ (να πάρει δηλαδή κάρτα ανεργίας - όχι επίδομα) και άλλο το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Εξηγούμαι: Εφόσον ένας μηχανικός έχει ΑΠΟΛΥΘΕΙ και επίσης έχει μαζέψει ικανό αριθμό ενσήμων, δικαιούται επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

 

Εφόσον όμως ένας μηχανικός είναι άνεργος χωρίς να έχει απολυθεί (παραίτηση,λήξη σύμβασης) τότε για κάποιο μυστήριο λόγο ΔΕΝ δικαιούται να πάρει κάρτα ανεργίας(!) Μου το είπαν ξεκάθαρα πως πρέπει πρώτα να ξεγραφτώ από το ΤΣΜΕΔΕ και μετά θα πάρω την κάρτα ανεργίας. (Να προσθέσω πως την κάρτα την θέλω προκειμένου να ασφαλιστώ γιατί δεν μπορώ να πληρώνω άλλο το ΤΣΜΕΔΕ: Από τη στιγμή που παίρνεις κάρτα ανεργίας μπορείς να ασφαλιστείς στον ΟΑΕΔ αν έχεις κάποια ένσημα - αν είσαι πάνω από 30 ετών θα πρέπει ωστόσο να περιμένεις 12 μήνες).

 

Πέρα από την εξευτελιστική αντιμετώπιση που περιμένει τον μηχανικό που θα χρειαστεί να περιμένει στις ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ουρές του ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να πληρώνουμε στο ακέραιο το χαράτσι είτε έχουμε δουλειά είτε όχι.

 

Φυσικά για αυτά φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Μορφωμένοι άνθρωποι (υποτίθεται) πως είμαστε, παρ'όλα αυτά επιμένουμε είτε να εκλέγουμε τους γνωστούς καρεκλοκένταυρους-κομματόσκυλα είτε να αδιαφορούμε πλήρως....

Link to comment
Share on other sites

Ειναι οντως τραγελαφικη η κατασταση.........

 

ακομα καποιος να μου εξηγησει , γιατι δεν δικαιουται μηχανικος που δεν ειναι ελευθερος επαγγελματιας ( εκλεισε ή δεν ανοιξε ποτε τα βιβλια εφοριας ) , να γραφτει στα μητρωα του ΟΑΕΔ.........

Link to comment
Share on other sites

Γτ το τσμεδε ασφαλιζει την ιδιοτητα οχι το επαγγελμα. Δεν ξερω αν αυτο συμβαινει και αλλου αλλα το θεωρω ως το μεγαλυτερο χαρατσι που υπαρχει τωρα για να μην πω κεφαλικο φορο....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδια σημερα ηρθε το χαρατσι της εκτακτης εισφορας και σε μενα δεν το πιστευω ενω ειμαι ανεργος απο 1/1/2011 μου ρθε 700 Ε εισφορα και ενω λεει το χαρτι οτι εξαιρουνται η μακροχρονια ανεργοι στα μητρωα του ΟΑΕΔ η αυτοι που λαμβανουν επιδομα ανεργιας εγω σαν μηχανικος δεν φτανει που δεν τους ζητησα επιδομα μου ζητανε τωρα να πληρωσω κιολας απο πανω. Και εχω κλεισει και τα βιβλια απο περσι. Τι μπορω να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Τι μπορω να κανω?

 

Μα φυσικά: Επανάσταση. Το μόνο που μπορεί να γίνει.

Αλλά δυστυχώς δε μας βλέπω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να ειναι εκατονταδες αν οχι χιλιαδες μηχανικοι με παρομοιο προβλημα εδω και δεκαετιες και να μην εχει γινει τιποτα απολυτως απο αυτους που ψηφιζουμε. ΑΙΣΧΟΣ και ΑΗΔΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.