Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία χωρισμού καταστημάτων


Recommended Posts

Συναδελφε και εγω ειχα μια ιδια περίπτωση και τελικά κατέληξα σε εκδοση καινουργιας αδειας διαχωρισμού καταστηματων διότι όπως μου είχαν πεί άδεια του 70κατι δεν αναθεωρείται.

 

Δυστυχώς όμως η άδεια ηταν από τις γνωστές της εποχής «Υποκεινται εις μελλοντικόν έλεγχο» και το «γατονι» της πολεοδομίας αρχισε να μου συζητά για αυθαίρετα στο υπόλοιπο κτίριο τα οποία και έπρεπε να νομιμοποιήσω για να μου εκδόσει την άδεια! Τελικά με τα χίλια ζόρια κατάφερα να ξεμπλέξω, αλλά η αμοιβή τελικά που πήρα (5000λ) δεν ανταποκρίνονταν σε καμμία περίπτωση στο τρέξιμο που είχα ρίξει.

Link to comment
Share on other sites

Αφελης ερωτηση γιατι εχω μια ιδια περιπτωση :

 

Πως εκδιδεις αδεια διαχωρισμου των καταστηματων σαν να γινεται τωρα απο την στιγμη που σου ζητανε συμβολαια ? Σε αυτα δεν αναγραφεται το εμβαδον των καταστηματων?

Link to comment
Share on other sites

@ jmoirots

2) Ο εργοδότης σου ενοχλήθηκε διότι του προτείνεις ακριβές λύσεις για να τα οικονομήσεις,

αυτό είναι που μου έκανε περισσότερο κακό, ειδικά αν ο υπάλληλος της πολεοδομίας το περάσει διότι με αυτό το τρόπο θα αναιρέσει πρώτα αυτά που μου είπε προφορικά και δεύτερον επειδή θα με εκθέσει ότι τάχα δεν προσπάθησα με κάθε τρόπο και πήγα στη λύση η οποία θα μου απέδιδε έσοδα.

 

@salpigoal: θα απέσυρα το φάκελο-αίτημα κύριας χρήσης και θα ξεκινούσα διαδικασία έκδοσης κανονικής άδειας (όχι εσωτ. διαρ.) όπου δεν χρειάζεται το συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

...........θα ξεκινούσα διαδικασία έκδοσης κανονικής άδειας (όχι εσωτ. διαρ.) .............

 

Τι εννοείται κανονική άδεια;

Σε τι διαφέρει από την άδεια εσωτερ. διαρ.;

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω καθώς με άδειες δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, πάντως με τη καθοδήγηση του υπαλλήλου η άδεια θα έπρεπε να ήταν κανονική με αναλυτικό προϋπολογισμό και όχι εσωτ. διαρ.

Εδω υπάρχουν κάποιες διαφορές οι οποίες αφορούν τις απαραίτητες μελέτες, περαιτέρω δεν γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Το link που παράθεσες αναφέρει τις απαραίτητες μελέτες για να καταθέσεις ένα φάκελο (πληρότητα) . Οι μελέτες που θα χρειαστείς για να πάρεις τελικά την άδεια είναι περισσότερες .

Όλες οι οικοδομικές άδειες είναι «κανονικές» και δεν έχει σχέση αν οι αμοιβές θα υπολογιστούν με αναλυτικό ή συμβατικό προϋπολογισμό .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο άνω διαχωρισμός των 2 καταστημάτων με το νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων;

Δεν έχει γίνει υπέρβαση ύψους, όγκου, δόμησης και δεν υπάρχει κάτι αυθαίρετο πλην του διαχωριστικού τοίχου και ενός δεύτερου wc που έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες του Β' καταστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.