Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Στέγαση βεράντας


Recommended Posts

Έχω μία βεράντα σε ρετιρέ που ο κατασκευαστής την έχει στεγάσει κατά το ήμισυ. Πήγα να προεκτείνω τη στέγη (περίπου 1 μ.) σε ένα τμήμα της βεράντας, αλλά άρχισαν οι αντιδράσεις από μερικούς ενοίκους, που το παίζουν και σχετικοί. Σκεφτόμουν να βάλω μεταλικό στήριγμα και από πάνω πάνελ από πολυουρεθάνη απομίμηση κεραμιδιών (Η υπάρχουσα στέγη έχει κεραμίδια). Τι μπορώ να κάνω μέσα σε νόμιμα πλαίσια να στεγάσω μέρος της βεράντας. Μπορώ να βάλω μεταλλικό στήριγμα; Μπορώ να βάλω κεραμίδια; Μπορώ να βάλω απομίμηση κεραμιδιών από πολυουρεθάνη; Κάποιοι μου είπαν μόνο τέντα μπορώ να βάλω. Χρειάζεται κάποιου είδους άδεια για να κάνω αυτές τις εργασίες;

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς άδεια δεν μπορείς να βάλεις τίποτα που να στηρίζεται και να έχει σταθερή επικάλυψη.Βέβαια μπορεί και αυτό που υπάρχει ήδη να είναι και αυτό παράνομο, οπότε πρόσεχε "μην πας για μαλλί και....". Συνεννόηση με το μηχανικό σου και όχι βιαστικές κινήσεις τώρα που "εξεγέρθηκαν" οι άλλοι ένοικοι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ τους φίλους που απάντησαν. Η πέργκολα πρέπει να είναι ξύλινη ή και μεταλλική; Από πάνω τι μπορώ να βάλω; Από ό,τι καταλαβαίνω όχι απομίμηση κεραμιδιών από πολυθυρεθάνη, το πολύ μία τέντα.

Η πέργκολα μπαίνει χωρίς την άδεια κανενός;

Διευκρίνιση: Η ήδη υπάρχουσα στέγη με κεραμίδια είναι νόμιμη, και ολόκληρη η βεράντα είναι ημιυπάιθριος. Απλά ο κατασκευαστής για λόγους οικονομίας, προφανώς, δεν την σκέπασε.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς μόνο το στεγασμένο τμήμα.

Δεν είναι όλο ΗΧ.

 

Και για αν μη μπερδευτείς περισσότερο κατέφυγε στο Μηχανικό σου όπου θα σου λύσει όλες τις απορίες για το τι επιτρέπεται και τι όχι.

Link to comment
Share on other sites

Διονύση από ότι γράφεις "μαντεύω" πως ούτε πρεγκολα δεν θα μπορείς να κάνεις

διοτι το πιο πιθανό είναι να έχεις πρόβλημα με το ιδατό στερεό

 

οπότε θα σε συμβούλευα να μαζέψεις ότι σχέδιο έχεις και να πας σε μηχανικό

88% πάντως δε θα μπορείς να βάλεις τίποτα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.