Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stergios 070

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stergios 070

  1. Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι έχεις άδικο. Σύμφωνα με την ερώτηση 7 του Γ διευκρινιστικού : «7. Η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας καθώς και οι κοινοτικές άδειες θεωρούνται οικοδομικές άδειες για τη συμπλήρωση του αντίστοιχου τετραγωνιδίου του «Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής..» ; Ναι, η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και οι άδειες οικοδομής, που εκδόθηκαν από άλλες δημόσιες αρχές επέχουν θέση οικοδομικής άδειας, που εκδίδονται με συνοπτικές διαδικασίες.» Το οποίο όμως δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα για το τι συμπληρώνεις για υπερβάσεις κάλυψης , δόμησης κλπ.
  2. @salpigoal / Faethon11 Οι διατάξεις που αναφέρει οι Γ19 είναι το άρθρο 23 του ΓΟΚ που αφορά προσθήκες και αυθαίρετες κατασκευές . Για την δήλωση μη αυθαιρεσιών (υποθέτω αφορά μεταβίβαση/πώληση ) 1) . Αν αφορά έναν ιδιοκτήτη και οι διαστάσεις / δόμηση /κάλυψη /όγκος είναι σύμφωνες με την ΟΑ τότε μπορείς να την κάνεις (προσωπικά δεν θα την έδινα ) . 2) . Αν τα δυο διαμερίσματα (που έγιναν τρία ) μεταβιβάζονται / πουλιούνται σε διαφορετικά πρόσωπα και δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες , χρειάζεται αναθεώρηση ΟΑ και νέα σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας .
  3. @s66 και Kapa Κατά την γνώμη μου , είναι λανθασμένος ο συλλογισμός σας . Από την στιγμή που υπάρχει σύσταση , χρειάζεται ξεχωριστός φάκελος για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία , ανεξαρτήτως αν υπάρχει μόνο ένας ιδιοκτήτης . Οι αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους θα μπορούσαν να ταχτοποιηθούν με ένα φάκελο αλλά οι θέσεις στάθμευσης έχουν χιλιοστά άρα είναι ανεξάρτητες ιδιοκτησίες . Ή όλο το κτήριο (στο οποίο υπάρχει σύσταση και είναι ενός ιδιοκτήτη ) ταχτοποιείται με ένα φάκελο ή γίνεται φάκελος για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία . Είναι παράλογο από την μια να δεχόμαστε σαν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες τα διαμερίσματα και από την άλλη να θεωρούμε μια ιδιοκτησία τις θέσεις στάθμευσης .
  4. Όπως εχει αναφερθεί και σε άλλο thread, πέργκολες θεωρούνται οι εγκαταστάσεις για την στήριξη φυτών και τίποτε αλλο. Δεν επιτρέπεται να είναι σκεπασμένες με οτιδήποτε (τέντα ή κεραμίδια) και στην περίπτωση που δεν είναι κατασκευασμένες με ξύλο απαιτείται έγκριση από την ΕΠΑΕ (το τελευταίο εντός Αττικής , δεν γνωρίζω για αλλες περιοχες). Πέργκολα με κεραμοσκεπή ή με τέντα δεν υφίσταται σαν όρος.Το πως μπορεί να περιγραφεί ενας τέτοιος χωρος δεν είμαι σίγουρος, υποθέτω στεγασμένη βεράντα ή Η/Χ αν είναι κλείστες οι πλευρές του.
  5. Απο την στιγμή που δεν έχει γίνει καμία εργασία (και ειδικότερα δεν έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός) , χρειαζεσαι νέα Ο.Α. σύμφωνη με τις σημερινές διατάξεις. Παράταση ισχύος μπορείς να πάρεις μονο στην περιπτωση που έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου 'επειτα από αυτοψία.
  6. Το μόνο σημείο που έχει πρόβλημα το σχέδιο σου και δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτεί η πολεοδομία , είναι το γωνιακό τμήμα του οικοπέδου σου, που συνορεύει με τα οικόπεδα Β και Γ και ειδικότερα στο σημείο που το κτίριο του οικοπέδου Β δεν εφάπτεται του ορίου . Στο συγκεκριμένο τμήμα, μπορείς να εξασφαλίσεις διάσταση κτιρίου 9,00 μ. , οπότε ή θα κολλήσεις ή θα αφήσεις απόσταση Δ .
  7. Το link που παράθεσες αναφέρει τις απαραίτητες μελέτες για να καταθέσεις ένα φάκελο (πληρότητα) . Οι μελέτες που θα χρειαστείς για να πάρεις τελικά την άδεια είναι περισσότερες . Όλες οι οικοδομικές άδειες είναι «κανονικές» και δεν έχει σχέση αν οι αμοιβές θα υπολογιστούν με αναλυτικό ή συμβατικό προϋπολογισμό .
  8. Υποθέτω ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα . Η στέγη μπορεί να κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα, εφόσον δεν αποτελεί μέρος του φέροντα οργανισμού του κτιρίου .
  9. Αν κοιτάξεις τα προγράμματα των φορολογικών που χρησιμοποιούνται αυτήν την στιγμή, έχουν αμοιβές και για αποτύπωση αρχιτεκτονικών και για έλεγχο στατικών. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βγάλεις ξεχωριστές αμοιβές . Στον αναλυτικό τύπο του ΙΚΑ δεν εμφανίζονται γιατί είναι μελέτες/αμοιβές των μηχανικών (δεν υπάρχουν ημερομίσθια ή εργασίες ). Για τα ανθρακονηματα δεν γνωρίζω . ΥΓ Ο προϋπολογισμός για την αμοιβή της αποτύπωσης και του ελέγχου των στατικών είναι συνήθως συμβατικός [απλώς βάζεις τα τετραγωνικά του δαπέδου (αρχ/κα) ή του κτιρίου (στατικός έλεγχος )]
  10. Μια διευκρίνηση, το ότι η στέγη είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα, δεν σημαίνει ότι είναι και φέρον οργανισμός ,οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το +1,20μ . ΥΓ Αναφέρομαι στις πολεοδομίες τις Αττικής και όχι σε περιοχές που ισχύουν ειδικές διατάξεις ως προς την κατασκευή της στέγης.
  11. Το πρόβλημα του πελάτη σου, είναι κατά κύριο λόγω το υγειονομικό (όσον αφορά την άδεια λειτουργίας του καταστήματος ) ,που απαιτεί οι εγκεκριμένες από την πολεοδομία κατόψεις να αντιστοιχούν με την πραγματικότητα καθώς και να πληρουν τις υγειονομικές διατάξεις . Όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι , ο ευκολότερος /φθηνότερος τρόπος είναι μια άδεια (όχι μικρής κλίμακας ) εσωτερικών διαρρυθμίσεων ή διαχωρισμού ενός καταστήματος σε δύο . Όσον αφορά τον μεγαλύτερο σε ηλικία συνάδελφο , αρκετά χρόνια πριν υπήρχε η διαδικασία της ενημέρωσης φακέλου με μια απλή αίτηση , αλλά αυτή την στιγμή οποιαδήποτε αλλαγή σε φάκελο οικοδομικής άδειας φέρει τον τίτλο «αναθεώρηση» με ότι συνεπάγεται αυτό . Στην περίπτωση σου, « Αναθεώρηση της υπ’αρ. 0000/00 ΟΑ για ενημέρωση φακέλου/σχεδίων του ισογείου» , δηλαδή ότι θα έκανες σε μια ΟΑ διαρρυθμίσεων ή διαχωρισμού(πιθανώς και περισσότερα) . [Σε περίπτωση που η πολεοδομία το κρίνει αυθαίρετο , ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης πληρώσει το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης , ο πελάτης σου (ενοικιαστής ) δεν μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας από το υγειονομικό γιατί δεν θα έχει εγκεκριμένη από την πολεοδομία κάτοψη (το πρόστιμο υπολογίζεται βάσει του σκαριφήματος ,στο έντυπο αυτοψίας, που συνέταξε ο υπάλληλος που την έκανε και όχι σε σχέδια υπό κλίμακα) .] Το παραπάνω ισχύει αν δεν ακολουθήσεις την διαδικασία νομιμοποίησης και απλώς πληρώσεις το πρόστιμο Ο πελάτης σου για να πάρει άδεια λειτουργίας , πρέπει να πείσει τον ιδιοκτήτη, να εκδώσει κάποιου είδους οικοδομικής άδειας . YΓ1Αναφέρομαι στο υγειονομικό της Αθήνας , μια και δεν γνωρίζω πόσο ελαστικό είναι σε άλλες περιοχές .
  12. Καταρχήν , συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αν και το ΠΔ που παρέθεσες το αναφέρει ξεκάθαρα . «Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν» Γίνεται αναφορά στο άθροισμα των εισόδων/εξόδων και όχι σε άθροισμα προσώπων του οικοπέδου . Σε πρόσωπο οικοπέδου(δ) με 3 εισόδους/εξόδους(Ε1 ,Ε2 ,Ε3) μπορείς να έχεις : 6 μέτρα =< Ε1+ Ε2+Ε3 =< ½ δ (το συγκεκριμένο πρόσωπο που βρίσκονται τα ανοίγματα) , ανεξαρτήτως αν το οικόπεδο έχει και άλλα πρόσωπα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.