Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση προς τα κάτω για τις "ταρίφες" των ΑΠΕ


kusta80

Recommended Posts

@ xrysa

επείδή είμαστε μηχανικοί και πρέπει να φιλτράρουμε αυτά που μας λένε και ειδικά πριν τα μεταφέρουμε σε forum που διαβάζουν και επενδυτές να σου πω ότι

με 0,42 δεν μπορεί να έχει υπογράψει κανένας επενδυτής μιας και ο ΔΕΣΜΗΕ τώρα καλεί για υπογραφές τα του Δεκέμβρη και του Ιανουαρίου.

ΤΟ τι έχουν πεί στο πελάτη σου αγρότη δεν μπορώ να το ξέρω πάντως δεν υπάρχει καμμία ανακοίνωση για τα FiT μετά την 31/1 και τις συμβάσεις που θα υπογραφούν, μπορεί να πάνε με 0,419, μπορεί και με 0,39 γιατί δεν πιστευω ότι υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα κάποιος που κατέθεσε 1/2 να τον φωνάξουν για υπογραφή πριν την 1/8 , αυτό με τον αριθμό πρωτοκόλλου αν θα ισχύσει δεν έχει ανακοινωθεί, η για να είμαι ποιό ακριβής δεν έχει υποπέσει στην αντόληψή μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αγαπητέ Armageddon

 

Είναι λογικό να έχεις τις αμφιβολίες σου. Ο Sunpower έδωσε ένα καλό παράδειγμα. Έγω δεν είπα ότι είναι αξιόπιστα απλά υπάρχουν. Πχ το canadian το βρίσκεις με 1,12 ευρώ/W (μπορεί να λέω και πολύ) οπότε θες 11200 ευρώ για 10kW μόνο για τα πάνελ. ο υπόλοιπός εξοπλισμός της εγκατάστασης πόσο νομίζεις ότι παέι? Οπότε βγαίνει το ποσό τον <30000 με ΦΠΑ.

¨οσο αφορά εγγυήσεις απόδοσης στην χειροτερη περίπτωση θα βρείς 90% τα 12 χρόνια/ 80% στα 25 χρόνια ακόμα και στο 'άγνωστο κινέζικο'. Εκεί που υπάρχει διαφορά από εταιρείες σε εταιρείες (όσο αφορά την εγγύηση) είναι τι εγγύηση δίνει στο υλικό.

 

Οτιδήποτε γύρω μας λέει made in China. Τις προάλλες πήγα να πάρω ένα κλιματιστικό και όλα για όλα έλεγαν in China! (panasonic,sumsung,GE, Toyotomi ktl) Οπότε το θέμα είναι από που προέρχετε η πρώτη ύλη και ποιος την δημιουργεί! άμα η πρώτη ύλη προέρχόταν από γερμανία και παρασκευάζονταν στην Κίνα προσωπικά δε θα με πείραζε θα το θεωρούσα σχετικά αξιόπιστο. Πάντως από κινέζικες Εταιρείες θεωρώ καλή την Suntech για ακτινοβολία 200W/m2 η απόδοση του πάνελ δεν πέφτει κάτω από 5%.

Link to comment
Share on other sites

....... εχω προσφορα με 30000 ευρω τελειωμενο με ΦΠΑ.....

 

Στην τιμή που λες συμπεριλαμβάνεται η εγκατάσταση και επίσης ποιές βάσεις..??

 

....... 5 χρονια εγγυηση προιοντος.....

 

Δεν σου φαίνονται λίγα, όταν υπάρχει ανταγωνισμός σε Κινέζικα στα 10 έτη...???

Link to comment
Share on other sites

.......... άμα η πρώτη ύλη προέρχόταν από γερμανία και παρασκευάζονταν στην Κίνα προσωπικά δε θα με πείραζε θα το θεωρούσα σχετικά αξιόπιστο.....

 

Φίλε Darla,

 

συμφωνώ σχετικά την πρώτη ύλη. Αλλά νομίζω ότι γίνεται συνήθως το αντίθετο, δηλαδή Κινέζικη πρώτη ύλη και Γερμανική πιστοποίηση. Που προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να μιλάω με Γερμανούς και όχι με Κινέζους (όχι ρατσιστικά - βέβαια). Αλλά αυτά τα πάνελ σίγουρα δεν έχουν την τιμή που έχεις αναφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι γίνετε και το αντίθετο γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί! Συμφωνώ η τιμή που ανέφερα ίσως είναι λίγο υπερβολική (προς τα κάτω :P) με το σκεπτυκό που το θέτεις. γι αυτό πχ και τα suntech είναι και πιο ακριβά1

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.